Da li bi se razvele da vam je muz postane nasilan?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze da bude mnogo toga a nasilje pokaze tek kada ima osecaj da zrtva nece pobeci.

Pune su nam hronike,opet napominjem muskih bolesnika.

Ubio zenu pa sebe.
Ubio zenu.
Zlostavljao psihicki zenu.
"A bio je miran covek."
Ruku na srce ja licno znam jednu pricu gde je zena otrovala muza

Ali istina je da je vise muskaraca koji ucine takve stvari

Isto tako mene zanima koliko je ljudsko bice u stanju da manipulise i uz odredjene mustre ponasanja moze tolko negativno da utice da mora da dodje do nekakve katastrofe

Sve psihopate su posledica bolesnog odrastanja uz sitne ili krupne traume

Niko nece postati preko noci niti psihopata niti zrtva .

A dole je kavaljerski delikat zeni lupiti samar

mimimi mimimi

Ruku na srce ja licno znam jednu pricu gde je zena otrovala muza

Ali istina je da je vise muskaraca koji ucine takve stvari

Isto tako mene zanima koliko je ljudsko bice u stanju da manipulise i uz odredjene mustre ponasanja moze tolko negativno da utice da mora da dodje do nekakve katastrofe

Sve psihopate su posledica bolesnog odrastanja uz sitne ili krupne traume

Niko nece postati preko noci niti psihopata niti zrtva .

A dole je kavaljerski delikat zeni lupiti samar

mimimi mimimi

U Crnoj Gori?Da,oni tretiraju zenska bica kao da su sisli sa katuna gde ceo zivot provedose iznenada u civilizaciju i 21.vek te ne znaju osnove normalnog ponasanja,iako ima izuzetaka.

Naravno a sacekaju da se zena privikne na finocu,pokazuju sve ok. i kad nema gde njihovo pravo lice izadje na videlo.

Dobar deo muskih sa poremecajima raznim se ne leci jer je "sramota" ici kod strucnjaka za vecinu u Srbiji jos ako je manja sredina odmah te obeleze "lud","nenormalan" i tako to.

Imali smo 90.-95.,99., siromastvo je vec 26 godina u Srbiji i neverovatno koliko muskih je otislo zbog toga u aut a ne lece se.

U Crnoj Gori?Da,oni tretiraju zenska bica kao da su sisli sa katuna gde ceo zivot provedose iznenada u civilizaciju i 21.vek te ne znaju osnove normalnog ponasanja,iako ima izuzetaka.

Naravno a sacekaju da se zena privikne na finocu,pokazuju sve ok. i kad nema gde njihovo pravo lice izadje na videlo.

Dobar deo muskih sa poremecajima raznim se ne leci jer je "sramota" ici kod strucnjaka za vecinu u Srbiji jos ako je manja sredina odmah te obeleze "lud","nenormalan" i tako to.

Imali smo 90.-95.,99., siromastvo je vec 26 godina u Srbiji i neverovatno koliko muskih je otislo zbog toga u aut a ne lece se.
Necemo se sad teretorijalno vredjati ! Kolko se secam u srbiji skoro covek pobio narod u kaficu uzgred i bivsu zenu !

O nemoze se porast psihopata opravdati nemastinom niti ratovima to je odvise easy

mimimi mimimi

Necemo se sad teretorijalno vredjati ! Kolko se secam u srbiji skoro covek pobio narod u kaficu uzgred i bivsu zenu !

O nemoze se porast psihopata opravdati nemastinom niti ratovima to je odvise easy

U Crnoj Gori je mnogo izrazeno psihicko nasilje nad zenama tipa "njoj je mesto u kuci,da odgaja decu,to je njen posao" i dobar deo zena provede kao roblje kuce ceo zivot ili dok se ne razvede sto je veoma rizicno jer dete obicno pripadne muzu ako ima jake veze.
Ne vredjam,upoznata sam sa problemima zenskog roda dole.

To nije "pravdanje" vec objasnjenje zasto je realnost takva
kakva je.

U Crnoj Gori je mnogo izrazeno psihicko nasilje nad zenama tipa "njoj je mesto u kuci,da odgaja decu,to je njen posao" i dobar deo zena provede kao roblje kuce ceo zivot ili dok se ne razvede sto je veoma rizicno jer dete obicno pripadne muzu ako ima jake veze.
Ne vredjam,upoznata sam sa problemima zenskog roda dole.

To nije "pravdanje" vec objasnjenje zasto je realnost takva
kakva je.
Jedino ako je rec o Selima a ta crnogorska sela nerazlikuju se od sela po srbiji !!! Krajne nije uopste lijepo sto zelis da ocrnis crnogorce

Crna Gora je mala drzava naspram srbije + ima dosta belokapa

Imam dosta familije tamo i nijedna nema muza nasilnika

mimimi mimimi

Normalno sve ide,nema pokazatelja da nesto ne stima ozbiljno,klange klange zajednica,prolaze godine,usemili ste se...

Dodje jednog dana,udari vas ili prebije.

Pocne psihicki da vas zlostavlja.

Ovde sledi pitanje iz naslova.I sta ako se okomi na vasu decu?
.......
Nagledala sam se i naslusala u reali da zene trpe takve partnere iz raznih razloga,bezbroj puta sam cula savete da upoznam lika dobro pre ozbiljnih stvari i tako.
Srbija,neefikasan rad nadleznih,sve se zataskava osim ako nemas veze i tako.
Zene koje svi odbace te se vrate jer nemaju gde i nemaju podrsku,razumevanje bliskih osoba.
Stokholmski sindrom.
Neke izgube veru u ljudski rod,muske,ne oporave se nikada potpuno.
Neke moraju da se odsele radi sklanjanja od problematicnog nakon razvoda jer ne prestaje da ih proganja.
Pune hronike onih sto ne mogu da podnesu da zena ode,bude sa drugim i naprave joj pakao od zivota ili je ubiju.
Nekom logikom, čovek koji nije psihički zlostavljao ženu u nekoj prvj fazi, sigurno neće doći odjednom i preskočivši tu uvertiru prebiti ženu. Što ne znači automatski da će svaki koji pshički maltretira ženu preći i na fizičko maltretiranje.
Uglavnom, dosta žena trpi to psihičko maltretiranje, a nije mali procenat onih koje trpe i fizičko.
Iz mog iskustva, žene koje ostaju u takvim zajednicama obično dođu u fazu da nakon pokušaja bunta počinju da pravdaju nasilnika okolini, a sebi ga svakodnevo pravdaju. Problem je okolina? Ona je došla plava na posao ili je on toliko promišljen da ne ostavlja tragove, samo lupa ,,blage ćuške"
Svako ko bi uspeo da ne pravda takva ponašanja otišao bi iz takvog odnosa, nakon kraćeg ili dužeg perioda.
Ženama koje trpe nasilje treba pružiti ruku i edukaciju, ali ne samo to- zaštitu u pravom smislu reči, ali to je često mač sa dve oštrice, jer neke i bez obzir na finansijsku nezavisnost-imaju izbor da ostanu sa bolesnikom.
Imam primer iz bivše firme, gde joj je muž načelnik u policiji, lemao je kao tikvu-malo, malo išla je na bolovanje, u svoj toj muci nikada nije pričala o tome svima, ali je glorifikovala muža-to je odbrambeni sistem žrtve. Letovanja, garderoba, deca...sve su bili razlozi kojima je pravdala njega u svojim očima, dok nije završla u bolnici jer je jedne noći zaključana u kupatilu popila aće...
Razgovori sa psihologom, lekarima, svim mogućim strukturama, nisu je izveli na pravi put...Čule smo se nakon par meseci, kaže: dobro mi je, kupili smo novi stan,našao mi je dobar posao, bla bla bla...
Nisam imala potrebu da je podsetim da živi u kavezu, da joj otvaram oči, jer mislim da je prošla kroz pakao, a ništa naučila nije...Znate li zašto? Zato što kada je izašla iz bolnice, svaka koleginica bi joj rekla što i ja-beži od budale. Ali otac i majka su rekli: ako se razvedeš, kod nas ne dolazi. Muž je rekao: ako se razvedeš, ubiću i decu i tebe i sebe.
Nekada pobedi strah od nasilnika, nekada osećaj da će biti žigosana od sredine, porodice... Uglavnom-što primarna porodica izgradi u pojedincu, retko to posle neko ispravi, moguće je, ali uz hrabrost i muku.
Čest faktor ostajanja uz nasilnika je kompleksan spoj više faktora,od psihe do finansija. Mislim da ništa ne bi trebalo biti opravdanje. I suočavanje sa sopstvenim strahom je rad na sebi.
Nismo svi isti, ali tim slučajevima treba pristupiti mnogo ozbiljnije u smislu društvene odgovornosti...Pa na kraju, ako žrtva odbije i pomoć države (koja za sad ne psotoji u pravom smislu reči), te ostane sa nasilnikom- onda konstatovati da je to njen izbor. Ali prvo joj pružiti šansu za oporavak, posao, smeštaj, sigurnost i pod broj jedan kažnjavanje nasilnika bez obzira na njegov nivo obrazovanja i pozicije.
Moj lični izbor svakako ne bi bio da trpim i pravdam nekoga ko me ugožava kao ljudsko biće. A, mislim da je još gore dozvoliti da vam neko ugrožava dete, ma ko to bio. Tu nemam milosti.

Moze da bude mnogo toga a nasilje pokaze tek kada ima osecaj da zrtva nece pobeci.

Pune su nam hronike,opet napominjem muskih bolesnika.

Ubio zenu pa sebe.
Ubio zenu.
Zlostavljao psihicki zenu.
"A bio je miran covek."

Ti mirni su najgori :lol:

inace,ne postaje se nasilan preko noci,

sigurno postoje neke naznake za to,

uvek treba da se vodi racuna sa kim se ulazi u vezu i brak

Ti mirni su najgori :lol:

inace,ne postaje se nasilan preko noci,

sigurno postoje neke naznake za to,

uvek treba da se vodi racuna sa kim se ulazi u vezu i brak
Anđo pričaš neke uopštene priče.
Naravno da treba da se vodi računa, ali postoji određeni procenat osoba oba pola koji tek u zajednici ispoljavaju svoju mračnu stranu, bilo da su vrsni primerci nerazvednih roditelja koji su po svaku cenu održavali brak, ili raznoraznih drugih faktora, npr bolest, neka tragedija u bližim krugovima, gubljenje posla i slično.

Naravno da treba da se vodi računa, ali postoji određeni procenat osoba oba pola koji tek u zajednici ispoljavaju svoju mračnu stranu, bilo da su vrsni primerci nerazvednih roditelja koji su po svaku cenu održavali brak, ili raznoraznih drugih faktora, npr bolest, neka tragedija u bližim krugovima, gubljenje posla i slično.

sta da ti kazem egona,bez'te od ljudi sa velikim problemima

:cmok2:

Bravo

mimimi mimimi

Ne mogu da shvatim zasto mi imamo socijalne sluzbe,pravosudje kada ne funkcionisu.

Posebno u malim mestima gde svako svakog zna i moze da sredi sta treba.

Svakim danom sve vise muskih manijaka koji zlostavljaju zene i nema preventive,ne daju se resenja.

Imam strasan utisak da nekome ovo stanje straha u zemlji i te kako odgovara kad se gleda puna slika jer decenijama se nista ne resava.

Normalno sve ide,nema pokazatelja da nesto ne stima ozbiljno,klange klange zajednica,prolaze godine,usemili ste se...

.......
Nagledala sam se i naslusala u reali da zene trpe takve partnere iz raznih razloga,bezbroj puta sam cula savete da upoznam lika dobro pre ozbiljnih stvari i tako.
Zene koje svi odbace te se vrate jer nemaju gde i nemaju podrsku,razumevanje bliskih osoba.
Stokholmski sindrom.
Neke moraju da se odsele radi sklanjanja od problematicnog nakon razvoda jer ne prestaje da ih proganja.
Pune hronike onih sto ne mogu da podnesu da zena ode,bude sa drugim i naprave joj pakao od zivota ili je ubiju.

Pa pazi sto rece Andja i zbog manjih stvari..
A inace vecina od tih agresivnih tipova u pocetku pokazuju deo svog kraktera,ali se ribe loze kao on je jak i zastitnik i nije strrasno(ne kontajuci da ce da bude smo gor i gore),a postoji i manji al zajebani sloj onih sto tek posle nekog vremena zajednickog zivota pokazu svoje pravo lice..
A ima i onih sto nisu do tad iskusili krizu pa iako su stvarno do tad bili fin,pa pod novonastalim pritiskom pucaju i pocnu da se izivljavaju nad zenom..
Nebitno sad koji su tipovi,njihove zene treba podsticati na sve moguce nacine da sto pre pobegenu odatle...

Hajme žene...Kad zaspe nasilnik,flašu pivsku u ruke i nasilnika iz sve snage po glavi...
Ako podlegne,par godina uslovno zbog odrastanja deteta,ako preživi,mesec dana će ga mučiti nesanica i nikad
više neće pribeći nasilju...
Ako i krene,šapneš mu:"A flaša kad zaspiš međedu?":sad2::hahaha::mrgreen:

(Tajna dobrog braka je u lat.izreci:Bonus penis-paktum domus!:rumenko:;))

Ne mogu da shvatim zasto mi imamo socijalne sluzbe,pravosudje kada ne funkcionisu.

Svakim danom sve vise muskih manijaka koji zlostavljaju zene i nema preventive,ne daju se resenja.

Imam strasan utisak da nekome ovo stanje straha u zemlji i te kako odgovara kad se gleda puna slika jer decenijama se nista ne resava.

Nije bas vezana tema al akonto samoorganizovanja drustva,u Rusiji devojke mogu da iscimaju muskrace iz odredjene grupe za zastitu da ih prate od stanice do kuce(kroz neke mracne delove)..Msm tako nesto se secam da sam davno citala,sad ubi me ne znam za koji deo Rusije i dal je to samo zastita na putu ili sta jos...
U svakom sl u takvim situacijama treba traziti podrsku od porodice,posebno ako muski clanovi mogu da mu priprete..

- - - - - - - - - -

Hajme žene...Kad zaspe nasilnik,flašu pivsku u ruke i nasilnika iz sve snage po glavi...
Ako podlegne,par godina uslovno zbog odrastanja deteta,ako preživi,mesec dana će ga mučiti nesanica i nikad
više neće pribeći nasilju...
Ako i krene,šapneš mu:"A flaša kad zaspiš međedu?":sad2::hahaha::mrgreen:

(Tajna dobrog braka je u lat.izreci:Bonus penis-paktum domus!:rumenko:;))

Sad ne kontam u kom pravcu se sprdas al dobro sad..Secam se da si pisao davno kako ste se svi iz zgrde(ili okolnih stanova) okupili i olemali nekog lika sto je surio zenu....

Ne bih se razvela nego bih ga sačekala da zaspi, a onda bih mu se nahebala mile mame pa bi sam tražio razvod.

Njemacka je uredjena drzava, zakon i pravosudje funkcionise

Imamo sigurne kuce u tim kucama zene mogu da se odmore i da uz pomoc krenu da nadju stan i posao medjutim mnoge se vrate odakle su utekle jer je on obecao nece vise nikad i tako sve iz pocetka i u krug .

Znaci do zene je ! Ona bira i cesto odabere srranje od zivota jer nije drugacije navikla kolko god tuzno zvuci ali je cinjenica da nikoga nemozes nauciti sreci kad one i neznaju sta je sreca !

Jedino sto ja nekapiram a to je i ovde i dole zasto jedna zena i majka ima pravo da vrati i svoju decu muzu nasilniku i psihopati . Tu bi zeljela da zakon stiti djecu i zabrani majci da povede decu kad se ona opet vrati muzu ali bi tad najverovatnije propao projekat sigurnih kuca .

I pored uredjene drzave dolazi do drame evo ovde je prije par meseci otac kroz prozor treceg sprata bacio bebu od dva meseca i na taj nacin usmrtio bebu.

Pa ti vidi tuge

mimimi mimimi

Prepoznajem potencijalne nasilnike pri prvom susretu sa takvim osobama pa sa takvima izbegnem svaki dalji kontakt. Zato je nemoguće da se nađem u vezi sa takvom osobom.
Oni koji bi da ostvare bliži kontakt sa potencijalnim nasilnicima treba pažljivije da posmatraju ljude i da kroz to razvijaju svoju pronicljivost. Time bi lakše izbegli nasilnike u svom bliskom okruženju.

Poslednja izmena:

.......
Stokholmski sindrom.

...vise ne znam sta bih rekla na ovu temu a da nije receno hiljadu puta...naravno, niko ne sme nikoga da bije, naravno, treba drzava da zastiti od nasilnika, naravno, sistem treba da funkcionise ali stvarno ne znam iz prve ruke takve slucajeve, najiskrenije...ne cini mi se da je fizicko zlostavljanje zena danas gore nego ikada, naprotiv, cini mi se da je danas manje jer je stanja zavisnosti manje, kasnije se udajemo, starije smo, odgovornije, zrelije, zivimo sa muskarcima pre braka, putujemo skupa, duze se zabavljamo i bolje poznajemo, niko nam ne bira muzeve...i to mislim da treba razvijati, da je to najdugorocnije resenje ovog problema, svest o izboru bez pritiska, manje osude, manje zahteva spram zena, polako, korak po korak, dok nisi sigurna nemoj se udavati, nemoj na precac, nemoj iz lude strasti, imaj svoj dinar...nisu to babske price, to je mogucnost za izlaz ukoliko se covek nakon 10 godina braka izmeni...sto je retkost, mahom ludi pokazu da su ludi u godinu, dve, tri...kada se obicno jos uvek danas i zabavljate...

...da li bih se razvela...normalno, momentalno, iste noci ako moze.

naravno da bi se razvela, i to sam i uradila, ali put iz lošeg braka u kome te neko zlostavlja i ukida jednu po jednu životnu funkciju pretvarajući te u svoju ikebanu, izgleda kao lavirint iz koga tek poneka žena nađe izlaz...

To je suština. Naravno da će svako reći da bi se razveo iste sekunde čim vidi naznake, a naznake zamišlja kao fluorescentni natpis nasilnik sa znakom uzvika na čelu tog potencijalnog nasilnika, koji još i blinka.

Back