mario80
Stara legenda
- Poruka
- 87.709
Demokratija nije za nerazvijene zemlje sa niskom svešću populacije gde se odmah razvija kriminal i korupcija - što živimo danas u srbiji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nepal?
HladnoКако Непал, а све запалише?
Kad je hladno upalis grejanje, zapalis vatru. Ne razume.Hladno
Ja ne znam zašto rulja misli da sam za strogu tiraniju samo zato što sam rekao da je manji oblik tiranije (demokratija) bezvredan.Mislim da je demokratija bezvredna.
Demokratija odbacuje kvalitet i osvrće se na kvantitet; odbacuje mane i vrline i pridaje značaj popularnost.
Ovo je loše, jer činjenica je da postoje jaki i slabi, nadareni i nenadareni, sposobni i nesposobni.
Ovako je govorio Edmund Burke. Doduše, malčice sam ga parafrazirao.![]()
Ja ne znam zašto rulja misli da sam za strogu tiraniju samo zato što sam rekao da je manji oblik tiranije (demokratija) bezvredan.
Eto ga razlog zašto je vladavina rulje besmislena!![]()
Vojne hunte nisu svojstvene Evropi čiji smo mi deo i nikada nisu uspele kod nas.
Samo teokracija, u kojoj sam ja u ulozi vrhovnog svećenika.Зато што ниси написао за шта си.
Видим, умеш да критикујеш.
Покажи нам да умеш храбро и јасно да изразиш и свој став.
Samo teokracija, u kojoj sam ja u ulozi vrhovnog svećenika.
Iako, za Balkan se do sada najboljim pokazao nekakav prosvijećeni, benevolentni, sekularni apsolutist poput Broza.
Zato je nacistički ili komunistički totalitarizqm neka bajka po tebi? Ili da uspostavimo srednjevekovni feudalizam? Tebe drugar ne muči demokratija nego socijalizam i socijalistička politika.Mislim da je demokratija bezvredna.
Demokratija odbacuje kvalitet i osvrće se na kvantitet; odbacuje mane i vrline i pridaje značaj popularnost.
Ovo je loše, jer činjenica je da postoje jaki i slabi, nadareni i nenadareni, sposobni i nesposobni.
Mislim da je demokratija bezvredna.
...
Ok, ovo i ne zvuči tako loše. Ako mogu ja da budem načelnik svih manastira i opatija.Samo teokracija, u kojoj sam ja u ulozi vrhovnog svećenika.
stupidarijaSta je alternativa demokratiji???
U osnovi je teško dostići zdrav demokratski nivo, a i neka mana demokratije u bilo kom obliku jeste da je ekstremno spora što se tiče stvaranja promena.Mislim da je demokratija bezvredna.
Zato je diktatura ekstremno brza u stvaranju haosa.U osnovi je teško dostići zdrav demokratski nivo, a i neka mana demokratije u bilo kom obliku jeste da je ekstremno spora što se tiče stvaranja promena.
Ja to zovem demokratija gluvih telefona. Dok stigne od gradjana, preko posrednika do izvršne vlasti, malo ostane od volje gradjana. Mnogo je pravičnija direktna demokratija gde gradjani direktno odlučuju, bez posrednika - korumpiranih političara.Apsolutna demokratija ne postoji, to je čista teorija. Sve moderne države funkcionišu kroz predstavničku demokratiju, gde građani biraju svoje predstavnike, a institucije, zakoni i podele vlasti služe kao mehanizam kontrole i ograničavanja moći.
To naravno ne znači da korupcije nema. Ima je svuda.
Razlika je u tome što je u demokratskom sistemu korupciju teže sakriti: postoje nezavisni mediji, slobodne institucije, smena vlasti, javne rasprave, revizije, kontrole, opozicija, istraživački novinari… sve to stvara pritisak i čini zloupotrebe vidljivijim i rizičnijim.
U autokratiji i diktaturi korupcija je pravilo, ne izuzetak, i još gore, nema načina da je promeniš, jer je vlast iznad zakona i odgovornosti.
Dakle, demokratija nije savršena, ali je i dalje ubedljivo najbolji okvir koji postoji, jer jedini omogućava da se problemi rešavaju javno, da se vlast menja, i da se sistem postepeno popravlja.
Treba definisati ko može da glasa. Nije pravo glasa za svakoga. Verovatno znaš za manjinu u Srbiji koja 99,99% glasa za vladajuće, one što im omoguće da ne plaćaju struju i vodu.Teško bi bilo smisliti mehanizam po kom bi neko ko je pametniji ili zaslužniji imao "veće" pravo glasa od nekog drugog (setimo se Platona i tri pastira, čuvena priča)
AristokratijaSta je alternativa demokratiji???
Kad budale i degenerici vladaju i još oni odredjuju pravila šta je to demokratija.OK, karikiram, ali realno se ne bi dogodilo ništa, što je pomalo i žalosno, zbog toga što su mnoge bogate zapadnoeuropske države odavno zrele za niz vojnih pučeva.