Cvrčak i mrav

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
3.806
CVRCAK.jpg mrav 1.jpg Svi znamo basnu o cvrčku i mravu.

Cvrčak je. tokom leta, uživao, a mravi su vredno radili i spremali se za zimu. Po jednoj verziji ove Ezopove basne, mravi dele hranu sa cvrčkom, a on obećava da će se promeniti i raditi sledećeg leta.

Da li ste cvrčak ili mrav?

Koliko je tačna pouka ove basne " Ko vredno radi, taj i ima"?

Foto: Pixabay

Pogledajte prilog 1591298 Pogledajte prilog 1591300 Svi znamo basnu o cvrčku i mravu.

Cvrčak je. tokom leta, uživao, a mravi su vredno radili i spremali se za zimu. Po jednoj verziji ove Ezopove basne, mravi dele hranu sa cvrčkom, a on obećava da će se promeniti i raditi sledećeg leta.

Мрави скупљају углавном другестворове..често жииииве .....искидају

Тако да су мрави уствари предатори ..тачније мравице ... јер у свим друштвима 99.999% радне снаге су јаловеженке...

Елем ..Можда савремена Езопа би написала

' Ко Отима тај и има '

@Џорџи basna je samo primer za početak teme.

Uglavnom svi volimo da odmaramo, uživamo, ali kako bismo mogli da uživamo moramo da radimo.

Svi bi radije da budemo kao cvrčak iz basne, ali, ovo ali sve kvari. Moramo da radimo kako bismo živeli bar malo pristojno..ko ne radi uglavnom ima druga primanja ( inv.penzije, penzije, prihodi od izdavanja nekretnine ).

Ova pouka nije tačna u vremenu u kome živimo, u zemlji u kojoj živimo..mada mislim da je tako u gotovo svim zemljama ako ljudi nemaju fakultet.

Pogledajte prilog 1591298 Pogledajte prilog 1591300 Svi znamo basnu o cvrčku i mravu.

Mrav.
Uvek sam bio, jesam i biccu.
Da li je taccno da onaj ko radi imacce?
Ne znam
u ovoj zemlji bass i ne a ko zna kako je po svetu
a i mrave potopi i voda i svasta bude pa ponavljaju sve
Tako i ja.
Mrav.

Back