Da li bi se svi muškarci trebali obrezivati?

Ankora

Buduća legenda
Poruka
38.332
Obrezivanje kožice na penisu izgleda umanjuje mogućnost zaraze sa čak tri opasne spolno prenosive bolesti.

Zašto i kako obrezivanje smanjuje mogućnosti zaraze spolno prenosivim bolestima, još nije sasvim jasno, ali stručnjaci smatraju da je upravo kožica penisa najosjetljivija na HPV i herpes.

Kod odraslih se zahvat obično izvodi u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji. U iznimnim slučajevima, po želji pacijenta, operacija se može obaviti i u spinalnoj ili općoj anesteziji.

Da li bi se podvrgnuli ?

obrezivanje4.jpg

Obrezivanje kožice na penisu izgleda umanjuje mogućnost zaraze sa čak tri opasne spolno prenosive bolesti.

Zašto i kako obrezivanje smanjuje mogućnosti zaraze spolno prenosivim bolestima, još nije sasvim jasno, ali stručnjaci smatraju da je upravo kožica penisa najosjetljivija na HPV i herpes.

Kod odraslih se zahvat obično izvodi u lokalnoj ili lokalno potenciranoj anesteziji. U iznimnim slučajevima, po želji pacijenta, operacija se može obaviti i u spinalnoj ili općoj anesteziji.

Da li bi se podvrgnuli ?

obrezivanje4.jpg

Ja već jesam, ali reč je bila o fimozi. Posle te operacije sam tek ugledao svoj glavić.

ali nije rec o odrzavanju,..to se radi jednom 2-3x dnevno..ostatak vremena je izlozen i podlozan infekcijama

Nisam nikad posle obrezivanja imao preoblema sa higijenom, a pre toga je higijena bila izuzetno teška i pre sam tako bio podložan negativnim uticajima.

Inače, onaj ko nema zatvaranje kožice prepucijuma, ne treba da radi ovu operaciju.

Općenito, obrezani penis lakše je higijenski održavati zbog čega je organ automatski i zdraviji.

Ovo ne odgovara cinjenicama. Upravo je obrnuto. Koza postoji s razlogom na bilo kom delu naseg tela. Uklanjati kozu iz obesti ili hira je retardirano. I uopste, covek ne treba da se podvrgava nikakvim operacijama na bilo kom delu tela ako mu nije nuzno.

Poslednja izmena:
Ne zaboravite da se kod obrezivanja dešava sledeće:

Sečenje kože prepucijuma, koja štiti glavić i njegovu tanku i poroznu kožu. Ubadanje iglom za anesteziju bi trebalo da po prvi i podslednji put čini da osetite bol pri operaciji. U mom slučaju netačno. Osetio sam kako mi odsecaju kožu i kako se ona kida pod skalpelom. Posle toga idete kao da su vam u gaće ubacili ježa. Bol je nesnosan bio u mom slučaju.
U nekim slučajevima koža na glaviću može da bude i ispucala. Npr šetam se sa mojom sosom po zimi i zagrlim je. Tuki se svakako izduži i spušta niz nogavicu, tj van gaća. Popuca kao da je koža na usnama i prokrvari. Grozan osećaj. Zbog toga koža glavića bude malo grublja, tj, bez prepucijuma se neminovno zadeblja.

Prednost je samo u mom slučaju ta da sam posle toga mogao da seksam, a da partnerki ne naudim. Prepucijum je imao još nekih nezgodnih stvari na sebi. Nalik ožiljku posle operacije, ali osim toga ta koža je počela ličiti na ispucale pete i zato je mogla nauditi. Higijena je sada zaista bolja. Nemerljivo. Osećaj kod partnerki je bio takav da su bile oduševljene.

niko ne moze zdravom razumu da nametne secenje delova tela zarad higijene.
niko nikome ko je zdrav u glavu
Pitam ja tebe, šta je sa nama, koji bez te operacije nismo ni mogli imati seks kako bi čovek mogao imati? Eto, moje razloge su opravdali i lekari i ljudi, koji se bave moralisanjem, pa i ljudi koji su se skroz protivili obrezivanju. Prosto, kod mene nije moglo drugačije. Ni didermal ni neke egzibicije, koje se rade kod blažih slučajeva fimoze.

Poslednja izmena:
Pitam ja tebe, šta je sa nama, koji bez te operacije nismo ni mogli imati seks kako bi čovek mogao imati? Eto, moje razloge su opravdali i lekari i ljudi, koji se bave moralisanjem, pa i od ljudi koji su se skroz protivili obrezivanju. Prosto, kod mene nije moglo drugačije. Ni didermal ni neke egzibicije, koje se rade kod blažih slučajeva fimoze.

ej dobro, ekaj, izvinjava se, naravno da u takvim slucajevima mora to da se uradi, da se razumemo...
nego ovako obrezivanje iz cista mira, glupost nevidjena

Ova tema nema veze s vjerom niti s time da se na nesto sili.. vec se iz nekih zakljucaka koje su donjeli doktori i urolozi- a to je da je lakse odrzavati higijenu, da je sexualni zivot bolji i da je manji postotak od zaraze spolnim bolestima mozda postavio jedan veliki UPITNIK nad glavom. :)

super je sve to, al ne treba tu nista dirati ako nema potrebe, znas ti bwe kako to boli, ko da te kolju nozzem po kjurcu, ma zzasu :)))
a sem toga, ako su svi disciplinovani i ako se ne yebes sa strane, nema ni bojazni od bolesti nekih.

super je sve to, al ne treba tu nista dirati ako nema potrebe, znas ti bwe kako to boli, ko da te kolju nozzem po kjurcu, ma zzasu :)))
a sem toga, ako su svi disciplinovani i ako se ne yebes sa strane, nema ni bojazni od bolesti nekih.

Sta boli, pod opcpm anestezijom postupak od 30 minuta i par dana oporavka.
Kakve ste vi cicije ***, zene radjaju na picic 4 i po kile i sto sve ne rade pa se ne zale..

Sta boli, pod opcpm anestezijom postupak od 30 minuta i par dana oporavka.
Kakve ste vi cicije ***, zene radjaju na picic 4 i po kile i sto sve ne rade pa se ne zale..

A kako ti to znaš da ne boli kad ljudi koji su operisani gore kažu kontra.. Mislim izvini što ti se mešam u ekonomsko propagandni program ali nemoj predstavljati kao činjenicu da su neobrezani kurčevi leglo zaraze i da je obrezivanje cool zato što ti je ćef, ako voliš obrezani traži obrezani.. Svašta

Back