Da li biste se odselili iz BG-a?

deki12345:
Ili sto bi cika Dusko Radovic rekao:

"Ko je imao sreće
da se jutros probudi
u Beogradu,
može smatrati da je
dovoljno postigao u životu.
Svako dalje insistiranje
na još nečemu,
bilo bi neskromno."
Nazalost sa ovim nikako ne mogu da se slozim. Nije svako postigao u zivotu a jos manje dovoljno samo zato sto je u BG, kao ni da je neko manje postigao zato sto nije tamo. Volim i cenim Duska Radovica ali ima milion primera da nije u pravu. Pa i cigani se u karton naselju bude svako jutro, to po meni nije uspeh. Sorry, ali mislim da ti je stav losh :)

Losmilos:
Nazalost sa ovim nikako ne mogu da se slozim. Nije svako postigao u zivotu a jos manje dovoljno samo zato sto je u BG, kao ni da je neko manje postigao zato sto nije tamo. Volim i cenim Duska Radovica ali ima milion primera da nije u pravu. Pa i cigani se u karton naselju bude svako jutro, to po meni nije uspeh. Sorry, ali mislim da ti je stav losh :)

Iskreno ne znam kako si razumeo ove stihove. Meni je dovoljno to sto ih je napisao neko ko nije rodjen u Beogradu ( Dusko Radovic je inace rodjen u Nisu). Poenta ovih stihova je njegova ljubav prema Beogradu i njegovo divljenje prema doticnom gradu, a ne da je neko uzvisen zato sto se probudio u Bg-u ili se tamo rodio. On ovim stihovima nije nikoga hteo da ponizi ili uvredi. Niti sam ja hteo nekoga da uvredim ili ponizim citirajuci ih, niti je moja zelja da nekoga ko nije iz Beograda vredjam. Jer da je tako ja sigurno ne bih imao jako dobrog druga koji je iz pozarevca niti bi moja bivsa bila bas iz Sapca, niti bi moja prva i najveca ljubav bila iz NS-a. Najvaznije je voleti svoje. Tako je barem po meni.

ok, moja greska.... Znam da Dusko Radovic nije iz BG, samo sam ponesem loshim iskustvom od ranije. Nazalost ali cesto mi se desavalo da te vredjaju ako nisi beogradjanin. Jako ruzno izgleda kada gledate RTS a svaka druga emisija je vezana za BG kao da ostatak Srbije ne postoji. Ako se sve vrti oko naseg glavnog grada ostatak Srbije odumire a malo ljudi obraca poznju na to. Necu vishe dadavim ali onaj ko je iz provincije to najbolje moze da primeti. Volim BG ali tek posle ShA :)

Losmilos:
ok, moja greska.... Znam da Dusko Radovic nije iz BG, samo sam ponesem loshim iskustvom od ranije. Nazalost ali cesto mi se desavalo da te vredjaju ako nisi beogradjanin. Jako ruzno izgleda kada gledate RTS a svaka druga emisija je vezana za BG kao da ostatak Srbije ne postoji. Ako se sve vrti oko naseg glavnog grada ostatak Srbije odumire a malo ljudi obraca poznju na to. Necu vishe dadavim ali onaj ko je iz provincije to najbolje moze da primeti. Volim BG ali tek posle ShA :)

Nista, naravno razgovaramo i iznosimo misljenja. Ja cenim svakoga, jer ljude ne gledam po tome odakle su. Ti koji vredjaju nekog samo zato sto nisu iz BG-a su najgore seljacine. G_ovna i nista drugo. Ali sve se vraca kao bumerang. Znas kako, deca iz manjih sredina kada zavrse srednju skolu, uglavnom studiraju po velikim gradovima i uglavnom ostaju u njuima ( Nis, Beograd, Novi Sad, Kragujevac). I to je glavni problem. Tako i treba, ima mnogo lepih stihova o Sapcu zar ne? Kako ono ide: Ocemo li u Sabac na vasar? Ocemo!
Ili ona: " Ljubio sam u Sapcu kraj Save...." :-)

Losmilos:
A varas se i za karton naselje jer upravo krecu u resavanje njihovih problema jer se renovira Gazela. Druga karton naselja po Srbiji su trajna resenja. :shock: ..Beograd je Beograd!

marrisa:
A varas se i za karton naselje jer upravo krecu u resavanje njihovih problema jer se renovira Gazela. Druga karton naselja po Srbiji su trajna resenja. :shock: ..Beograd je Beograd!
pa o tome ti i pricam. Jos se pokazalo da su bolje prosli cigani koji su se tu locirali jer ce dobiti nekakve stanove. I dzaba meni zavrsen fakultet kad moram da rintam 20god da bih kupio sebi gajbu. Smeshno...

deki12345:
Nista, naravno razgovaramo i iznosimo misljenja. Ja cenim svakoga, jer ljude ne gledam po tome odakle su. Ti koji vredjaju nekog samo zato sto nisu iz BG-a su najgore seljacine. G_ovna i nista drugo. Ali sve se vraca kao bumerang. Znas kako, deca iz manjih sredina kada zavrse srednju skolu, uglavnom studiraju po velikim gradovima i uglavnom ostaju u njuima ( Nis, Beograd, Novi Sad, Kragujevac). I to je glavni problem. Tako i treba, ima mnogo lepih stihova o Sapcu zar ne? Kako ono ide: Ocemo li u Sabac na vasar? Ocemo!
Ili ona: " Ljubio sam u Sapcu kraj Save...." :-)
Steta, od svega su samo ostale pesme. Sabacki vasar je skup cigana i seljacina, Sava nije vishe plava... :)
Nego sta se deshava sa idejom izgradje metroa u BG? Jel to samo davno zaboravljena pricha ili ce biti nesto jednog dana od toga?

Losmilos:
Steta, od svega su samo ostale pesme. Sabacki vasar je skup cigana i seljacina, Sava nije vishe plava... :)
Nego sta se deshava sa idejom izgradje metroa u BG? Jel to samo davno zaboravljena pricha ili ce biti nesto jednog dana od toga?

Na sabackom vasaru sam bio jednom....imao sam cetiri godine i dan danas pamtim gomile
licidarskih srca i raznih staklica.........i to je jedino cega s secam......posle toga sam se doselio na pescane dine Novog Beograda i tu otkrio svet...... a moram da ti kazem za
Savu......provodim godisnji odmor na reci i ne bih se bas slozio oko boje.....
slikao sam ovo pre tri dana...........Savsko more oko Medjice......... ;)

Picture052medjica-1.jpg

Losmilos:

Ma bice! Mora da bude! Vasar ce opet biti vasar a Sava ce opet biti plava!
Sto se metroa tice, verovatno nemaju pare.... sta vise milion posto sam siguran da nemaju.... ili je neko strpao sebi u dzep.... veoma moguce!

Ljudi, Sabac je skroz ok. Zivela sam tamo cetiri godine. Sad je jos lepsi, posto su sredili centar grada. Kad bi napravili autoput (skroz) do Sapca, rado bih se preselila. Naravno, to bi znacilo da nasa drzava pocne malo da ulaze i u provinciju...

Inace, taj vasar je asocijacija na cinjenicu da je Sabac u 19. veku bio centar trgovine u Srbiji...

Ako bih se selila u inostranstvo, zivela bih u Gentu, u Belgiji. Preporucujem kao turisticku destinaciju, prelep je grad!

Svako treba da voli svoj rodni grad.
Mene nerviraju ljudi (u mom slucaju studenti) koji dodju u Beograd iz drugog grada, pljuju po Beogradu kako je ovakakv i onakav, kako im se nista zivo ne svidja tu, a ovamo odu kuci svega jednom mesecno, jer im je u njihovom gradu dosadno?!

Nisam rodjen u ovom gradu, ali sam u njemu od svoje cetvrte godine, i za drugo ne znam.......
Beograd je za ove prostore kao New York za Amere.....kotel nacija, obicaja i navika,
jedan kosmopolitski grad....i onda ga tako treba i doziveti , a mislim da se Beogradjanin
ne postaje rodjenjem nego ljubavlju koju gajis prema ovome gradu i ljudima u njemu........

E stvarno svaka cast svima na ovom forumu jer vidim da ste skroz super. Cenim ljude koji vole svoj grad kao i ja svoj. Ja od BG-a volim centar, stari deo grada i tvrdjavu. Bio bih cesci gost kada bih saobracaj bio bar malo bolji. Sto se Sapca tice jeste se lepo sredilo ovde ali je veliki problem sto sve manje omladine, i sto se radja i sto ode na studije i ostane tamo. Takodje slabo ima deshavanja i izlazaka po ShA pa se obilaze okolna sela sa velikim diskotekama. Necemo vishe o Sapcu, ovo je BG tema, zar ne ;)
Eto ja kada bih se selio u drugu sredinu birao bih neki grad u Evropi na primoriju, oko 100 000 - 250 000 stanovnika.

deki12345:
Ili sto bi cika Dusko Radovic rekao:

"Ko je imao sreće
da se jutros probudi
u Beogradu,
može smatrati da je
dovoljno postigao u životu.
Svako dalje insistiranje
na još nečemu,
bilo bi neskromno."

"Beograd nam se najzad beli,
blješti na ovom
julskom suncu.
Hteo bi da bude dostojan
nostalgije onih koji
u ovom trenutku
misle na njega."

Ovo mi se svidja i smatram da zaista jutra u Beogradu mogu biti carobna iz raznih razloga ;
onima koji se vracaju u ranim jutarnjim casovima ko zna odakle...
onima sto putuju negde...
onima sto se bude u necijem narucju.....
onima sto nisu ni zaspali sinoc.........
i hiljadama drugih razloga............

Ja sam se odselila iz Bgd (jedva) i mislim da je to najteza odluka koju sam morala da donesem (do sad u mom zivotu)....... i da LJUBAV nije bila razlog mog preseljenja
verujem da bi i danas zivela na Karaburmi..........

Steppenwolf:
Nisam rodjen u ovom gradu, ali sam u njemu od svoje cetvrte godine, i za drugo ne znam.......
Beograd je za ove prostore kao New York za Amere.....kotel nacija, obicaja i navika,
jedan kosmopolitski grad....i onda ga tako treba i doziveti , a mislim da se Beogradjanin
ne postaje rodjenjem nego ljubavlju koju gajis prema ovome gradu i ljudima u njemu........

Aplauz!!!!!!
NY sam posetila,na kratko doduse i to pre vise godina,ali mislim da nikada ne bih zivela u njemu,Beograd mi je mnogo sarmantniji...Bec mi se jako,jako svidja,sve deluje tako fino i uredjeno i ima puno,puno nacija i kultura,izgleda kao da se u tom gradu tolerise sve sem prostakluka kojeg nazalost ima...Cak sam se i ja osecala varvarski kad sam tamo dospela,ali covek se lepo prilagodi...Tamo bih definitivno zivela..Svidjaju mi se i Koshice(u Slovackoj)ali mi zaista ide na nerve to sto ne postoji nikakav nocni zivot(skoro sve se zatvara 20h)

London-grad koji me je fascinirao i u kome bih sigurno ostala izvesno vreme... toliko razlicitog na jednom mestu! Jedina mana je nezainteresovanost engleza za svet oko njih, ali....
Bec-prvi veci evropski grad sa kojim sam se susrela, jako lep i prosto je neverovatno kako sve to tamo lepo funkcionise, ali njima se zivot svodi na posao..
Barselona- jako slican Beogradu, a opet toliko razlicit!
I za kraj, kad vec pomenu Koshice-bila sam tamo rposlo leto, gradic lici na nas Novi Sad, sve je slatko i mirno, a nije tacno da ne postoji nocni zivot, najpopulatnija je diskoteka koju drzi nas covek (cini mi se da se zove Exit)

Kaubojka:
I za kraj, kad vec pomenu Koshice-bila sam tamo rposlo leto, gradic lici na nas Novi Sad, sve je slatko i mirno, a nije tacno da ne postoji nocni zivot, najpopulatnija je diskoteka koju drzi nas covek (cini mi se da se zove Exit)
Ne znam,bila sam tamo 2 puta 2005 i 2003 i bas me je zacudilo to sto je skoro sve u Glavnoj zatvoreno posle 20h,sem neka2 restorana,a nikakvu diskoteku nisam provalila...S druge strane,nisam ni imala puno vremena za obilazak grada,samo to u uzem centru...
na svidjaju mi se ni njihove pizze...Trpaju nekakav njihov zacin...i kore su im debele... :-)
Moj brat je bio ovog proleca i kaze da se ukoliko Kosovo postane nezavisno,Kosice sa okolinom pripajaju Madjarskoj...
da,bas lici na Novi Sad..ili Sombor...

Back