ESTER: A koliko princeva si ti upoznao da bi mogao da procenis kako oni razgovaraju, kako se ophode prema zenama i kakvi su im maniri?
KOJA: Sa medjuprinčevskim, tzv. princ-princa upoznavanjem je krenulo još pre osnovne. Sa prvim princem i sa njegovom uspavanom lepoticom, Ester, upoznala me moja mama, mislim da se zvao Koja, ili možda Filip, ne sećam se više. Kako su godine prolazile, upoznavao sam ih sve više, poput Pepeljuginog princa na belom konju. Najupečatljivi utisak ostavio je Mali Princ. Po broju pitanja koja postavljaš, kao i po njihovoj infantilnosti podsećaš me na njega, mala princezo, Ester.
ESTER: Daleko si ti od princa, pogotovo zverke. A voleo bi da budes princ.
KOJA: Ja sam već zver-princ, i tačka! Ako mi ne veruješ, upoznaj me sa svojim piletom-princem, da vidiš kako ću ga zaseniti u ama baš svim prinčevskim manirima!
ESTER: Palis se na moc koliko sam procenila. I da se takmicis.
KOJA: Nema (princa) ko ne voli moć. Muškarci je maze i ljube, žene na srce stavljaju.
ESTER: Sta je to sto od tebe mogu da
naucim, ili cemu da se
divim, tj. da te
postujem?
KOJA: Zvezde za sve ljude nisu iste. Za jedne, koji putuju, zvezde su vodilje. Za druge su samo male svetiljke. Za Koju-princa, one su zagonetke.
ESTER: Šta hoćeš da kažeš?
KOJA: Hoću da kažem da zbog svojih prinčevskih obaveza nemam vremena da budem tvoj učitelj, da za divljenje ima vremena, a što se poštovanja tiče - insistiram na poštovanju moje titule!
ESTER: E, pa kad je tako, prinče Kojo, dodji da te Ester