Da li banka moze da blokira racun neaktivan nekoliko meseci?

• Začetnik teme Začetnik teme .bee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isti problem sam imao sa Agro bankom. Ma sve su banke skoro iste sacekaju da se "dug" nakupi pa onda plase tuzbama itd.
Pre par dana sam dobio dete i u porodilistu su zeni dali neki poklon vaucer Alpha banke verdnost 30 eura. Tek danas sam procitao sta onde pise, naravno sa zadnje strane u uglu sitnim najsitnijim slovima da ja prvo moram otvoriti stednu knjizicu uplatiti 30e pa onda nekakva sranja o sedmogodisnjoj stednji po nekoj "vrlo"povoljnoj kamati, nigde ne pise kolika je ta kamata, ma sve u svemu teska zajebancija.

Ljudi ja sam već godinama na ratnoj nozi se poreskom. Moje D.O.O. drže u blokadi već dve godine (neosnovano) pa se sudim sa njima, u međuvremenu raduckam nešto preko NVO. Ako me nisu mogli razbiti kao privredno društvo koje podleže svim propisima, neće uspeti ni kao NVO koja je neprofitabilna. Mogu da me mrzu i da se tužu sas mene. :hahaha:

Ne razumem kako ti je društvo neosnovano u blokadi ? :neutral:

Stečajni postupak traje sve dok se poverioci ne namire,ne bitno da li to traje dve,pet ili sto godina.Kad se poverioci namire,društvo ide u likvidaciju istog trenutka. :)

@ Blokiranje računa od strane banaka

Banka nema pravo da blokira račun,sve dok se na njemu nalazi bar 1 dinar.Čak i u slučaju da poreska uprava blokira račun u smislu pokretanja prinudne naplate,banka je dužna da obezbedi da račun bude potpuno aktivan,sve dok klijent sam ne odluči da ga ugasi potpisivanjem ugovora o gašenju računa,lično u banci. :)

E sad,tačno je da mnoge banke dugo vremena ćute kako bi se troškovi o održavanju računa nagomilavali (što njima ide direktno u korist).Zato treba otvarati račune u bankama koje ne naplaćuju održavanje računa,ako nema nikakvih transakcija. :)

Ne razumem kako ti je društvo neosnovano u blokadi ? :neutral:

Stečajni postupak traje sve dok se poverioci ne namire,ne bitno da li to traje dve,pet ili sto godina.Kad se poverioci namire,društvo ide u likvidaciju istog trenutka. :)

)

Lako, blokira ga poreska na osnovu nekih samo njima poznatih parametara, visina blokade 2 500 000, 00 din. Onda ih ja tužim (što se nisu nadali) i podnesem krivičnu prijavu protiv NN lica iz poreske zbog zloupotrebe službenog položaja. Onda se oni zaprepaste, jer ko sam ja da smem protiv poreske, te ne može šut sa rogatim itd...:mrgreen:
Onda se sudimo, sudimo, sudimo i na 10 ročištu, poreska dokaže da ja lažem, pošto je blokada mog računa trenutno SAMO 6 755,00 din. :eek: Sad se ja zaprepastim, proverim i stvarno je tako, dva ipo miliona pojela maca, puj pike ne važi, mir mir niko nije kriv. :dash: Sudija (ženski) zaključi da ja lažem protiv poreske jer eto ja uopšte nisam u velikoj blokadi i mogu sutra da počnem da radim i presudi u njihovu korist. Međutim ja ne odustajem, tužim poresku za izgubljenu dobit, jer gde je moje dve godine bez plate, socijalnog, zdravstvenog, dve godine nerviranja, bez sexa pošto sam ružan i nijedna neće da bude sa mnom ako ne platim, a ja zbog njih nemam sa čim da platim, pa gde je emocionalna bol zato što su moja deca prekinula kontakt jer im ne plaćam alimentaciju, pa gde je izgubljeni poslovni ugled.........uglavnom sad ja tražim od poreske ona dva miliona koja su oni tražili od mene. :hahaha:
Nastavak sledi u (ne)dogledno vreme.:bye:

Poslednja izmena:

Back