Cveće - motiv u slikarstvu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nora-Kasten-1937-Still-life-painter11.jpg

Nora Kasten-1937-Still life painter

"Ja sam samouka umetnica, udata, majka četiri odrasla sina, baka i sada prabaka. Godina kada sam naslikala svoju prvu sliku pod tutorstvom umetnika iz Indijane, Harolda Bucka, bila je 1987. Imala sam pedeset godina. Radost slikanja tog prvog platna ostala mi je godinama i od tada
slikam gotovo neprestano."

Mark ARIAN - Catherine La Rose (31).jpg

Mark ARIAN
Mark Arian je američki slikar realista. Rođen je u Des Moinesu u Ajovi 1947. godine i stekao formalnu obuku iz slikarstva i skulpture na Akademiji lepih umetnosti Frudakis u Filadelfiji, Pensilvanija, studiju Barnstone u Allentovnu, Pensilvanija, privatnoj umetničkoj akademiji u
Firenci, Italija. La Jolla Atheneum i Vatts Atelier u San Diegu, Kalifornija.

Dennis Perrin

Denisa Perina najbolje je opisati kao slikara svetlosti .
Da bi u potpunosti „uhvatio“ svetlost i energiju svojih subjekata,
Perin uvek bira da slika ispred subjekta, ne zadovoljavajući se da se zadovolji fotografijom.
Kao rezultat toga, njegov stil je jedinstvena mešavina četkice i dizajna koji je najbolje poznat kao slikarski realizam.

Perina su nazivali i američkim impresionistom
Bivši član Udruženja bostonskih umetnika,
gospodin Perrin slika kako bi izrazio svoju veliku ljubav prema lepoti viđenoj svuda okolo,
posebno u njegovom neposrednom okruženju.

dennis-perrin-american-painting-wooarts-01.jpg-nggid0535757-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f1...jpg

dennis-perrin-american-painting-wooarts-02.jpg-nggid0535758-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f1...jpg

dennis-perrin-american-painting-wooarts-06.jpg-nggid0535759-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f1...jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back