Cvrsta ruka

Metronom

Aktivan član
Poruka
1.133
Polazeci od misli poznatih filozofskih autoriteta koje podrzavaju stav cvrste ruke u odnosima prema zenama.Veliki broj ovih misli je preteca svih osnovnih verskih postavki kojima se usmeravaju odnosi izmedju muskarca i zene.
Koliko je ovo jos u glavama muskaraca i zena u Srbiji?
Koliko ove postavke uticu na smanjenje broja sposobnih muskaraca u Srbiji?

Poznati filozofski autoriteti pojma nemaju o ženama, o životu sa i odnosu prema ženama, ma nemaju pojma iočemu. Inače bi im barem bilo poznato da taj stav čvrsta ruka prolazi samo kada se žena već potpuno nalazi u zavisnom odnosu prema muškarcu, što nije uvek (niti čest) slučaj. Voleo bih da čujem kakav bi stav ozbiljno zastupali d asu češće (uopšte?) provodili vreme sa ženama koje im mućkaju hranu ili su tu da ih ušuškaju dok spavaju. Kako s elako eliminiše čvrsta ruka, to je čudo.

Edit: Se u čvrstu ruku računa i kad je šljapneš po guzi? Ako je to u pitanju, povlačim svoj stav o poznatim filozofskim autoritetima, očigledno su imali posla sa onima koje vole spenking.

Poslednja izmena:
Ipak mislim da bez obzira na sve postoje tipovi žena koji su nebo i zemlja...Nisu sve iste...Mada je ponekad lako podleći toj zabludi...Sledeći to postoje i razni odnosi prema ''čvrstoj ruci''...

u sustini "cvrste ruke" je fantazija dominacije, kontrola ili bar neki njeni oblici tako da toga uvek ima na ovaj ili onaj nacin i ne samo u srbiji. ne mislim da su oni bili glupi, daleko od toga, samo su maksimalno koristili situaciju koja im je pre x godina isla na ruku u prihvacenom obrascu ponasanja - danas je to vec ograniceno na neke situacije i neke ljude, sto svojevoljno, sto iz nuzde.

Naravno da mislim na cvrstu ruku kojom se zavrsava polemika,pomera sto i odredjuje gazda.Nema dvosmislenosti kada se o tome govori u Srbiji, ali je pitanje ispod naslova teme.

u iscekivanju jedne cvrste zenske ruke , koja ce da zatarabi ovu temu, da te priupita teta koto..:cistinaocare:
jel ta cvrsta ruka sposobna i da unese u kucu neku cvrstu valutu, ili ce kad treba da se radi 18 sati dnevno, zena biti ravnopravna..a kad treba da se odlucuje o zivotu, onda ce da se primeni cvrsta ruka?
i jos jedno pitanje..
jel ta cvrsta ruka podrazumeva i fizicku prisilu?:think:

u iscekivanju jedne cvrste zenske ruke , koja ce da zatarabi ovu temu, da te priupita teta koto..:cistinaocare:
jel ta cvrsta ruka sposobna i da unese u kucu neku cvrstu valutu, ili ce kad treba da se radi 18 sati dnevno, zena biti ravnopravna..a kad treba da se odlucuje o zivotu, onda ce da se primeni cvrsta ruka?
i jos jedno pitanje..
jel ta cvrsta ruka podrazumeva i fizicku prisilu?:think:

Svaka zena i muskarac rade 18 sati, a samo poneki se zale na rad koji ulazu u svoju kucu . Ti bese moderator ovde?:think:
Bilo bi korisnije da procitas temu i naucis nesto o pristojnoj komunikaciji, a cvrstu ruku da vezbas na ulici, ako bas moras. Nikako kuci. :)

Poslednja izmena:
Polazeci od misli poznatih filozofskih autoriteta koje podrzavaju stav cvrste ruke u odnosima prema zenama.Veliki broj ovih misli je preteca svih osnovnih verskih postavki kojima se usmeravaju odnosi izmedju muskarca i zene.

ma to su bre nedoyebane face koje ne mogu da rese svoju seksualnu frustraciju na drugi nacin.
bre ako ne mozes da yebes u tim nekim danima kad nema sta da se yebe, a ti lepo izdrkas i ides dalje.
***** nije sve u zivotu alo!

i ovo je muski forum, a ne pitchka forum molim lepo

cvrsta ruka......e bas si me oraspolozio
ja sam mislila da je bitno cvrsto...al ne ruka
a to cvrsta ruka..pretpostvaljam da se primenjuje u nedostatku argumenata ili verbalne sposobnosti
mada ja znam mnogo bolji nacin da se zacepe zenska usta i postigne mir u kuci:) i lepsi

Ne razumem. Ovo su samo cetiri reda, lepo stoje znaci pitanja. Ich mi nije jasno koji je problem da dobojem bar pola odgovora.:) Da li je u pitanju erotski prizvuk naslova koji nisam osetio ili frustracija na isti, videcemo....?

1. odgovor ne znam sta je u glavama zena i muskaraca u Srbiji...znam sta je u mojoj glavi i u glavi mog partnera...e toga nema u nasim glavama
2. odgovor ove postavke trt Milojka nemaju veze sa sposobnim muskarcima...u kom smislu sposobnim muskarcima..sposobnim da se postave kao autoritet..a koji ce meni autoritet ili osoba koja ce da donosi poslednju rec..sta je sa dogovorima i kompromisom..cvrsta ruka..prevazidjena kategorija ...i nepotrebna

...filozofi su ljudi starog kova kao prvo, kao drugo u njihovo vreme zene nisu imale ni osnovna prava sto ide u prilog tezi da muskarci zasluzuju veca prava buduci da su imali ogromnu odgovornost, veliki teret na plecima. Muskarac je bio jak jer nije smeo da bude slab, ukoliko bi sebi dozvolio taj luksuz nekoliko stomaka bi bilo gladno jer se podrazumevalo da zena ne privredjuje. Danas to vise nije tako te su se muskarci olenjili. Trece, ni savremeni psiholozi i filozofi ne stoje na stanovistima prethodnika sto samo govori u prilog cinjenici da su ljudski odnosi podlozni promeni u vremenu.

...mislim da su muskarci u Srbiji jaki ali lenji i da je ta lenjost usmerena prema svemu, od skole preko posla pa sve do popunjavanja slobodnog vremena. Lakse je izigravati dete koje zasluzuje da bude mazeno zbog polne razlike nego odraslog coveka koji ima odgovornost. Danas se od odgovornosti bezi, neretko upravo u isprazne price o zenskoj dominaciji i prokletom feminizmu. Licno mislim da je mnogo lakse napadati zene nego im parirati, svaka zena zeli sposobnog coveka pored sebe koji ce znati da pogura kada je potrebno ali da bi bio u stanju da tako nesto ucini neophodno je da bude sam ambiciozan i sposoban a to nije lako.

...muskarci su, kako mi se cini predali mec. Osecaju se inferiorno sa jedne strane dok se sa druge jedu u sebi jer znaju da mogu vise da pruze. Ne verujem da su uplaseni zena, ko se moze uopste plasiti zena i kako ga nije sramota da tako nesto prizna svetu oko sebe? Smatram da je vaspitanje oba pola na nasem podneblju pogresno, devojcice se uce da je sasvim normalno da rade koliko rade i momci ali da moraju biti casne, uredne i postene dok se momcima gleda kroz prste sa osmehom, njihovi nestasluci su produkt testosterona, ocevi se projektuju preko njih te im dozvoljavaju i poroke i slab uspeh, majke su napola zaljubljene u svoje sinove te ciste, brisu i peglaju za njim, niko nije dovoljan za njihovo cedo, za sina pametnicu-frajera-zavodnika-sportistu-zestokog decka...tako teku godine, sin odrasta sa uverenjem da je sposoban i darovit sto mozda i jeste bio ili imao potencijal da bude, ali u sudaru sa stvarnim svetom on vidi da je za sve potreban trud koji on nije navikao da pruzi jer mu je sve bilo pruzeno. Zna da moze ali ne ume. Ne zna kako. Jedino sta zna je da pruza utisak snage, to je ona fiktivna snaga koja se opazi na prvi pogled ali se na drugi vec vidi da nije deo karaktera. Takav nalazi devojku, posto zna prave vrednosti devojku bira po kvalitetima, odaje utisak muskarca iako je zapravo nedozreo adolescent, na startu deluje da je ona slaba a on jak ali kako vreme odmice on se polako povlaci u svoj stari nacin zivota a ona mic po mic preuzima sve na sebe...tokom godina oni prestaju da se postuju jer ona ne moze da postuje nekog toliko slabijeg od sebe ali kako se zene kod nas ne razvode trpi ga jer nema snage da ode i mahom zvoca da mu kida usi, sa druge strane on se oseca sve vise inferiorno sto u njemu budi zelju da je ponizi pa krene sa prebacivanjem vezanim za kolege, podbadanja ko kako izgleda, komentarisanje drugih zena i sve vise tone u samosazaljenje jer on je mogao ne znam-ni-sam-sta-sve ali nije zbog nje. To je otprilike to stoga cu svog sina, ako ga budem imala, da ucim da trazi od sebe najpre najvise pa tek onda od drugih.

1. odgovor ne znam sta je u glavama zena i muskaraca u Srbiji...znam sta je u mojoj glavi i u glavi mog partnera...e toga nema u nasim glavama
2. odgovor ove postavke trt Milojka nemaju veze sa sposobnim muskarcima...u kom smislu sposobnim muskarcima..sposobnim da se postave kao autoritet..a koji ce meni autoritet ili osoba koja ce da donosi poslednju rec..sta je sa dogovorima i kompromisom..cvrsta ruka..prevazidjena kategorija ...i nepotrebna

Ja se apsolutno slazem s tobom, mene zanima da li je zaista tako ili neko izmislja da tu postoji problem. Drugo, da li je lakse udruzenim snagama partnera odrzavati porodicu, bez obzira ko je na vlasti nego ostaviti porodicu radi ratovanja ili strajkova?

ja sam za to da musko bude glava a zena vrat kuce i svi srecni:lol:

Back