Da li bi pristale da budete surogat majke?

Da li bi pristale da budete surogat majke?ako bi (ne daj Boze) neko od vasih bliskih osoba zatrazio takvu vrstu usluge od vas kako bi ste reagovali i sta bi ucinili u tom slucaju?da li bi trazile nesto zauzvrat?

Ucinila bi to za rodjenu sestru, i sestru od tetke,

ako bi videla da jako zele svoje dete, a ne mogu.

Pod uslovom da mi to ne bude prva trudnoca, i da vec imam pozitivno iskustvo.

Da li bi pristale da budete surogat majke?ako bi (ne daj Boze) neko od vasih bliskih osoba zatrazio takvu vrstu usluge od vas kako bi ste reagovali i sta bi ucinili u tom slucaju?da li bi trazile nesto zauzvrat?

ne bih pristala
ali pozdravaljam takav cin ko god odradi :)
trazenje nesto za uzvrat mi je mrsko u takvim situacijama, niko to ne trazi zato sto mu je dosadno

Ne, protiv razmnozavanja i uzgajanja sam. Ako hoces da budes roditelj i ucinis dobro i za dete i sebe i svet - usvoji. Milioni dece nece doziveti adolescenciju zbog gladi i bolesti, a ovi bi se jos razmnozavali.

i ja ovako mislim, bolje je usvojiti, na globalnom nivou gledano
ali ne vredi kada nekome proradi insekt i zelja za sopstvenim dzaba ta prica, a i potpuno je prirodno da neko zeli da produzi svoje gene
tako da ne osudjujem, ja ne bih tako, ali razumem druge

Ne moram ni da pisem..slazem se da ako nemozes nikako da imas dete,a imas sve uslove
da pruzis detetu udoban i siguran zivot,onda usvoji,ne jedno vec dvoje dece,tako je zravije odrastanje.
Ne mogu da razumem zenu koja 9 meseci nosi pod srcem dete,i posle ga jednostavno da nekome,kao neku stvar.

Ne moram ni da pisem..slazem se da ako nemozes nikako da imas dete,a imas sve uslove
da pruzis detetu udoban i siguran zivot,onda usvoji,ne jedno vec dvoje dece,tako je zravije odrastanje.
Ne mogu da razumem zenu koja 9 meseci nosi pod srcem dete,i posle ga jednostavno da nekome,kao neku stvar.
kako ne razumes?
nisi nikad cula da macka odbaci macice ili da kucka pojede svoje stence kada ukapira da nece imati uslove da ih odgaja
sta se sad kao svi nesto cudite osudjujete abortus i majke i roditelje koje ostavljaju svoju decu
mislim jea :roll:

Ali postoje zene koje zele bas svoje dete, i bas od svog partnera.
To im je zelja, i ispunjenje.
I takve zelje se treba ispuniti...

Ali postoje zene koje zele bas svoje dete, i bas od svog partnera.
To im je zelja, i ispunjenje.
I takve zelje se treba ispuniti...

kapiram njihovu zelju ali pitanje je vezano za one koje matericu iznajmljuju u svrhu inkubatora.
ok, to dete u njima je bioloski u potpunosti tudje, ali sama upotreba sopstvenog tela u te svrhe mi je nepojmljiva.
svaka cast svakome, nikog ne osudjujem, bla bla..

kapiram njihovu zelju ali pitanje je vezano za one koje matericu iznajmljuju u svrhu inkubatora.
ok, to dete u njima je bioloski u potpunosti tudje, ali sama upotreba sopstvenog tela u te svrhe mi je nepojmljiva.
svaka cast svakome, nikog ne osudjujem, bla bla..
Pa Miller je i rekao - za blisku osobu.
Ja sam odgovorila da bih za rodjenu sestru.
Ja cu biti tetka tom detetu... i ne bi radila zbog novcane naknade.
Mama tog deteta i ja imamo oba roditelja ista. Razlika je neznatna.

Pa Miller je i rekao - za blisku osobu.
Ja sam odgovorila da bih za rodjenu sestru.
Ja cu biti tetka tom detetu... i ne bi radila zbog novcane naknade.
Mama tog deteta i ja imamo oba roditelja ista. Razlika je neznatna.

nemam sestru, ali da imam opet ne bi.

majcinstvo racunam bukvalno od onog trenutka kad sam saznala da sam trudna i ceo taj proces je za mene bio jedno pravo malo intimno cudo, u pozitivnom smislu naravno...ja sam sa svojom bebom u stomaku (i prvom i drugom) pricala, slusala muziku..ma svasta nesto, osecala sam i duhovito tumacila njene pokrete, posmatrala sebe i promene na svom telu kao deo neceg velicanstvenog, najprirodnijeg moguceg ali za mene jedinstvenog dozivljaja.
da sve to zaboravim i od sebe zarad nekog altruizma napravim masinu za radjanje,
nema sanse.
svojim stavovima ne osudjujem, samo kazem da ni pod kakvim okolnostima ne bih to uradila.

Poslednja izmena:
Ne znam, ne bih bila sposobna da to uradim, ja mislim.

majcinstvo racunam bukvalno od onog trenutka kad sam saznala da sam trudna i ceo taj proces je za mene bio jedno pravo malo intimno cudo

Tako to i ja gledam i nadam se da će mi tako i biti :zag:

A ako nekim slučajem ne budem mogla imati djece, ne bih tražila surogat majku, usvojila bih. Toliko male napuštene dječice kojima treba ljubav. :)

majcinstvo racunam bukvalno od onog trenutka kad sam saznala da sam trudna i ceo taj proces je za mene bio jedno pravo malo intimno cudo, u pozitivnom smislu naravno...ja sam sa svojom bebom u stomaku (i prvom i drugom) pricala, slusala muziku..ma svasta nesto, osecala sam i duhovito tumacila njene pokrete, posmatrala sebe i promene na svom telu kao deo neceg velicanstvenog, najprirodnijeg moguceg ali za mene jedinstvenog dozivljaja.
da sve to zaboravim i od sebe zarad nekog altruizma napravim masinu za radjanje,
nema sanse.
svojim stavovima ne osudjujem, samo kazem da ni pod kakvim okolnostima ne bih to uradila.

Ok..ogradjujem se.
Tako ja sada mislim, ali ti imas prednost, jer si bila trudna..ja nisam.

Da li bi pristale da budete surogat majke?ako bi (ne daj Boze) neko od vasih bliskih osoba zatrazio takvu vrstu usluge od vas kako bi ste reagovale i sta bi ucinili u tom slucaju?da li bi trazile nesto zauzvrat?

Ne bih pristala a ne verujem ni da bih bila pitana.
Jednostavno, da mi je ok biti u drugom stanju rodila bih sebi dete a kako nije, stvarno ne mogu drugima, ma koliko ih volela, da izadjem u susret iz vise razloga.

nema sanse.
... :aha:

Back