DA JE NE BIH SREO

Koliko ste puta pobegli od nekog koga volite zato sto ste se plasili intimnosti tj. zato sto ste kukavica? Zasto lako odustajete i sta je to sto vas prestravljuje, sto vas tera u beg od ljubavi?:P
strah od onog trenutka kad se intimnost pretvara u distancu... ili farsu...ili laz... prelazak od intimnosti ka samoci... ko padanje u ambis.
nije problem biti sam... to je jedan mod zivljenja skroz okej... ali prelazi su bolni... u oba smera...

citat ti je prelep... i tacan, bar iz mojih iskustava...

strah od onog trenutka kad se intimnost pretvara u distancu... ili farsu...ili laz... prelazak od intimnosti ka samoci... ko padanje u ambis.
nije problem biti sam... to je jedan mod zivljenja skroz okej... ali prelazi su bolni... u oba smera...

citat ti je prelep... i tacan, bar iz mojih iskustava...

И твој коментар је леп.

На тему: ја нисам од онох који беже, али тренутно сам неко од кога се побегло из тих разлога...:(

Koliko ste puta pobegli od nekog koga volite zato sto ste se plasili intimnosti tj. zato sto ste kukavica? Zasto lako odustajete i sta je to sto vas prestravljuje, sto vas tera u beg od ljubavi?:P

Prelepa tema.
Nikad,ali zaista nikad to nisam uradila. Ja sam osoba koja se uvek bori,chak i onda kad je sve gotovo. I sto puta udarim glavom o zid , gotovo da vidim krv kako se sliva niz lice,kao da joj ukus osetim,ali i dalje udaram i udaram... chini mi se da shvatim da treba da stanem kad sam vec iznemogla na kolenima...

kad pre ova posta moderator?
prvi put u zivotu vidim nik a ispucao soma 8 hiljada postova lol
tema:
shta znam.kad prerachunash u sebi da je uzaludno..zbog okolnosti..ili tvojih ogranichenja..ili njenih
meni bar ne toliko strah od emocija koliko lenjost i ne verovanje....preduchitjenje dzaba rasipanja energije..uzalud
sebe je najteze zavoleti,yebiga

Imao sam prilike da pobegnem i vala sam ih iskoristio. Koliko? I prvi put je bilo jednom previše. Zašto tako? Da znam da neću nikad ponovo možda bih i mogao tačno da odgovorim. Ovako mogu samo da ubadam: manjak samopouzdanja, višak samopoštovanja, nepoznavanje sebe, i sve tako dalje... Kada nemam ništa teško prihvatam nešto što bi moglo da mi bude sve.

Zbog tebe placem i kad suza vise nemam
Zbog tebe majka darove mi jos ne sprema

Zbog tebe nikom ne dam da me voli
A dusa boli,a dusa boli

Zbog tebe ljubim i kad ljubit nemam koga
Zbog tebe malo od zivota imam svoga

Zbog tebe molim i kad molitva ne vredi
Zbog tebe starim zbog tebe mi kosa sedi

:(:(

Desilo se jednom...sada vec davno...
Nisam se toliko plasila osecanja, koliko promena koje bi mi zivot sa njim doneo, a na koje jos uvek nisam bila spremna...Oboje smo znali da ce se njegova karijera nastaviti na nekom drugom mestu, daleko...kako se priblizvao taj dan, ja sam se sve vise uvlacila u svoju cauru...malo se i plasila da budem ostavljena...I kada je taj dan dosao, ja spremila govor sa razlozima za rastanak, a on prsten kojim me je zaprosio...za mene je to bio jos jedan znak da treba da odem...on to nije razumeo...mada ni ja nisam razumela sebe potpuno, samo sam osecala da to nije to...
I sada me poneko pita da li se kajem (jer je on, pobogu, uspesan doktor koji ulepsava cice po svetu!)...i ja kazem da se ne kajem...i to je tacno...

"Volim je i ne mogu sa njom da razgovaram, uhodim je da je ne bih sreo.

Voleo sam devojku koja je i mene volela, ali morao sam da je ostavim.
Zasto?
Ne znam. Bilo je to kao da je okruzena oruznicima koji su koplja drzali napolje uperena. I kad bih joj se priblizio, naleteo bih na siljke, bivao ranjen i morao da uzmaknem. Mnogo sam stradavao.
Da li je za ti devojka bila imalo kriva?
Ne verujem, ili sam cak siguran da nije. Poredjenje od malocas nije bilo potpuno, posto sam i ja bio okruzen oruznicima koji su koplja drzali okrenuta unutra, naime prema meni. Kad bih se primakao devojci, naleteo bih najpre na koplja svojih oruznika i vec tu je moje napredovanje bilo zaustavljeno. Mozda do devojcinih oruznika nikad nisam ni dospeo, pa ako bi trebalo da sam i dopro, onda to vec krvareci od svojih kopalja i bez svesti.
Da li je devojka ostala sama?
Ne, neko drugi je prodro do nje, lako i nicim sprecavan.
Iscrpljen sopstvenim nastojanjima, gledao sam na to onako ravnodusno kao da sam vazduh kroz koji su njihova lica nalegla jedno na drugo u prvom poljupcu. "

Franc Kafka

Ne bezim...nikad nisam bezao ni od cega...mogu da odem ali da bezim ne...

a gde to da joj se vratish? na net?
dakle, valjam se od smeha...:rotf:

Ogranicavajuce sposobnosti tvoga bica su vise nego evidentne, jer kao sto sam vec napisao, nekoliko puta smo pokusavali da se vidimo...HEY!!!Ona je u Spaniji a ja u Srbiji!!! Dovoljno sam napisao i rekao....Jedino nam net preostaje, a sa druge strane, ta slova koja ti citas na ekranu, preko "neta", neko drugi pise, to su necije misli, emocije...zato, prestani da se valjas po zemlji, velika si devojcica, razmisli malo...

Ја пре свега ту видим велики страх, а не велику љубав. :confused:

jeste, strah kao pratilac abnormalno snaznih ljubavi.
ali ljubav pre svega, strah kao posledica. strah od priblizavanja i strah od evenutalnog gubitka. otuda distanca i vrebanje sa odsotjanja, uz istovremeno neizrecivo jaku zelju da joj je blizu.

A to je valjda cesta pojava...Ja bezim bezglavo cim je blizu i mogucnost da se zaista zaljubim.
Prisustvo tog coveka kog bih volela je nepodnosljivo,tako da i nije bas strah...vise mucnina,slabost...ne mogu ni da disem:)

jeste, strah kao pratilac abnormalno snaznih ljubavi.
ali ljubav pre svega, strah kao posledica. strah od priblizavanja i strah od evenutalnog gubitka. otuda distanca i vrebanje sa odsotjanja, uz istovremeno neizrecivo jaku zelju da joj je blizu.

Не знам шта је то ''абнормално снажна љубав''. :confused: Љубав подразумева блискост двеју особа, ИНТЕРАКЦИЈУ, а овде је можда у питању велика заљубљеност, идеализација и страх од рушења тог идеала...:think:

Ogranicavajuce sposobnosti tvoga bica su vise nego evidentne, jer kao sto sam vec napisao, nekoliko puta smo pokusavali da se vidimo...HEY!!!Ona je u Spaniji a ja u Srbiji!!! Dovoljno sam napisao i rekao....Jedino nam net preostaje, a sa druge strane, ta slova koja ti citas na ekranu, preko "neta", neko drugi pise, to su necije misli, emocije...zato, prestani da se valjas po zemlji, velika si devojcica, razmisli malo...

u pravu si, to nije smeshno vec tuzno...:confused:

hm, zaljubljenost...
recimo da jeste..
i opterecenost objektom zaljubljenosti.
devijantan odnos prema istom. mazohisticki i istovremeno progoniteljski.
rascep licnosti na vidiku. i otudjenje. kljucni problem.
otudjenje pojedinca od sebe samog i otudjenje pojedinca od drustva.

Back