Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
smislen odgovor na ovakvu odvratnu bljuvotinu od teme?

ODVRATNO

SPC NE PRIZNAJE ZA SRBE ONE KOJI NISU PRAVOSLAVNI!

ONI SU OTPADNICI ILI "ZAVEDENE OVCE" KAKO IH CRKVA NAZIVA.

U jednom od zadnjih Govora Predsednik Tadic je izjavio da Srbi mogu biti razlicitih vera, a ne samo pravoslavci.

Zato tema nije bljuvotina vec jedna IZUZETNO AKTUELNA RELIGIOZNO-POLITICKA PROBLEMATIKA o kojoj nekako svi izbegavaju da se JASNO IZJASNE!

I nastoj da napises NESTO PAMETNO AKO MOZES, a ne da vredjas.

SPC NE PRIZNAJE ZA SRBE ONE KOJI NISU PRAVOSLAVNI!

ONI SU OTPADNICI ILI "ZAVEDENE OVCE" KAKO IH CRKVA NAZIVA.

U jednom od zadnjih Govora Predsednik Tadic je izjavio da Srbi mogu biti razlicitih vera, a ne samo pravoslavci.

Zato tema nije bljuvotina vec jedna IZUZETNO AKTUELNA RELIGIOZNO-POLITICKA PROBLEMATIKA o kojoj nekako svi izbegavaju da se JASNO IZJASNE!

I nastoj da napises NESTO PAMETNO AKO MOZES, a ne da vredjas.

a otkud ti ovo saznanje?

tesko da ima koga od katolika i muslimana danas da prizna, a ateiste bas briga sta crkva misli o njima

a kakav im je stav o Jehovinim svedocima i drugim protestantima koji se izjasnjavaju kao Srbi (a ima ih) i kako oni dozivljavaju SPC, to vec ne znam

Pa vidis, recimo musliani ili Bosnjaci su BILI PRIMORANI tom politikom SPC da se UVUKU U PRAZNU LJUSTURU DAVNO IZUMRLE ETNIJE BOSNJAKA, jer SPC nikada nije htela da ih prizna kao SRBE ISLAMSKE VEROISPOVESTI i tretirala ih je kao OTPADNIKE I IZDAJNIKE.

Time je stalno okretala Srbe islamske veroispovesti protiv Srba pravoslavaca i od BRACE PO GENIMA pravila smrtne neprijatelje.

ih sad zvucis kao Seselj... :)

nije tacno da su svi Bosnjaci Srbi (mali broj jeste, ali su se davno stopili sa ostatkom i izgubili su svest o svom poreklu)... ne postoji neki konkretan, jak dokaz koji bi ukazao na to da su Bosnjaci zapravo Srbi

Srbi tvrde da su oni Srbi, Hrvati da su Hrvati, a oni da su posebna nacija... sta je zapravo istina, nikada necemo saznati

Moje neko misljenje je da Srbin kao i pripadnik bilo koje nacije moze biti osoba bilo koje vere sve dok ta vera naravno nema konfliktne odnose sa zajednicom, ali mene muci takodje pitanje, da li ateista moze biti "ideoloski" pripadnik i jedne nacije koja je stvorena na temeljima "vere" , nebitno koje, jer sam ateizam kao pojam negira sva verska nacela ?

Crkava je za sve kriva, jer je ona kroz istoriju turala nosinu i mesala se, kod nje je jasno samo su pravoslavci srbi i obrnuto, druge nema. Zbog toga smo placali debelo kroz istoriju.

Kako nismo recimo se postavili kao Nemacka ima pola, pola nemci protestanti nemci katolici, Ukrajinci pravoslavci, ukrajinci katolici, itd.. U Albaniji zivi 50 % muslimana, 35 % pravoslavaca i 15 % katolika, ali su svi albanci. Znaci postoji bezbroj primera u raznim drzavama kako je stanovnistvo podeljeno po religiji ali se svi izjasnjavaju po zemlji odakle si.

Samo kod nas ova srpska pravoslavna sekta je to zabranila, kamo srece da je zadnjih 150 godina drzava radila na tome, da nije bitna vera da bio srbin.

Danas bi imali ne Bosnjake vec Srbe muslimanske vere, Katolike Srbe, itd.....

Drzava je to morala da radi pogotovo sto je nase podrucje bilo pod turcima (uticaj druge vere) i nasilno pokatolicenje, i dovrovoljno katolicenje. Ja sam citao da je Vatikan u 18 veku u doba najvece gladi slao zito srbima u dalmaciju i ostatak hrvatske pod uslovom da predju u katolicizam.

Stoga zakljucak srpska pravoslavna sekta je nacinila veliku gresku, koja nas je skupo kostala. Jer ne zaboravitr religije razdvajaju ljude to se pokazalo u ratovima, i u ratu na prostoru bivse SFRJ pre svega vodjen je verski rat pa tek onda gradjanski.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back