Da li bi ste se bahatili da mozete?

Arkania

Poznat
Poruka
9.069
Pre odredjenog vremena, slucajno sam zalutao na pf ,,Psihologija`` i video sam jednu tvrdnju da se veliki broj ljudi ne ponasa bahato i oholo samo iz razloga sto nema priliku.

Tako pocnem ja da razmisljam sta bi radio ako bi se nasao u onom privilegovanom stalezu.
Dakle kad kazem privilegovan mislim bogat/sa mogucnostima (imate sliku BMW,pare, i sl.)

Znate vec kako to izgleda, mercedes, BMW X6, klubovi, splavovi, devojke....

Ne bas ovako iskarikirano>

Pre odredjenog vremena, slucajno sam zalutao na pf ,,Psihologija`` i video sam jednu tvrdnju da se veliki broj ljudi ne ponasa bahato i oholo samo iz razloga sto nema priliku.

Tako pocnem ja da razmisljam sta bi radio ako bi se nasao u onom privilegovanom stalezu.
Dakle kad kazem privilegovan mislim bogat/sa mogucnostima (imate sliku BMW,pare, i sl.)

Znamoo :neutral::sad2:

- - - - - - - - - -

einvej samo se klipani bahate , to nije stvar da li imas ili nemas , vec kako si odgojen i u krajnjem slucaju neka individualna crta karaktera ...Ne bahatim se

- - - - - - - - - -

Bahacenje se javlja kod ljudi koji su na vrlo ogranicen period dosli do necega ...

Ne baš. Splavove sigurno ne bih obilazio jer ih ne podnosim. Imao bih dobar auto, ali ne da ga pokazujem svima već zbog komfora. I kao što rekoh na drugoj temi, da imam neke velike pare, nikada ne bih to svima davao do znanja. I zato što je veća šansa da budem meta lopova, a i zato što nikad ne bih znao da su devojka i prijatelji sa mnom zbog para ili ne.

Ne znam da li je ovo bahato, ali voleo bih da osetim ovako nešto:

dirk-980.gif

ako su te roditelji vaspitali i usmerili kako treba, nikad sebi tako nesto neces dozvoliti...
ja znam neke ljude, devojke mojih godina, koje imaju priliku da se bahate,
ali to ne rade...
a da li bi i ja tako, verujem da ne bih, ali nazalost to sa sigurnoscu ne mogu da tvrdim...
veliko je to zlo, taj takav veliki novac, jos ako ga nisi zaradio, ili ucestvovao u zaradjivanju svojom krvlju i znojem,
velike su sanse da se bahatis kao neki...

ne bi se bahatio, živeo bi kao i sada s tim što bi ostvario neke svoje male snove, nakupovao sitnice koje sada nemam, putovao bi...kupio bi voljenu alfu sto šezdeset šest, lap top, telefon...prizemnu minimalističku kuću bi dao da mi se napravi...ništa specijalno
skroman sam ti ja

Sto rece kolega: Da bi stigao tamo treba da budes bahat.
To i jeste stvar vaspitanja.
Skoro sam gledao : Zla zena - ekranizaciju sa Vesnom Trivalic.
Recimo da se rodis bogat i oko tebe su svi bahati, bices i ti.
Ali recimo sada da steknes bogatsvo, sa svim ovim zivotnim iskustvom. Ne verujem da bi bio bahat.
Ps: Da razlikujemo hedonizam, boemstvo od bahatosti naravno.

Nekome je bahatost trosenje novca, a nekome pokazivanje sposobnosti, nekom trecem trcanje ulicama grada.

Ne vidim bahatost sto su neki mladi dosli do nekih para i trose ih na provod.

Bahatost vidim u isticanju moci bilo koje vrste kao svojstvo. Gadim se toga i narocito kada to rade " ozbiljni " ljudi.

Back