da li bi bile domacice ?

bila bi domacica ...

• da

• ne

• samo uz bogatuna

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Meni je tu interesantan momenat luksuza. Domaćica je žena koja se dobro udala: )
E, onda se pitaš, kakve su to žene koje, hajde što se dobro udaju, nego još provedu bračni vijek sa čovjekom koji ima kontinuitet posvećenosti njima. Nema zadovoljne i srećne domaćice koja žicka od komšinice parice jer je muž ponio novčanik... al pogledaj zadovoljne domaćice, on im garant ne nosi pare od kuće. Nekako cijenim da možda one i raspolažu parama. Tip koji može da izdržava gradsku domaćicu teško da je šonja i papuča, nego je ona zvjerka.:zper:
Umiljata fina zvjerkica.

I onda imaš taj scenario da budeš zvjerkica i imaš baju:zper:
i sa druge strane da 40 godina ideš na posao i nikad ne postaneš milka forcan:evil:

Koliko vidim, postavljac uopste nije spomenuo bombasticnu karijeru vec je pitao da li vidimo sebe kao domacice ili ne, eventualno, da li sebe vidimo kao bogate domacice.

Ja se ne mogu zamisliti kao osoba od pranja i sporeta. Ne mogu da zamislim ni da pijem kafe i idem na masaze vasceli dan. Sve bi mi to dosadiilo vrlo brzo jer bi mi bilo previse i prelako dostupno a sve sto ne zelis vec smatras da ti pripada jednostavno dosadi.

U svakoj varijanti bih odabrala posao za koji sam sposobna. Toliko koliko mogu. Ako sam nivo kasirke bicu kasirka, ako sam nivo sudije bicu sudija ali celodnevna pralja bogami ne zelim da budem...a ni zena koja se izivljava od dosade. Cini mi se da bi mi posao unosio u zivot neophodnu dozu realnosti koju bih izmedju zidova svoje kuce svakako izgubila tokom vremena. Kao sto je zdravo svaki dan nauciti nesto novo, tako je zdravo izaci medj' ljude.

Da li je domaćica žena koja baš ničim ne privređuje sem ribanjem? Ni žena koja se bavi poljoprivredom, čini mi se, ne može kao poljoprivrednik da se prijavi na birou, nego mora kao domaćica, jer je vjerovatni muž nosilac imanja.
I nema šta žena u stanu da cjelodnevno briše i pere, pegla. Možda je to samo žena bez određene struke i stalnog zaposlenja.
Tu se ide u krajnosti, gdje zaposlene žene odmah pomenu krpe a domaćice se brane margarinima i brzom hranom koju jedu djeca zaposlenih... klasika: )
Zamisli da si slikarka koju baš jako vuče strast ka tome, ili juriš nekog izdavača da objavi tvoj roman... i dok mi ostali radimo, ti uživaš u nečemu šta možda uveliko preraste hobi, dok mi mislimo kako na koljenima ribaš pločice:mrgreen:

Imam posao i karijeru u koju je potrebno jos dosta ulagati u smislu skolovanja i usavrsavanja. To je posao koji sam oduvek zelela da radim. Medjutim, od kada sam dobila dete, sve je u drugom planu, bolje receno poslednjem:). Prijalo bi mi kad bih mogla da napravim 5 godina pauze i da budem domacica, da brinem o deci, kuci i muzu. Mozda bismo nekako to i mogli finansijski, ali posao me sigurno ne bi cekao, tako da cu morati da uskladim posao i porodicu kao i vecina zena...

Meni je tu interesantan momenat luksuza. Domaćica je žena koja se dobro udala: )
E, onda se pitaš, kakve su to žene koje, hajde što se dobro udaju, nego još provedu bračni vijek sa čovjekom koji ima kontinuitet posvećenosti njima. Nema zadovoljne i srećne domaćice koja žicka od komšinice parice jer je muž ponio novčanik... al pogledaj zadovoljne domaćice, on im garant ne nosi pare od kuće. Nekako cijenim da možda one i raspolažu parama. Tip koji može da izdržava gradsku domaćicu teško da je šonja i papuča, nego je ona zvjerka.:zper:
Umiljata fina zvjerkica.

I onda imaš taj scenario da budeš zvjerkica i imaš baju:zper:
i sa druge strane da 40 godina ideš na posao i nikad ne postaneš milka forcan:evil:

milka forcan nije skrndelj i sigurno se profi sashiva! :))))

Jako se dobro udala ako joj je jedini uspeh cista kuca/skuvan rucak itd...
Mene bi to vredjalo.

Tek kad sam polozila prvi ispit, i osetila/setila se tog osecaja,
postizanja necega zbog sebe iskljucivo,
shvatila sam jos jednom, da nikad necu biti samo domacica.
Moram da radim nesto SAMO za sebe! Na sebi!

Dal su godine u pitanju ili sta, ne znam...
Ali imam osecaj da mogu mnogo vise i da necu biti zadovoljna
ako ne postignem to vise

Back