Da li biste dali otkaz da odjednom dobijete milion dolara?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Milion bukvalno, ili kao metaforu za brdo love?
Racunam da li je milion dovoljan da se narednih 50 godina zivi pristojno (nije da ne planiram i duze).
To bi bilo 20.000 godišnje, dakle manje od 2.000 mesečno. Ne računa se rešavanje stambenog pitanja, ostali članovi porodice i naravno inflacija.
Znači preostaje da se novac uloži negde nekako ili bar prištedi sa što manjim gubitkom vrednosti.
A kada bih imao neki izvor novca koji će svake godine da omogući da se priušti ono što danas vredi recimo bar 50.000 evry/dolarry... Hmmm... ne mogu da garantujem da bih ostao na radnom mestu.

Ја бих ти стално долазила, тако си то лепо описала, а 100 посто и госпођица :heart:
И зашто овакви сањари немају пара :(

Da znas, Mina, da sam pomislila isto pre par dana.
Upoznala sam pre nekog vremena devojku koja radi u nasem najpoznatijem lancu knjizara.
Rec po rec, mesec po mesec i mi smo se nekako zblizile. Ima malo dete, diplomirani je filolog i radi cetrnaest godina u knjizari.

Ona obozava svoj posao, svaku knjigu zna, ima blog o knjigama za decu, svemu udje u detalje, divno razgovara i bas sam pomislila...za ime sveta, kada neko udje u knjizaru i trazi, ne znam, roman Jovane Jeremic ili ciji vec, ta osoba, taj kupac nema pojma ko stoji ispred njega. Za njega je ona - prodavacica!

Da znas, Mina, da sam pomislila isto pre par dana.
Upoznala sam pre nekog vremena devojku koja radi u nasem najpoznatijem lancu knjizara.
Rec po rec, mesec po mesec i mi smo se nekako zblizile. Ima malo dete, diplomirani je filolog i radi cetrnaest godina u knjizari.

Ona obozava svoj posao, svaku knjigu zna, ima blog o knjigama za decu, svemu udje u detalje, divno razgovara i bas sam pomislila...za ime sveta, kada neko udje u knjizaru i trazi, ne znam, roman Jovane Jeremic ili ciji vec, ta osoba, taj kupac nema pojma ko stoji ispred njega. Za njega je ona - prodavacica!
Подсетила си ме на онај филм, не сећам се како се зове, она је наследила предивну малу књижару, баш онакву како ти описујеш, а он је власник ланца мегакњижара без душе...ја нисам могла да му опростим што јој је затворио књижару, она јесте :lol:

Подсетила си ме на онај филм, не сећам се како се зове, она је наследила предивну малу књижару, баш онакву како ти описујеш, а он је власник ланца мегакњижара без душе...ја нисам могла да му опростим што јој је затворио књижару, она јесте :lol:

Da, da...Stigla vam je posta!

Meg Rajan i Tom Henks...jeste, ona je nasledila od mame i on je izbacuje iz posla.
Za utehu se u nju i zaljubi:lol:

Back