Da ili Ne

Danijelice,možeš to ti i bolje !
Znam - 100%.
Ova tema je,prosto,bezlična....!

..pa evo da je onda još pojednostavim ... kad ste u društvu i društvance kaže ajmo nekuda da li se češće složite ili odbijete ... u kući kad vam kažu da trebate nešto napraviti da li to uradite ili ne ...na poslu ako ste recimo u sredini hijerarhijske piramide da li onima iznad češće kažete da se slažete ili ne slažete, a kako je sa onima o čijim zahtjevima vi trebate da odlučite ...
...S obzirom da ste se do sada složili oko značaja sadržaja teme vjerovatno i u svim ovim situacijama otprilike isto reagujete ...
Čime se vodite pri saglašavanju ili odbijanju ... Šta vas natjera da nešto odbijete, a šta da se saglasite ... koja emocija je pokretač jednog a koja drugog ...
Tema je pokušaj samoanalize kroz uplive spoljašnjih faktora ..treba da ocrta liniju usmjerenja naših emocija i misli u interakciji sa drugima ...Izaberite jednu situaciju u kojoj niste postupili kako inače to radite ...izuzetak, jer izuzeci se pamte ... kad ste došli u konflikt sa drugima ili niste, a to je sasvim suprotno vama ..
Da ili ne postaju obrasci ...teže da to budu..a težnja koja to uslovljava teži da se nametne kao nužnost ..
Društvena uslovljenost i usmjerenost naših odluka stvara privid da odlučujemo za svoje dobro ..dobro ali u okviru čega..?
Sloboda naših odluka je samo sredstvo, a iza njih leži pravi potencijal za koji ne postoji interes da se razvije ...
...Koji interesi održavaju usmjerenje našeg Da ili Ne ...
..I za kakve ljude je usmjerenje odluka jedini način ...

Šta češće izgovorite i zašto?
Možete razdvojiti situacije na onu u kući, u društvu i/ili na poslu..

prvi refleks mi je ne
u kući kad treba nešto da uradim, privredim - ne mogu
na poslu isto rađe ne osim kad mora da
nekako je lakše negirati neko potvrditi
u društvu je pak uglavnom da
mogu da me obrlate za sve i lako kaže da može

Back