SiIent Bob
Iskusan
- Poruka
- 6.200
Kakvo je to pitanje? Okupacija je okupacija.hektorius:Jel ga se ti licno secas ili su ti pricali drugi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakvo je to pitanje? Okupacija je okupacija.hektorius:Jel ga se ti licno secas ili su ti pricali drugi?
SiIent Bob:Kakvo je to pitanje? Okupacija je okupacija.
Enfroz2891.:@hektorus,poshto si dobar stari skoj-evac,znash li mozda da mi objasnish zashto je Zagreb proglashen za "grad heroj"pod komunistima?
Da nije mozda zbog herojskog otpora nadirucem Vermahtu 41.?
A ja sam mislio da nije mozda zbog ovoga...hektorius:Kao i svaki drugi grad i Zagreb je imao mnoge zrtve u ratu, bilo rpresalijama ili u partizanima.
A kad vec to spominjes, reci mi koji je grad uspeo da se herojski odupre Wehrmachtu u aprilu 41-e? Ko je uopste uspeo da zaustavi Nemce, mislim ciji je to inace bio ZADATAK? 11 dana....
Enfroz2891.:A ja sam mislio da nije mozda zbog ovoga...

Enfroz2891.:A znachi to nisu Hrvati?
Pa ne znam..ja ne vidim za koje to zasluge je Zagreb proglashen za grad heroj?
Na osnovu takvih snimaka ne izgleda mi da su bash teshko podneli okupaciju.![]()
Ne žive svi Hrvati u Zagrebu, da žive, kladim se da bi ih bilo 99%...hektorius:Gledao sam to vec, jeli tu bio sve jedan Hrvat koji postoji?
Enfroz2891.:Kakve veze ima shto nisu svi isti?
Vecina je bila ko ti sa snimka...a Zagreb opet "grad heroj".
Tebe to kao Srbina,pored svog razaranja Beograda nije sram?
Da ono koji su OVAKO dochekali fashiste budu proglasheni za heroje?
hektorius:Kako je pljuvao sunarodnike, tako sto je rekao da smo previse optereceni istorijom? Pa sta je tu netacno u recenom?
Enfroz2891.:Kakve veze ima shto neka shachica manjine nije bila na trgu Bana Jelachica da docheka "oslobodioce"?
Vecina Hrvata je bila za Hitlera-Zagreb grad heroj.
Ja ne znam da je Zagreb pretrpeo razaranja ko Beograd-ali popet,grad Heroj.
Zagreb je bio sedishte NDH ali je grad heroj.
Samo ti tu mozesh da vidish logiku.
Milos_nbg:Pa mi bi trebali da se ponosimo nasom istorijom a ne da je krijemo.
Pa ja nigde nisam chuo za primer da neka fiktivna manjina vishe vredi od "rezultata"enormne vecine...Banja Luka nije bila glavni grad..trebala je da bude ali na srecu nisu stigli..glavni grad je bio Zagreb.hektorius:Ja jednostavno pravim razliku, to je sve, ako je u partizanima bila sacica a vecina na trgu Bana Jelacica, onda Hrvata nije bilo vise od nekoliko hiljada sve skupa.
Banja Luka je bila glavni grad NDH, ne Zagreb.
Postoji razlika, i treba je praviti, pa koliko god malo njih u partizanima bilo onda ZBOG NJIH!
hektorius:Banja Luka je bila glavni grad NDH, ne Zagreb.
Enfroz2891.:Pa ja nigde nisam chuo za primer da neka fiktivna manjina vishe vredi od "rezultata"enormne vecine...Banja Luka nije bila glavni grad..trebala je da bude ali na srecu nisu stigli..glavni grad je bio Zagreb.
Kakve veze ima manjina sa chinjenicom da je grad Zagreb kao ochgledno apsolutno ustashki grad vecinski,takav Zagreb je posle 45.proglashen za neki simbol otpora fashizmu?
Kako te bre nije sramota da to branish?
To je ko da Berlin bude simbol otpotra fashizma.
Strashno....
Pravis li se ti glup ili si samo bezobrazan.U svakom slucaju i jedna i druga opcija ti odlicno idu od ruke.hektorius:Da, ali kako znas da je bila okupacija, jesi se licno uverio u taj teror ili si onako negde usput nacuo?
sumnjivo lice:Pravis li se ti glup ili si samo bezobrazan.U svakom slucaju i jedna i druga opcija ti odlicno idu od ruke.
Kako nazvati zbivanja u Beogradu i Srbiji posle dolaska crvenih ako ne terorom i okupacijom.Ako nije otimacina imovine,masovna streljanja,hapsenje i prebijanje neistomisljenika okupacija, Mozda je to onda revolucija????Kad dodju cobani sa Kopaonika,Like,C.Gore,... koji su kukurozovinom brisali doope,i pocnu da otimaju posteno stecenu imovinu uglednih ljudi,prebijaju ih,likvidiraju,samo iz obesti i zavisti to mora da je u pitanju revolucija.Hebiga ima ljubitelja komunizma kao ti koliko hoces.Obicno ih normalan svet naziva bagrom i neradnicima.Lakse je oteti u ime svetske pravde i komunizma nego raditi i zaraditi
Brale kako bi se ja vama crvenima iskakao po kicmi.Ubijali smo vas ,ali vas nismo dovoljno ubili 8) Tako nekako bese, ili?hektorius:Polako, stani u red, imam samo dve ruke. Ja znam da ste svi razocarani sto Nemci i cetnici nisu dobili rat, ali tako je bilo, nisam ja pravio istoriju, vecina pobedila i gotovo.
Enfroz2891.:Super.Nemci nisu svi bili Nacisti ko ni Hrvati.Kave veze ima shto je bilo i Hrvata koji nisu bili za Hitlera.Normalno je da ne mogu svi da budu isti,ja to ni ne tvrdim,ti stalno to ponavlash ko papagaj.
Ja sam te samo pitao kako to moze da se zanemaruje enormna vecina koja je bila upravo suprotno od onoga shto ti prichash,kako moze pored enormne vecine za Ustashe i Hitlera Zagreb da bude "grad heroj"?

sumnjivo lice:Brale kako bi se ja vama crvenima iskakao po kicmi.Ubijali smo vas ,ali vas nismo dovoljno ubili 8) Tako nekako bese, ili?