Da li će Beograd na vodi biti centar Beograda?

Neće biti nikad, jer prosto ga Beogradjani ne prihvataju, ne identifikuju se sa njim i ne doživljaju kao nešto svoje kao što doživljavaju ne znam Kalemegdan, hram Svetog Save, Knez Mihajlovu, Teraziie, Vračar, Bulevar, Zeleni Venac, itd.
BG na H20 nije simbol Beograda i Beogradjana već samo simbol jedne vlasti koji velika većina Beogradjana prezire.

Hoce, vec jeste, ne za nas Beogradjane, nego ljudi kad traze stanove i stranci , oni ce da pitaju gde je bg na vodi , centar, i to je to...
To sto ja nemam sta da trazim u BG na vodi , to nije bitno za centar...
Par kafica, tu je blizu i beton hala...i imaju prodavnice i to je to..

Sta ce njima bulevar koji ne znam da li je trenutno ponuda cipela, ili polovne odece ili odece ili sta je trenutno trend u vulevaru...

Sigurno da knez nece izgubiti na znacaju, ali skadarlija je vec izgubila na znacaju....ona je sad kao mrtvi zabavni centar....
Beograd jos nije nasao nesto sto je trenutni zivi centar...jer buja kriminal i veze i ne moze pametan sa idejama da prodje, cak i kad ima kapital...
Tako da ce ipak knez da razbuca sve ostalo...

Moze da se desi da ada ciganlija bukne u centar....sigurno ne zbog lubenica i prljave vode , to joj je minus veliki ,ali prividno iz daljine se ne vidi prljavstina i pogan i onda ada moze da izgleda solidno za setanje, uvec, nocno razvaljivanje i ubijanje...od alkohola seksa, bice tu novi hotel, veliki...tu su i shoping centri da privuku klinkice i klince, da budu spremni da ulete u sav taj biznis seksa pozude i kriminala...snifa...

Naravno da su svi u vlasti bg trenutno seljacine bez vizije za kulturnim razvojem, ali imaju nos za drp , nek rade ono sto umeju, znaci eto nek naprave stanova i stanova do surcina, pet hotela oko aerodroma, ja aerodrom vise i ne prepoznajem, blage veze nemam gde sam , stalno se menja...nekad pomislim da je ceo aerodrom od gips ploca i da kao u kocki stalno premestaju te zidove i ploce , cisto da bi se putnici koji dodju , posto odlazni deo je manje vise manje promenjljiv, ali dolazni je stalno nesto kao cube...

Zanimljivo je da se meni neki aerodromi cine suprotnim, tj da im je dolazni deo uvek isti , a odlazni da je veliki i da se stalno menja....

Poslednja izmena:
Još u 18.veku bilo je manjih brvnarica koje su pod turcima i austrougarima naseljavali stanovnici u Sava Mali, podno tvrdjave.

Tek pocetkom 19.veka,Miloš Obrenović je zapoceo realizaciju ideje da se Beograd spusti na reku i da Sava Mala bude centar grada.
Od Miloša Obrenovića preko Luke Ćelovića Trebinjca krenula je izgradnja Sava Male da bi Prvi svetski rat sve to prekinuo.

Od završetka Drugog svetskog rata bilo je raznih planova za Savamalu i spuštanje Beograda na reke.
Nažalost, ništa od toga nije realizovano.
Danas je tu projekat Belgrade Waterfront koji pokušava da realizuje ideju da tu bude centar grada

Samo je jedan centar Beograda, Srbije i svijeta, a zove se Kuća cvijeća.
Ne ne ne, to je skriveni izletisni deo , to mogu da naprave u izletiste, ali ce zaebati pa ce potrositi topcider za stanove i vile i dobice djoku...inace bi moglo da se odatle napravi preko topcidera jedan solidan parkic, ja sam uvek i video zvezdu kao centar parkica....dok nisam bio upoznat sta sve tu ima od vojnih muljaza...

Još u 18.veku bilo je manjih brvnarica koje su pod turcima i austrougarima naseljavali stanovnici u Sava Mali, podno tvrdjave.

Tek pocetkom 19.veka,Miloš Obrenović je zapoceo realizaciju ideje da se Beograd spusti na reku i da Sava Mala bude centar grada.
Od Miloša Obrenovića preko Luke Ćelovića Trebinjca krenula je izgradnja Sava Male da bi Prvi svetski rat sve to prekinuo.

Od završetka Drugog svetskog rata bilo je raznih planova za Savamalu i spuštanje Beograda na reke.
Nažalost, ništa od toga nije realizovano.
Danas je tu projekat Belgrade Waterfront koji pokušava da realizuje ideju da tu bude centar grada
Савско приобаље је било значајно због трговине, у XIX веку.
Претовар робе се више не обавља у том делу града (Карађорђева и слично).

Back