Da li bi dali zivot za povratak Kosova u Srbiju

znaci, dajete li zivot za srce

• Ukupno glasova
    77
  • Anketa je zatvorena .
Nisam namcor samo ne mogu da podnesem ljude koji ne mogu da se dogovore da li su iz Bg ili iz Krusevca, a najverovatnije niti iz Bg, niti iz Krusevca. Posto nije upalila prica o Kosovskoj ulici uzet je Krusevac, jer je bio centar Srbije. A prica nema toliko veze sa rodjenima u Srbiji sem u smislu njihovih pogibija za druge.
Toliko od mene

Gospodjice vi ste pomalo u mentalnom zaostatku, pa vam opraštam, ali evo malo edukacije....

U Kruševcu postoji Kosovska ulica koja izbija na Portu (gde su ostaci srednjovekovne Don Žon kule i crkva Lazarica) i na ulicu Cara Lazara (taj deo grada se zove Stara čaršija i izbija na prigradsko naselje Lazarica)

Onda imaš ulice u centru grada Kosančićevu, Obilićevu, Topličinu, Jug Bogdanovu i tako koji se zovu po nekim čudnim ljudima koji se pominju u narodnim pesmama kosovskog ciklusa......

U centru grada je spomenik kosovskim junacima....

Obeležava se Vidovdan, nekim lokalnim manifestacijama kada se služe parastosi u crkvama, narod okuplja u Porti, a najboljim učenicima i sportistima dele nagrade u skupštini opšine.......

Kapiraš..Kruševac je bio prestoni grad kneza Lazara... Ako nekad dodješ da ne zalutaš.....

Vidim imate i vi u Beogradu Kosovsku ulicu, ali ovom našom su možda išli neki ljudi 1389 u Kosovsku bitku tamo poginuli i obeležavamo sećanje na njih, po čemu je i dobila ime....

Beograd je tada pripadao Mađarima:bye:

Toliko dovoljno sam izreklamirao moj grad

ps:Kruševac je i dalje centar Srbije, za neke od nas koji živimo tamo:lol:

Poslednja izmena:
@ tema

А да ли би ти адеме кс ДАО ЖИВОТ ЗА НЕЗАВИСНО КОСОВе ???

824_a.jpg

Tata, ostavi tu pušku i idi da se pomiriš sa KRSTIĆIma :mrgreen:

Back