Da li bi funkcionisalo kod nas?

srbijadamus

Primećen član
Poruka
661
Poštovanje ,i ako sam se u životu bavio sa mnogo stvari ispostavilo se da sam talentovan za programiranje ,i to isključivo izrada sajtova ,blogova ,umrežavanja itd.
Pre tri nedelje sam završio jedan sajt ,blog i umrežavanje za jednu home based Madjarsku domaćicu .Naime žena u svojoj kući pravi torte kolače ,slaniše razne i kuva gulaš u svojoj kući ,grad u kojem živi zove se Djor(Gyor).Elem za 21 dan žena je imala 10.000 poseta blogu i sajtu i oko 300 narudzbina više .
Da li bi ovakav sistem bio moguć u Srbiji ,budući da za naše tržište nikada nisam radio?
Ja znam da mogu da napravim promet na sajtu ,da uradim dobar sajt i blog ali da li to sve fercera?
Budući da svaka od vas ima svoj web site i bloguje da li i koliko ta interenet prezentacija ima smisla ?
Kako kod nas funkcionišu sistemi naplate ?Recimo neko vam naruči torte za svadbu kolače za slavu i slano predjelo da li uzimate deo novca unapred ili bez obzira na sve klijent plaća po preuzimanju ?

Gde si srbijadamus, kućo stara!!! :D

Pa šta pitaš kako funkcioniše sajt, kada i sam imaš svoj? I onomad si se falio kako NS nije mrtav grad, kako ima posla i kiflice idu kao lude. Kakvo ti je onda pitanje da li internet prezentacija u zemlji Srbiji ima smisla?

Na ovo pitanje za plaćanje moraće da ti odgovore oni koji se ovim poslom ozbiljnije bave. Ja sam još uvek sitna riba, i radim na lokalnom nivou, pa nisam odgovarajući sagovornik na tu temu.

Pozdrav ,ma sajt je jedno ovo nešto drugo ,kiflice idu dobro ,ima posla ,ali sajt tu ne igra neku ulogu tj sajt je tu sa 10%.Elem mi nemamo baš uslove da se proširimo ,zato ide kako ide .Ko jednom naruči naruči opet itd .Do sada nikoga nismo odbili prošle nedelje smo imali u jednom danu 14 dostava .Ali to je preko mere za naš kapacitet ukoliko umrežim sajt mislim da bi bilo puno vise ljudi ,a mi nešto nemamo ideju da se registrujemo ili da iznajmljujemo neki prostor dok može kod nas moze i to je naša politika .

Ja licno bih voleo vise klijenta(programiranje) ali ne po svaku cenu cena prezentacije na internetu je oko 400-500 eura to nije malo novca .Želim da kada kažem da nesto radi da to i bude tako .Zato bih voleo iskustva onih koji vec imaju gotov sistem SEO,Blog,Sajt socijalne mreze itd ,da li ima smisla takve stvari postavljati u Srbiji ?
Ako ne radi neću nikoga da lažem i da kažem može a ono ništa .
Želim da znam da li internet prezentacija za malu radionicu kolača i torti znači nešto ?

Ovde u francuskoj znaci i to mnogo...Ja doduse to jos nemam ali 15-20 posto narudzbina u proseku ide iz tog pravca...Samim tim vam se poveca i obim posla i potreba za za novom radnom snagom ...Ja licno nemam i nemislim da cu uraditi u skorije vreme jer imam osecaj da ce se izgubiti na kvaliteti proizvoda....Kad porastem bit cu velika za sada sam jos vrticu sto se toga tice....pozdrav

Back