Da li bi se svi muškarci trebali obrezivati?

E ovako,ja sam se zbog fimoze obrezao negde tamo mislim 2008 godine,ili je mozda to bilo ranije..dooobro ce mi ostati u secanju da je tad pocela sa emitovanjem FOX televizija :D.Kao sto sam napisao morao sam da se obrezem zbog fimoze,imao sam jedno 1,5 cm viska kozice kad bi mi penis bio opusten.a u erekciji bi mi kozica presla preko penisa ali mi bi to bilo bolno.Ja sam se obrezao u drzavnoj bolnici i sam proces je trajao nekih pola sata,ali i pored anestezije proces je bio bolan,onda mozete da zamislite koji bi to bio bol bez anastezije.Najstrasnije od svega je sto imate utisak da vam seku pola penisa,jer ne vidite sta oni ceprkaju.Nakon operacije su me stavili u hodnik da malo popusti anestezija i da vide da se nesto slucajno ne zakomplikuje..e sad dok sam tu lezao prolaze takve devojke..jos u medinciskim uniformama a ja go sa zavijenim penisom..nadrealna scena.Sledeca stvar ja napustam bolnicu,posto dole nisam mogao da obucem gace(glavic je bio PREOSETLJIV)obukao sam trenerku i kolika je to bila osetljivost ja sam morao da drzim trenerku dalje od penisa jer bi pri trnjanju od glavic malo falilo da se preturim.Izlazim ispred ,a ono grupa od brat,bratu 30 devojaka na praksi a ja sa sve rukom u gacama,a one nista tek se po koja nasmejala..valjda su se svega nagledale pa im ni to nista nije cudno.Kad sam dosao kuci i kad sam video koliki mi je penis ja nisam mogao da verujem...neko ko nije bio obrezan ne moze da zamisli koliko moze penis da natekne...moj glavic je bio kao mandarina,,,jos konci krv,strasna slika.Ja vidim da vecina pise i da je neki prosek da oporavak traje 7 do 20 dana a moj oporavak je trajao citavih mesec i po dana.Meni je glavic bio toliko ostljiv da nisam mogao uopste gace da obucem,nisam izlazio iz sobe mesec dana, komsije pomislile da umirem.Znaci konci i sve oko rezanja je bilo u redu ali ostljivost glavica je bila strans,ja sam pokusavao malo i da trljam ali cim bih pipnuo glavic osetio bih bol kao da neko smrgla po glavicu.Tek posle citavih mesec i po je dolso do toga da sam mogao bilo koje gace ili nesto od odece da obucem.Jos jedna stvar koja sad deluje kao komicna je ta da nisam smeo da pomisljam na nista sto ima veze sa sex jer bi u tom slucaju sledila erekcija koja bi samo mogla dovesti do pucanja konaca,a ko na klinac tada poceo FOX sa emitovannjem i po ceo dana ova pesma na tv
Kad bi znaci ugledao dupe u ovom spotu morao sam istog momenta da prebacujem na drugi kanal..jer penis nije "praznjen" mesec dana i cak najsitniji vizuelni nadrazaj je bio dovoljan da se on probudi..

ko mu priđe sa nožem,makazama skalperom, skraćujem ga-ju za glavu.
nikad

redovna higijena, ne gurati stvar (a one da se ne natiču) na svakakve ludorije i na kakva mesta, ne treba da se gule narkosi i eto zdravog čoveka.
to što sad vole neki da se rokaju u šupak, pa iz šupka u p pa iz p u usta i tako dalje(ne znam kakve sve opcije rade) eto odakle im bolest. takvi neka crknu.

Poslednja izmena:
Glavic par dana osetljiv, a onda je "oguglao", sada moze smirglom da se trlja. Ali to, zacudo, ne umanjava uzitak seksa. Niti ga pa poboljsava. Zenama je definitivno lepse sa obrezanim.
Pozdrav.

Zasto im je lepse sa obrezanim, kako vidim sa prve slike oni usiju kozu posle na vrh glavica, nema nekog prelaza kao kad se kozica smakne pa obod glavica ima znatan prelaz, meni je logicnije da taj "sesirasti" obod pricinjava vece zadovoljstvo kad se tare o one njihove resice unutar vagine (spreda dodju iza "sumice", ne znam bolje da objasnim, lepo se osete pod prstima i devojku izludjuje kad se nadrazuju)?

Američki su znanstvenici proveli studiju koja je pokazala da cirkumcizija može djelovati na sprječavanje infekcije HPV-om, a istraživanje koje su proveli turski stručnjaci otkrilo je da obrezivanje djeluje na odgodu ejakulacije prilikom spolnog odnosa.

Koliko, recimo ako mi sad treba od 8-10 minuta u proseku do ponekad 12-15 minuta, za koliko se poboljsa, odokativno?

Poslednja izmena:
Zasto im je lepse sa obrezanim, kako vidim sa prve slike oni usiju kozu posle na vrh glavica, nema nekog prelaza kao kad se kozica smakne pa obod glavica ima znatan prelaz, meni je logicnije da taj "sesirasti" obod pricinjava vece zadovoljstvo kad se tare o one njihove resice unutar vagine (spreda dodju iza "sumice", ne znam bolje da objasnim, lepo se osete pod prstima i devojku izludjuje kad se nadrazuju)?

Pre bi ti neka zenska osoba mogla reci njena iskustva sa obrezanim i sa neobrezanim i uporedila.
Ja samo mogu da kazem par stvari. Devojka sa kojom sam se tada zabavljao mi je rekla da joj se vise svidja ogoljen. Posle te veze, bivsa devojka me je startovala samo da se kresemo, samo zbog tog obrezivanja, bila je vrlo znatizeljna kako je sa obrezanim. I njoj se vise svideo sredjen.
Druge kazu da kad mi pruzaju oral, da im je bolje. I ovako, uopste da je lepsi. Za vaginalnu i analnu penetraciju i nema neke razlike, kazu.
Inace to za "prelaz" ostaje i posle obrezivanja, kako glavic ima pecurkast oblik, to ostaje i nakon obrezivanja, jer skida se koza, glavu ne diraju, ostaje isti oblik.

obrezanost je prakticnija za koriscenje kondoma
sve ostalo su isprazna trabunjanja, jer i neobrezan u toku seksa lako moze da se "ogoli" i nema bilo kakve razlike

logicno je da je manji rizik od seksualnog prenosa zaraze, ali samo za muskarce, i to ako ne koriste kondom
a ako ga ne koriste, sve jedno je veci rizik nego kada koriste
i procedura cirkumcizije nosi sa sobom zdravstvene rizike

kita bez kozice je kao oko bez kapka
kao sto postoji vreme za spavanje kada sklopis svoje oci
i vreme kada si budan, drzis ih otverene i gledas
tako je isto i sa polnim udom kada je seksualno aktivan ili prilikom mokrenja
ovo je kao kada bi nas neko ubedjivao da je bolje da odstranimo ocne kapke, kako bismo mogli bolje da vidimo

obrezanost kod Jevreja i Muslimana (Arapa) je pre svega nastala kao plod klimatskih uslova u kojima su se se desavale ceste infekcije, pa je onda to ustanovljeno i kao verski element. dakle, u sustini samo su medicinski razlozi ti koji namecu potrebu obrezivanja. a ako je higijena adkevatna, sto bi trebalo da bude slucaj u savremenim uslovima zivota, za vecinu ljudi nema nikakvih problema.

Obrezivanje kožice na penisu izgleda umanjuje mogućnost zaraze sa čak tri opasne spolno prenosive bolesti.

Zašto i kako obrezivanje smanjuje mogućnosti zaraze spolno prenosivim bolestima, još nije sasvim jasno, ali stručnjaci smatraju da je upravo kožica penisa najosjetljivija na HPV i herpes.

Kod odraslih se zahvat obično izvodi u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji. U iznimnim slučajevima, po želji pacijenta, operacija se može obaviti i u spinalnoj ili općoj anesteziji.

Da li bi se podvrgnuli ?

obrezivanje4.jpg

Глупост.

Хигијена: Ако переш киту она ће ти бити чиста без обзира да ли је обрезана или није, а ако је не переш инфицираће се невезано да ли је обрезана или није. Дакле, хигијенски разлози су тупаџијски. Идемо даље.

Ерекција: Обрезан к...ц је у почетку тврђи због веће изложености главића, али временом сексуални осјећај се губи и мушкарац постаје импотентнији.
Ипак главић свакодневно млатара по гаћама и његови рецептори отупе, тако да... Опет глупост!

КАд имаш кожицу можеш је повући да изгледа као обрезан али и не мораш... имаш избор! Обрезани га немају.. Према томе, обрезивање је глупост (не рачунајући случајеве гдје људи имају проблеме са сексом уколико су необрезани)...

:think: imam iskustva sa obe varijante i moji utisci su da ne treba raditi obrezivanje ukoliko ne postoji zdravstvena opravdanost.....niti je cistiji (missim, jaka jaja svuci kozicu i oprati ga :)))) niti je bolji za sex ako je obrezan, cak naprotiv....istina, gubi glavic osetljivost pa sex moze biti duzi ali to moze da napravi i probleme sa uzivanjem u sexu....to nije prirodno stanje stvari....

E ovako,ja sam se zbog fimoze obrezao negde tamo mislim 2008 godine,ili je mozda to bilo ranije..dooobro ce mi ostati u secanju da je tad pocela sa emitovanjem FOX televizija :D.Kao sto sam napisao morao sam da se obrezem zbog fimoze,imao sam jedno 1,5 cm viska kozice kad bi mi penis bio opusten.a u erekciji bi mi kozica presla preko penisa ali mi bi to bilo bolno.Ja sam se obrezao u drzavnoj bolnici i sam proces je trajao nekih pola sata,ali i pored anestezije proces je bio bolan,onda mozete da zamislite koji bi to bio bol bez anastezije.Najstrasnije od svega je sto imate utisak da vam seku pola penisa,jer ne vidite sta oni ceprkaju.Nakon operacije su me stavili u hodnik da malo popusti anestezija i da vide da se nesto slucajno ne zakomplikuje..e sad dok sam tu lezao prolaze takve devojke..jos u medinciskim uniformama a ja go sa zavijenim penisom..nadrealna scena.Sledeca stvar ja napustam bolnicu,posto dole nisam mogao da obucem gace(glavic je bio PREOSETLJIV)obukao sam trenerku i kolika je to bila osetljivost ja sam morao da drzim trenerku dalje od penisa jer bi pri trnjanju od glavic malo falilo da se preturim.Izlazim ispred ,a ono grupa od brat,bratu 30 devojaka na praksi a ja sa sve rukom u gacama,a one nista tek se po koja nasmejala..valjda su se svega nagledale pa im ni to nista nije cudno.Kad sam dosao kuci i kad sam video koliki mi je penis ja nisam mogao da verujem...neko ko nije bio obrezan ne moze da zamisli koliko moze penis da natekne...moj glavic je bio kao mandarina,,,jos konci krv,strasna slika.Ja vidim da vecina pise i da je neki prosek da oporavak traje 7 do 20 dana a moj oporavak je trajao citavih mesec i po dana.Meni je glavic bio toliko ostljiv da nisam mogao uopste gace da obucem,nisam izlazio iz sobe mesec dana, komsije pomislile da umirem.Znaci konci i sve oko rezanja je bilo u redu ali ostljivost glavica je bila strans,ja sam pokusavao malo i da trljam ali cim bih pipnuo glavic osetio bih bol kao da neko smrgla po glavicu.Tek posle citavih mesec i po je dolso do toga da sam mogao bilo koje gace ili nesto od odece da obucem.Jos jedna stvar koja sad deluje kao komicna je ta da nisam smeo da pomisljam na nista sto ima veze sa sex jer bi u tom slucaju sledila erekcija koja bi samo mogla dovesti do pucanja konaca,a ko na klinac tada poceo FOX sa emitovannjem i po ceo dana ova pesma na tv
Kad bi znaci ugledao dupe u ovom spotu morao sam istog momenta da prebacujem na drugi kanal..jer penis nije "praznjen" mesec dana i cak najsitniji vizuelni nadrazaj je bio dovoljan da se on probudi..

kakav opis jebenti sunce...:lol:

Obrezivanje kožice na penisu izgleda umanjuje mogućnost zaraze sa čak tri opasne spolno prenosive bolesti.

Zašto i kako obrezivanje smanjuje mogućnosti zaraze spolno prenosivim bolestima, još nije sasvim jasno, ali stručnjaci smatraju da je upravo kožica penisa najosjetljivija na HPV i herpes.

Kod odraslih se zahvat obično izvodi u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji. U iznimnim slučajevima, po želji pacijenta, operacija se može obaviti i u spinalnoj ili općoj anesteziji.

Da li bi se podvrgnuli ?

obrezivanje4.jpg
NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikako.

Back