Da li biste?

Da sam davala deci antibiotike svaki put kad je dr prepisala, ispraznili bismo apoteke. To me izludjuje - čista pluća, grlo crvenkasto, ili pak ni to nije, jedino ima visoku temperaturu ( što je tipično za virusnu infekciju ), i pap - sinacilin. Neka, hvala. Naravno, dete ozdravi za 3-5 dana, bez lekova.
Hmmmm, pa nekako kontam, baš mu tada, kada se bori sa virusom, treba imunitet, treba mu svaka ćelija u organizmu, svaki limfocit,makrofag i ostale ćelije imunog sistema, a najmanje mu treba antibiotik da slabi i ubija te ćelije. AB to radi i kada postoji bakterija, a kamoli kada bakterijske infekcije nema.

Tako da moram priznati da idem preko doktorske reči, mada dr to za sada nije saznala.

Da je nešto ozbiljnije, daleko bilo, u pitanju, sigurno ne bih ostala na jednom doktoru, sigurno bih čula bar 3 mišljenja, ako ne i više. Grozim se npr. onih cevčica koje trpaju deci u uši prilikom operacije krajnika. I ja sam ih operisala bez ikakvih cevčica u ušima i ništa mi ne fali. Kao ni gomili ( tadašnje ) dece. Na tako nešto, na primer, teško da bih pristala.

Da li biste odbili predloženi način lečenja vašeg deteta ukoliko smatrate da je iz bilo kog razloga neadekvatan, ili ne biste? Da li slušate lekare ili ne baš? Da li sami procenjujete okolnosti, terapiju, nus efekte, alternativu? Pretpostavlja se da svi roditelji žele najbolje svom detetu, ali da iz nekog razloga ne mogu da se slože sa tim što lekari preporučuju. U koje roditlje vi spadate?

Isla sam u srednju med. skolu, i ta oblast me dosta zanima pa sam dosta toga "skupila" i nije mi nepoznato
Nije bilo problema ranije, dok dete nije krenulo u kolektiv
tu su krenule muke i treci krajnik je bio u haosu a dr se nije slagala
da skratim pricu, uzeli smo uput za plucno prvo, pa za orl pa izvadili krajnik
dr smo promenili jer je bila uvredjena sto je nisam slusala,iako sam bila u pravu za taj krajnik
i presli mi kod jedne sto je kao najbolja
i mala dobije anginu(da sam znala molila bi ih da vade i ta dva)
i prvo,jeda dezurna nije ni videla cepove
pa ta nasa nova vidi
uradili i bris
i antibiogram
i ona da ab na koji je bakterija rezistentna
ja racunam ajde bakterija u nosu,mozda je angina od neke druge,nisam ja dr
popilo dete 2 boce, nista
ja je odvedem,ona kaze nije to nista,prskaj tantum verde
prskam ja prskam, nista
uhvati pored toga i virus,odemo opet
ona kaze ju vidi cepovi
da drugi ab za koji nije radjen antibiogram
ja opet reko ajde, nisam ja dr,necu da se mesam
6 dana kasnije, nista, grlo crveno,cepovi po krajnicima, uhvatila jos jedan virus, pocela da kaslje, T od 37 sa 3 do 38 sa 2, kako kad
na kontrolu, kaze ju vidi grlo
da joj damo jos jednu bocicu...ja reko popila je i ne pomaze uopste
kaze ajmo longacef inekcije(isto nema antibiogram)
ja reko nemojte molim vas ima traumu od pripreme i vadjenja krajnika
i izvadim taj papir sa antibiogramom od pre mesec dana
i kazem da da taj ab da sad ne pisem nazive lekova
kaze ona to se retko daje
ja reko da al je osetljiva bakterija
i da ona
i posle trece doze, znaci dan ipo, ja pogledam na krajniku samo jedna malecka tackica
danas kontrola, grlo super, posle 4 dana antibiotika
jedino taj virus sto vuce i kaslje i curi joj nos
i kako covek da se ne umesa?
tako smo mogli da teramo 3 meseca :roll:
jos dr komentarise kao eto dobro da je radjen antibiogram...misim se zeno,imala si ga i pre mesec dana i ti nista

ова твоја прича ме подсећа на причу једне моје пријатељице
она је исто завршила средњу медицинску
имасина и ћерку
и сина једном болео стомак, болео, одведе код др
он као није му ништа дајте линекс и сл
она му каже а да није слепо црево---он увређено, ма шта ти знаш
углавном, детету се стање погоршало
код другог др и наравно на операцију слепог црева
дете малте не једва преживело

Back