Da li ako nemamo faks nemamo i kritičko razmišljanje?

Верујем да нема никог. Зато што ми је то целодневни хоби, буквално све време тако мозгам док сам будан а истовремено имам 0 друштвеног живота и повезаности и са ким, живим изоловано не рачунајући посао и продавницу који су морање али где ни са ким не комуницирам. Ја сам зависник од тога, тај начин размишљања ме је једини опуштао у кризним ситуацијама када нисам имао алкохол јер сам тако научио да други нису безгрешни и доводило ме је то до скоро измењеног стања свести, никад нећу постати зависник од алкохола јер ми је већа зависност од таквог изолованог критичког начина размишљања и анализирања буквално свега и свачега.

Druže moj zar se kod tebe nije promenilo ništa na bolje još od vremena roze foruma?

Мислим и да је аналитичност у комбинацији са радозналошћу исто различита од интелигенције, можда и битнија за функционисање. IQ му дође као максимална брзина код неког аута, шта вреди што неко има ауто који може да развије 400 km/h ако је ауто углавном у гаражи или се мало возика само по граду, много више ће да постигне Југо који може да развије максимално само 140 km/h али који се пуно вози. Мозак треба користити а и знати како.

Imati diplomu akademca, nije nužno i da si, neću reći pametniji, jer svi smo mi u suštini mentalno stabilni,ali ne moraš biti ni inteligentniji. Znam gro ljudi, koji nemaju faks i izuzetno su bistri i domišljati. Naravno, po logici stvari, od visoko-obrazovane osobe se očekuje da bude neki stepenik iznad onog, ko to nije. Ali, nema više pravila, jer je danas sve isprepletano, a znanje je obezvređeno sve većim primitivizmom, i gurnuto je doslovno u mulj. Što se tiče ljudi koji nemaju ni srednju školu, to je suvišno i pominjati, jer vrlo dobro znamo karakteristike, jedne takve osobe. Takvim ljudima je najlakše manipulisati, a epilog toga znamo, što nam dokazuje primer današnje političke scene u našoj državi.

Факултет те научи да разликујеш знање од незнања. Или знање од гледања јутјуба и читања википедије.
Imati diplomu akademca, nije nužno i da si, neću reći pametniji, jer svi smo mi u suštini mentalno stabilni,ali ne moraš biti ni inteligentniji.
Па нико не каже да је неко глуп ако нема факултет.
Поента је да се заинтересован не може образовати преко интернета а да претходно не зна ништа о некој области. Информације може да нађе али не може да одвоји знање од фалш информација.

Obrazovanje je bitno ali je još bitnije šta će čovek uraditi sa istim. Realan život počinje tek po završetku obrazovanja. Znam podjednako uspešnih ljudi i sa faksom i bez njega a isto tako i promašenih ličnosti. I nije svaki fakultet garancija velikog obrazovanja, pogotovo u Srbiji. Naš predsednik je završio državni pravni fakultet pa opet nema pojma ništa osim da šuruje, arlauče i da se bavi kriminalom i glupostima. Evo i predsednik je koliko godina pa ne poznaje protokol gde treba da sedne i smesti zadnjicu.

Dosta vidim kako se spominje da ljudi bez faksa ne mogu da imaju kritičko razmišljanje? Pogotovo mlađe generacije o tome pričaju i vređaju one bez faksa? Staviti etiku da si glup i da ne možeš da se boriš za promene ukoliko nisi akademski građanin?

E sad mi objasnite zašto je to tako?
Akademski elitizam. Toga je uvek bilo. Zato danas imamo toliko fakultedzija bez icega postignutog u svojoj bransi i malo zanatlija, majstora. Bilo je: "muci se kad nisi hteo da ucis skolu" a sada "waaa! dosao keramicar i naplatio mi 2k evra za kupatilo." e pa jbga, prc. Hehehe

Dosta vidim kako se spominje da ljudi bez faksa ne mogu da imaju kritičko razmišljanje? Pogotovo mlađe generacije o tome pričaju i vređaju one bez faksa? Staviti etiku da si glup i da ne možeš da se boriš za promene ukoliko nisi akademski građanin?

Студент није једнако академски грађанин. Кад стигне диплома, онда се постаје академски грађанин. Само што је код нас проблем што имамо много сумњивих факултета који су приватни

Da, nisam primetio da to mora nužno da bude tako. Mada, ako se generalizuje, među sendvičarima je najviše neobrazovanih. Dovoljno je uporediti ljude sa studentskih/opozicionih protesta i ovih režimskih sa sendvičarima. Po faci im se vidi (ne)inteligencija. Verovatno se na to misli.
Молим те.. .како се то види по фаци? Многи генијални људи, изгелдају као кромањонци.

Taman posla svi. Ono što hoću da kažem je da se danas fetišizira reč student, da se gura narativ ako je neko student da je po difoltu pametan, bezgrešan, da je njegovo mišljenje vrednije od onih koji npr imaju samo srednju.
To se radi iz političkih razloga, jasno.
Ja živim u Swe pa ne mogu iznutra da osetim tu bedu kod nas ali kad dodjem dole nemam gde da parkiram auto, čak se i postidim sta vozim, kafići puni, svi imaju super mobilne, prijatelji i poznanici objavljuju fotke na Facebook- u iz Grčke, Italije...

Malo mi teško poverovati u tu priču o bedi.
Pa nije beda samo i iskljucivo jer smo se vise otvorili ka Evropi, u odnosu na doba tvog Slobe.

Факултет те научи да разликујеш знање од незнања. Или знање од гледања јутјуба и читања википедије.

Па нико не каже да је неко глуп ако нема факултет.
Поента је да се заинтересован не може образовати преко интернета а да претходно не зна ништа о некој области. Информације може да нађе али не може да одвоји знање од фалш информација.
Ne. Fakultet te nauči, da budeš stručnjak u određenoj oblasti. A ne da se praviš pametan, kako sve znaš, kao neki ljudi koji nemaju ni osnovnu školu. Tu je razlika. I nije reč da je neko glup, ako nema faks, nego da veliki broj ljudi, koji nemaju ni srednju, a neki ni osnovnu, bude podložan manipulacijama, kao prosečan 10-njak. I ne možeš se obrazovati samostalno preko interneta, već naučiti opšte znanje. Za veću instancu znanja, ipak su potrebne institucije, nadležne za to (fakulteti), i ljudi osposobljeni da prenesu to znanje (profesori).

Ne. Fakultet te nauči, da budeš stručnjak u određenoj oblasti.
На западу да. У Србији те то учи докторат. Основне студије не.
A ne da se praviš pametan, kako sve znaš, kao neki ljudi koji nemaju ni osnovnu školu.
Не праве се паметни они који заврше факултет. Тек тад видиш колико не знаш.
Tu je razlika. I nije reč da je neko glup, ako nema faks, nego da veliki broj ljudi, koji nemaju ni srednju, a neki ni osnovnu, bude podložan manipulacijama, kao prosečan 10-njak.
То зависи од особе до особе. Може особа да има три факултета али да је подложна манипулацијама

На западу да. У Србији те то учи докторат. Основне студије не.

Не праве се паметни они који заврше факултет. Тек тад видиш колико не знаш.

То зависи од особе до особе. Може особа да има три факултета али да је подложна манипулацијама
Sve navedeno što sam pomenuo, mislio sam na generalno gledište, po pitanju obrazovanja i tretiranja individualca. Naravno da uvek postoje suprotnosti svemu navedenom, ali se u principu znaju standardne međunarodne norme, kad je u pitanju obrazovanje i intelekt svakog pojedinca.

Koga to fakultet uci da razmislja kriticki ?

Nijedna skola koja u ljudima razvija kriticki duh nece ih tjerati da uce napamet lekcije

Fakultet je ista debilana kao i skola, dakle naslov teme sugerise da su dobri djaci skloni kritickom razmisljanju a ne slepoj poslusnosti pred autoritetima. Gde to ima? Ti dobri djaci su inace oni koji upisuju i zavrsavaju fakultete, znaci klasicne ovce za sisanje.
Skole su produzene ruke autoritarnog rezima,to su fabrike za proizvodnju industrijskih ljudi

Ја немам завршен факс и апсолутно нико не може да ми примирише у критичком размишљању. Заправо, образовани су јако често много индоктринисани и имају јако комформистичка размишљања.
Sva sreća pa nisi studirao, da jesi sigurno bi propao kao i ovi što su ga završili.

Fakultet je ista debilana kao i skola, dakle naslov teme sugerise da su dobri djaci skloni kritickom razmisljanju a ne slepoj poslusnosti pred autoritetima. Gde to ima? Ti dobri djaci su inace oni koji upisuju i zavrsavaju fakultete, znaci klasicne ovce za sisanje.
Lako je tebi, ti si sam i bez faksa utvrdio da ne postoji gravitacija.

Nas su zaglupeli da ipak postoji, i sad nema popravke.

Back