- Poruka
- 237.328
Danas umalo nisam zgazio kolima biciklistu koji je 'ladno prošao na crveno. Jeste da ne bih bio kriv, ali povrediti ili ubiti čoveka je užasna stvar, da ne pominjem komplikacije oko dokazivanja. Prekršaje naravno prave vozači svih vozila, ali vozači bicikla, elektroskutera i sličnih vozila bez tablica uglavnom ne budu kažnjeni jer ih kamera ne može identifikovati. Oni to znaju i zato masovno krše propise i na mestima koja su dobro pokrivena kamerama (kao recimo ono na kom sam imao danas incident). Na tim mestima su vozači automobila i ostalih registrovanih vozila po pravilu mnogo oprezniji.
Naleteh sad na tekst u kom su se sličnim problemom bavili u Velikoj Britaniji:
Znači to je to, problem je prisutan širom sveta. Moje je mišljenje da sva vozila treba da imaju tablice kako bi se mogla identifikovati. Cena bi bila tolika da se pokriju troškovi izrade.
Naleteh sad na tekst u kom su se sličnim problemom bavili u Velikoj Britaniji:
Anketa pokazala da 91 posto vozača u Velikoj Britaniji želi da bicikli imaju registarske oznake
Znači to je to, problem je prisutan širom sveta. Moje je mišljenje da sva vozila treba da imaju tablice kako bi se mogla identifikovati. Cena bi bila tolika da se pokriju troškovi izrade.