Da li bi mogle živeti kao vaše bake?

Бака ми је причала за своју свекрву. То је нише у Србији, планински део, трч- трч па кућа. Бака јој је дала вату за менструацију. Ова ни крпу није носила, него тако, низ ногу, да извините. Толико су били ван света.
А бакина мама набере две корпе бресака па кочијама за НС, прода брескве и купи сунцобран, рукавице, чизме на шнирање.
Иста земља, два света.

И када гледам оне филмове, црно-беле, домаће... Када се куће, живе у неким баракама, па славе када узму фрижидер... Тачно видим баку и деду. Али они су брзо дошли до удобности и мојој баки је живот био више него лагодан.

Добар је ово филм :)

https://www.google.com/search?clien...mAEAoAEByAEFwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-serp#

uopšte nisu stereotipi već istina, obe moje su seljanke i ceo život živele u teškim vukojebinama, planinama gde izvadiš kamen da posadiš krompir,
obe imale buljuk dečurlije koju je trebalo obući i nahraniti, radile na zemlji i oko životinja, šake su im bile kao korenje drveta čvornovate, sa muževima kojima su dovedene a koje bih ja umlatila na spavanju i izašla sa robije veselo....i takvih je žena bilo 99% jer smo bili seljačka zemlja sa malim gradovima...tako je bilo, tako se živelo ...

uopšte nisu stereotipi već istina, obe moje su seljanke i ceo život živele u teškim vukojebinama, planinama gde izvadiš kamen da posadiš krompir,
obe imale buljuk dečurlije koju je trebalo obući i nahraniti, radile na zemlji i oko životinja, šake su im bile kao korenje drveta čvornovate, sa muževima kojima su dovedene a koje bih ja umlatila na spavanju i izašla sa robije veselo....i takvih je žena bilo 99% jer smo bili seljačka zemlja sa malim gradovima...tako je bilo, tako se živelo ...
Pa dobro bitno da se danasnje zene vise bune zbog njihove agonije koju ne bi menjale

Back