Da li biste bile sa princem

Uzbudila me težina svečane opomene u ovim rečima, napisanih čudnim, tihim, pomalo šištavim rukopisom,
a iznad svega osobina, ton, boja tih nekoliko sročenih i dobro poznatih, a tajanstveno prošaptanih slogova,
koji su doprli do mene sa hiljadu nagomilanih uspomena iz minulih dana, i ošinuli mi dušu kao udarcem!

Cano dušo, da li bi bila sa... Sa kim bi bila? Pilotom, lekarom, mesarom, čuvarom šećera?

Sa soulmejtom...

(Kada pričamo o nivoima svesti, podrazumevamo da je moguće, korak po korak, osloboditi je granica. Ali, ko utiče na ograničenu svest?)

KOJA: Ja sam princ!

ESTER: Jak si mi ti princ!

KOJA: Pa šta i da sam nejaki princ - princ je princ!

ESTER: Ništa, samo ću da te pljesnem ovim mojim mudima!

KOJA: Ne, to nije potrebno!

ESTER: Zašto nije potrebno?

KOJA: A zašto bi mene neko pljesnuo mudima, kad može sisama, moliću lepo?

ESTER: A ti misliš ako si princ, da ne treba da budeš ispljeskan mudima?

KOJA: Da, tako mislim!

ESTER: A ja mislim, naprotiv, da treba!

KOJA: Ti misliš tako, a ja mislim ovako!

ESTER: Pišam ja na tebe!

KOJA: Ali ti nemaš nikakav unutrašnji sadržaj!

ESTER: A ti imaš nos kao konj!

KOJA: A ti imaš takav izraz lica, kao da ne znaš gde da sedneš!

ESTER: A ti imaš vrat kao vreteno!

KOJA: A ti si kokoška!

ESTER: A ja ću tebi sad da otkinem uši!

KOJA: A ti si kučka!

ESTER: A ja ću uši da ti otkinem!

KOJA: A ti si kobila!

ESTER: Kobila? A šta si ti?

KOJA: Pa šta i ako sam princ?

ESTER: Ništa, samo ću da te pljesnem ovim svojim mudima!

Zavesa

(Kada pričamo o nivoima svesti, podrazumevamo da je moguće, korak po korak, osloboditi je granica. Ali, ko utiče na ograničenu svest?)

KOJA: Pa šta i da sam nejaki princ - princ je princ!

ESTER: Ništa, samo ću da te pljesnem ovim mojim mudima!

KOJA: Ne, to nije potrebno!

ESTER: Zašto nije potrebno?

KOJA: A zašto bi mene neko pljesnuo mudima, kad može sisama, moliću lepo?

ESTER: A ti misliš ako si princ, da ne treba da budeš ispljeskan mudima?

KOJA: Da, tako mislim!

ESTER: A ja mislim, naprotiv, da treba!

KOJA: Ti misliš tako, a ja mislim ovako!

ESTER: Pišam ja na tebe!

KOJA: Ali ti nemaš nikakav unutrašnji sadržaj!

ESTER: A ti imaš nos kao konj!

KOJA: A ti imaš takav izraz lica, kao da ne znaš gde da sedneš!

ESTER: A ti imaš vrat kao vreteno!

KOJA: A ti si kokoška!

ESTER: A ja ću tebi sad da otkinem uši!

KOJA: A ti si kučka!

ESTER: A ja ću uši da ti otkinem!

KOJA: A ti si kobila!

ESTER: Kobila? A šta si ti?

KOJA: Pa šta i ako sam princ?

ESTER: Ništa, samo ću da te pljesnem ovim svojim mudima!

Zavesa

Glupost. Ja se tako ne izrazavam i ne ponasam. Iako imam ostar jezik, u globalu sam sarmantna.
I ne znam sto si se bas navukao da pises o meni taj scenario kada je ovde masa rekla da ne bi bila sa bahatim princem.
Princa ne gledam po uticaju vec da li ga koristi u dobre svrhe. Npr. Marija Karodjordjevic je zena kojoj se divim. Nije bitno da li je princ vec da li mi prija razgovor sa njim. A nikome sa bilo kakvom titulom ne podvladjujem jer bi morali da se poturude da bi dobili moje postovanje(dopadanjee, podrzavanje, divljenje).

Poslednja izmena:
ESTER: Glupost. Ja se tako ne izrazavam i ne ponasam. Iako imam ostar jezik, u globalu sam sarmantna.

KOJA: Žena koja muškarce ne poštuje dovoljno, ne može se ostvariti, jer (ne)svesno mrzi muški deo sebe.

ESTER: Ali, kad muškarcu kažem da je "glup", to ne kažem grubo poput većine drugih žena, već to kod mene zvuči nekako umilno i šarmantno.

KOJA: Džaba ti što misliš da si svesna muškog dela sebe, kad nisi u stanju da "muda" integrišeš kao deo svoje ličnosti i ostaneš "šarmantna".

ESTER: Opet lupetaš. Šarmantna sam i tačka!

KOJA: A ja sam princ!

Zavesica

ESTER: Glupost. Ja se tako ne izrazavam i ne ponasam. Iako imam ostar jezik, u globalu sam sarmantna.

KOJA: Žena koja muškarce ne poštuje dovoljno, ne može se ostvariti, jer (ne)svesno mrzi muški deo sebe.

ESTER: Ali, kad muškarcu kažem da je "glup", to ne kažem grubo poput većine drugih žena, već to kod mene zvuči nekako umilno i šarmantno.

KOJA: Džaba ti što misliš da si svesna muškog dela sebe, kad nisi u stanju da "muda" integrišeš kao deo svoje ličnosti i ostaneš "šarmantna".

ESTER: Opet lupetaš. Šarmantna sam i tačka!

KOJA: A ja sam princ!

Zavesica
Ne mrzim ja muskarce, cak sam i vise u drustvu muskaraca i vise cenim ta prijateljstva. Opet nagadjas a imas pogresnu sliku o meni. Nisam rekla da si ti glup vec tvoja trenutna percepcija mene, nemoj odmah da se vredjas. Ne poznajes me pa nemoj ni da lejblujes.

ESTER: Ne mrzim ja muskarce, cak sam i vise u drustvu muskaraca i vise cenim ta prijateljstva.

KOJA: Ja sam princ, i ti ne smeš da budeš drska prema meni!

ESTER: Opet nagadjas a imas pogresnu sliku o meni.

KOJA: A za ono što si mi rekla, dobićeš po tim tvojim mudima!

ESTER: Nisam rekla da si ti glup vec tvoja trenutna percepcija mene, nemoj odmah da se vredjas.

KOJA: Ja sam princ, i ako ne ućutiš počeću da lejblubejblujem!

ESTER: Ne poznajes me pa nemoj ni da lejblujes!

KOJA: Ja sam princ, i mogu da radim šta hoću!

ESTER: Ne kenj... ne lupaj više, molim te.

KOJA: Ako me još jednom, ako me samo još jednom "šarmiraš", dobićeš po njušci!

ESTER: Heh... Pronaći biće koje nam odgovara, isto je što i sesti na obližnji brežuljak i meditirati pred bezgraničnim univerzumom.

KOJA: Ha, kako samo lupetaš! Sa'ću da ti opalim moj čuveni prinčevski šamar!

Zavesica

ESTER: Ne mrzim ja muskarce, cak sam i vise u drustvu muskaraca i vise cenim ta prijateljstva.

KOJA: Ja sam princ, i ti ne smeš da budeš drska prema meni!

ESTER: Opet nagadjas a imas pogresnu sliku o meni.

KOJA: A za ono što si mi rekla, dobićeš po tim tvojim mudima!

ESTER: Nisam rekla da si ti glup vec tvoja trenutna percepcija mene, nemoj odmah da se vredjas.

KOJA: Ja sam princ, i ako ne ućutiš počeću da lejblubejblujem!

ESTER: Ne poznajes me pa nemoj ni da lejblujes!

KOJA: Ja sam princ, i mogu da radim šta hoću!

ESTER: Ne kenj... ne lupaj više, molim te.

KOJA: Ako me još jednom, ako me samo još jednom "šarmiraš", dobićeš po njušci!

ESTER: Heh... Pronaći biće koje nam odgovara, isto je što i sesti na obližnji brežuljak i meditirati pred bezgraničnim univerzumom.

KOJA: Ha, kako samo lupetaš! Sa'ću da ti opalim moj čuveni prinčevski šamar!

Zavesica

Tvoji skecevi mi postaju smesni...

ESTER: Da, bas tako se vode razgovori sa nekim princem(ironicno).

KOJA: Umeš li ti uopšte da razgovaraš a da to ne zvuči ironično? Sa koliko komada prinčeva si razgovarala?

ESTER: Sa jednim sam razgovarala, drago je pile u odnosu na prijatnost razgovora sa tobom.

KOJA: Pile? Princ ne može da bude pile, princ je u najmanju ruku pevac!

ESTER: Ne bih ja vise gubila svoje vreme na ove neprijatne razgovore kada postoje mnogo prijatniji ovde na Krsti.

KOJA: Očekuješ da tvojim "mudima" bude prijatno u društvu bahatog princa sa neplagiranim, mudima original? Svoja PRINČEVSKA, muda original, doživljavam kao automatskog pilota, koji radi bez obzira na vremenske uslove, kontrole leta i ispravnost komandi. Eh, gde su ona i preko čega prešla...

Misliš da im je uvek bilo prijatno kao danas, u društvu tvojih sisa?

ESTER: Tvoja bahatost prevazilazi sve granice! Hoću svoje pile-princa!

KOJA: Hahaha... Ja sam zver-princ, i može mi se!

ESTER: Pi-pi-pi-pi-pi

Zavesa

Poslednja izmena:
ESTER: Da, bas tako se vode razgovori sa nekim princem(ironicno).

KOJA: Umeš li ti uopšte da razgovaraš a da to ne zvuči ironično? Sa koliko komada prinčeva si razgovarala?

ESTER: Sa jednim sam razgovarala, drago je pile u odnosu na prijatnost razgovora sa tobom.

KOJA: Pile? Princ ne može da bude pile, princ je u najmanju ruku pevac!

ESTER: Ne bih ja vise gubila svoje vreme na ove neprijatne razgovore kada postoje mnogo prijatniji ovde na Krsti.

KOJA: Očekuješ da tvojim "mudima" bude prijatno u društvu bahatog princa sa neplagiranim, mudima original? Svoja PRINČEVSKA, muda original, doživljavam kao automatskog pilota, koji radi bez obzira na vremenske uslove, kontrole leta i ispravnost komandi. Eh, gde su ona i preko čega prešla...

Misliš da im je uvek bilo prijatno kao danas, u društvu tvojih sisa?

ESTER: Tvoja bahatost prevazilazi sve granice! Hoću svoje pile-princa!

KOJA: Hahaha... Ja sam zver-princ, i može mi se!

ESTER: Pi-pi-pi-pi-pi

Zavesa

A koliko princeva si ti upoznao da bi mogao da procenis kako oni razgovaraju, kako se ophode prema zenama i kakvi su im maniri? Daleko si ti od princa, pogotovo zverke. A voleo bi da budes princ. Palis se na moc koliko sam procenila. I da se takmicis. Sta je to sto od tebe mogu da naucim ili cemu da se divim tjst da te postujem. Je l ja to razgovaram sa Heartom?

Poslednja izmena:
ESTER: A koliko princeva si ti upoznao da bi mogao da procenis kako oni razgovaraju, kako se ophode prema zenama i kakvi su im maniri?

KOJA: Sa medjuprinčevskim, tzv. princ-princa upoznavanjem je krenulo još pre osnovne. Sa prvim princem i sa njegovom uspavanom lepoticom, Ester, upoznala me moja mama, mislim da se zvao Koja, ili možda Filip, ne sećam se više. Kako su godine prolazile, upoznavao sam ih sve više, poput Pepeljuginog princa na belom konju. Najupečatljivi utisak ostavio je Mali Princ. Po broju pitanja koja postavljaš, kao i po njihovoj infantilnosti podsećaš me na njega, mala princezo, Ester.

ESTER: Daleko si ti od princa, pogotovo zverke. A voleo bi da budes princ.

KOJA: Ja sam već zver-princ, i tačka! Ako mi ne veruješ, upoznaj me sa svojim piletom-princem, da vidiš kako ću ga zaseniti u ama baš svim prinčevskim manirima!

ESTER: Palis se na moc koliko sam procenila. I da se takmicis.

KOJA: Nema (princa) ko ne voli moć. Muškarci je maze i ljube, žene na srce stavljaju.

ESTER: Sta je to sto od tebe mogu da naucim, ili cemu da se divim, tj. da te postujem?

KOJA: Zvezde za sve ljude nisu iste. Za jedne, koji putuju, zvezde su vodilje. Za druge su samo male svetiljke. Za Koju-princa, one su zagonetke.

ESTER: Šta hoćeš da kažeš?

KOJA: Hoću da kažem da zbog svojih prinčevskih obaveza nemam vremena da budem tvoj učitelj, da za divljenje ima vremena, a što se poštovanja tiče - insistiram na poštovanju moje titule!

ESTER: E, pa kad je tako, prinče Kojo, dodji da te Ester :obozavam:

ESTER: A koliko princeva si ti upoznao da bi mogao da procenis kako oni razgovaraju, kako se ophode prema zenama i kakvi su im maniri?

KOJA: Sa medjuprinčevskim, tzv. princ-princa upoznavanjem je krenulo još pre osnovne. Sa prvim princem i sa njegovom uspavanom lepoticom, Ester, upoznala me moja mama, mislim da se zvao Koja, ili možda Filip, ne sećam se više. Kako su godine prolazile, upoznavao sam ih sve više, poput Pepeljuginog princa na belom konju. Najupečatljivi utisak ostavio je Mali Princ. Po broju pitanja koja postavljaš, kao i po njihovoj infantilnosti podsećaš me na njega, mala princezo, Ester.

ESTER: Daleko si ti od princa, pogotovo zverke. A voleo bi da budes princ.

KOJA: Ja sam već zver-princ, i tačka! Ako mi ne veruješ, upoznaj me sa svojim piletom-princem, da vidiš kako ću ga zaseniti u ama baš svim prinčevskim manirima!

ESTER: Palis se na moc koliko sam procenila. I da se takmicis.

KOJA: Nema (princa) ko ne voli moć. Muškarci je maze i ljube, žene na srce stavljaju.

ESTER: Sta je to sto od tebe mogu da naucim, ili cemu da se divim, tj. da te postujem?

KOJA: Zvezde za sve ljude nisu iste. Za jedne, koji putuju, zvezde su vodilje. Za druge su samo male svetiljke. Za Koju-princa, one su zagonetke.

ESTER: Šta hoćeš da kažeš?

KOJA: Hoću da kažem da zbog svojih prinčevskih obaveza nemam vremena da budem tvoj učitelj, da za divljenje ima vremena, a što se poštovanja tiče - insistiram na poštovanju moje titule!

ESTER: E, pa kad je tako, prinče Kojo, dodji da te Ester :obozavam:

Previse si neozbiljan da bih sa tobom vodila ikakav razgovor. Svakako nije princevski da ides okolo i vredjas jer ti se nije dopala tema. Ostavljam te da pises, posto od tebe nikada nece biti princa mozda postanes pisac kada te ne mrzi da kuckas ovoliko.

Divno! Bozanstveno! Kakva gluma, kakav princevski scenario!

200.gif

Poslednja izmena:
Previse si neozbiljan da bih sa tobom vodila ikakav razgovor. Svakako nije princevski da ides okolo i vredjas jer ti se nije dopala tema. Ostavljam te da pises, posto od tebe nikada nece biti princa mozda postanes pisac kada te ne mrzi da kuckas ovoliko.
Kad sam pročitao naslov, prvo što mi je palo na pamet je da želiš da pričaš o nerealnim očekivanjima koje (neke) žene imaju, čitavog svog života iščekujući (čitaj: loveći) svog princa na belom konju.

Shvati moje pisanije kao parodiju upravo tih, nerealnih, očekivanja.

Koja-princ je antijunak, zaboga, tipičan balkanski "princ na beloj kobili"... Za kraj, evo ti jedan čuveni princ-Koja osmeh, na dar :)

Back