Da li bi radije da vam neko šalje mesečno 300 evra ili da vas pozove kod sebe u inostranstvo?

Možda neki dobar odgovor za one koji znaju cijenit svoje: najbolje je kada čovjek ostane na svom ognjištu , koji 300 eura ili glupi smještaj u inostranstvu. Nitko na svom ognjištu nije postao siromah da nema za život
Hajde pricaj nam malo o tome.....
Nego si imao med i mleko kad tako pricas....

Nemam ovde snimak, kad su isli ulicama u okviru onog kviza izazov, pa nude prolaznicima 50e ili izazov pa je 95% ljudi izabralo 50e...
znaci treba im preko 35 prolaznika da bi dosli do jednog koji ce da kaze izazov....
Toliko o poverenju a i o samopouzdanju i angazovanju...
U Srpskoj varijanti tog kviza, uradis 5 zadataka, poprilicno teskih ali uzbudljivih i dobijes na kraju 250e, ili je u prvim epizodama bilo samo 100e, a ima i neka strana TV gde izvlacis kovertu pa bude neki iznos ili bude i jedan corak...

Bukvalno niko ko je otišao nema ispunjeniji život nego onaj ko je ovde ostao. Čak i u razgovoru sa njima koji su otišli se oseti da su dosta toga propustili i skoro o ničemu nemaju pojma
Valjda obrnuto , svako ko je otisao ima uzbudljiviji zivot nego onaj ko je ostao....
Samo mrdanje donosi uzbudljivost, snalazenje, nove odnose....jos ako resis da skakuces tamo amo , tu su onda amerika, azija, afrika....avanture i snalazenje do neba...

Pa sto bi ziveo u Pariz, moze neko manje mesto blizu velikog grada pored koga se nalaze jezera i reke...
Naravno, naveo sam Pariz kao glavni grad koji pruza bezbroj mogucnosti , centar ka kome svi gravitiraju.
Provincija ima svoje prednosti i mane. Cene stambenog prostora su dosta nize, jedino problem je doci do dobrog posla.

Hajde pricaj nam malo o tome.....
Nego si imao med i mleko kad tako pricas....

Nemam ovde snimak, kad su isli ulicama u okviru onog kviza izazov, pa nude prolaznicima 50e ili izazov pa je 95% ljudi izabralo 50e...
znaci treba im preko 35 prolaznika da bi dosli do jednog koji ce da kaze izazov....
Toliko o poverenju a i o samopouzdanju i angazovanju...
U Srpskoj varijanti tog kviza, uradis 5 zadataka, poprilicno teskih ali uzbudljivih i dobijes na kraju 250e, ili je u prvim epizodama bilo samo 100e, a ima i neka strana TV gde izvlacis kovertu pa bude neki iznos ili bude i jedan corak...
Znate kako, ja sam 30 godina u svojoj laboratoriji analizirao ovaj fenomen.
Za osnovu sam koristio stav italijanske mafije koji glasi:
"Ne saradjujte sa Srbima, oni više vole 100€ odmah nego 1000 za 7 dana"
Verovatno su to dokazali u neuspešnim saradnjama po Čikagu.
Čikago jeste drugi grad po broju Srba ali tamo ima više Italijana,
Ok, u Čikagu se koristi dolar ali evro bolje skreće misli Srbinu.

A onda mi je istorija pomogla.
Zezo nas ko je stigao i uzduž i popreko.
Da ne koristim drugi radni glagol.
Sa tim u vezi mi nikad nismo ni stigli da razvijemo tehniku čuvanja.
Ne što to mi nismo hteli nego što nam drugi nisu ni dozvoljavali..

Poslednja izmena:
Da li bi radije da vam neko šalje mesečno 300 evra ili da vas pozove kod sebe u inostranstvo i da vam pomogne da nađete posao i smeštaj?
Nikome ne bih slao 300 EUR mesečno, mogao bih svima ako mogu da pomognem jednokratno i to ti je to, naravno da bih pomogao nekome da pronađe posao dobio bi i džabe smeštaj za prvu ruku dok se ne snađe

Back