Cvece i Romantika

• Začetnik teme Začetnik teme iluzionista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
srećica:
lale...kale...gerber...ali ako stvarno hoces,ORHIDEJE!!!

Sto ne bi hteo. :lol: Novac nije prepreka za ljubav. ;)

Ali, zasto ima toliko razlicitih misljenja? Mozda ce biti jasnije ako se izjasnite oko vasih horoskopskih znakova. Mozda se tako moze izvesti neki logicniji zakljucak. Ako necete, nema veze... Ali, bilo bi lepo. ;)

ako joj kupis karanfil,uvredice se!!!

E, to me podseti na film "Davitelj protiv Davitelja". "Niko nece da kupi moje karanfile". :lol:

iluzionista:
srećica:
Da, mnogo toga se može kupiti novcem! Čak i "ljubav"! Ali... nije u tome štos. Ljubav VREDI samo ako je "kupiš" ljubavlju ---> samo ako je dobiješ na dar!
iluzionista:
raindog:
zuta/oranz ruza :wink:
crvene su mi onako, za prvi date malo previse :)
Meni oranzasta ruza zvuci jako dobro. :wink: To je veoma blizu crvenoj, ali nije crvena...
Single crvena ruza oznacava strast. Nije lose osetiti strast na prvom dateu. :wink: Mada, i to sto kazes, mozda je to malo prerano. :)
Zar ovo nije malo-previše analize i ubitačnog uživljavanja u "opšteprihvaćeni" GOVOR CVEĆA!? :roll: Toliko je svima dostupnih studija o famoznom "govoru cveća"!... te, na šta koje cveće asocira, te, na šta koja boja... pa kombinacije... :roll: Susret (prvi ili ko-zna-koji, svejedno) dvoje zaljubljenih ili koji su već u ljubavi SAM PO SEBI nosi spontanost i potpuno je oslobođen poštovanja ceremonija... Tad i cveće govori UPRAVO ONO što mi hoćemo da kažemo ili da nam se kaže... Zato se ne pitaj:
Ali, zasto ima toliko razlicitih misljenja? Mozda ce biti jasnije ako se izjasnite oko vasih horoskopskih znakova. Mozda se tako moze izvesti neki logicniji zakljucak. Ako necete, nema veze... Ali, bilo bi lepo. ;)
... Od 1000 žena, čućeš 1000 različitih mišljenja... i svako će biti TAČNO i PRAVO! Jer, jedna ista žena ---> od nekog muškarca će i najromantičniji cvet doživeti kao uvredu, dok će od drugog i korovčić (sasvim čak "neprimerene" boje!) primiti s nežnošću i zahvalnošću! Tu poznavanje pravila mnogo ne pomaže :? Džaba je da cvet bude PRAVI ako ti NISI iliti SVAKI cvet je pravi ako si ti drag njenom srcu ---> cvećem joj se nećeš omiliti. I, ne umišljaj da horoskopski (posebno sunčani) znak sam po sebi nosi naklonost nekoj posebnoj vrsti i boji cveća. I to su samo priče. Nema tu nikakvog logičnijeg zaključka. Nemoguće nas je razvrstati (i žene i muškarce) u 12 strogih kategorija, nema identičnih horoskopa (ni kod blizanaca)... ali to je neka sasvim druga priča...
E, sad konkretno :arrow: Svaki "na za to specijalizovanom mestu (čitaj: cvećari), pažljivo, s ukusom i merom odabran, maštovito aranžiran i dekorisan" cvet/buket MENI deluje hladno i proračunato (ne govorim o ceni), ali zato tek ucvala grančica ranog voća, maleni buket ubranih ljubičica, raznorazno poljsko u venčiću za moju kosu, za oko ruke... to je NEŠTO... to je SVE...
OK... "proći" će i ruža, etc, etc... :wink: bitno je KO je donosi! :D 8)
btw... Aries/Pisces

prvi dejt,neko neobicno cvece...ne dugacko(kao ruza,npr)vec "patuljasto" kao neko poljsko cvece npr,ali onako zgusnuto i siroki buketic....sa nekom blesavom masnom...

inace...OBOZAVAM cvece... ruze(krv boje i bordo i bez), ili kale ili "zar pticu",...

ne volim karanfile(isforsirani,tja...mozda i zbog asocijacija na film,hihihihi :wink: :wink: :wink: )i ljiljane(mnogo jako mirisu)...i mozda jos neke...

inace ako niste shvatili...ja obozavam cvece...hihihihi... :wink: :wink: :wink:

p.s.obozavam i hibiskus,...i suncokret,...i one velike "trubice" koje ne znam kako se zovu,...

Meni je najdrazi dar tek ubrana (ne kupljena) single crvena ruza... Mislim da ona najbolje pokazuje sta zelim da kazem... Pogotovo ako je prati neka poemica (pisana by me of course)... Samim tim sto sam je ubrao sam, unosim jedan deo sebe u poruku koju prenosim. Medjutim, ovde je bilo i drugih misljenja. Zato i pitam, Omen. ;)

iluzionista:
Meni je najdrazi dar tek ubrana (ne kupljena) single crvena ruza... Mislim da ona najbolje pokazuje sta zelim da kazem... Pogotovo ako je prati neka poemica (pisana by me of course)... Samim tim sto sam je ubrao sam, unosim jedan deo sebe u poruku koju prenosim. Medjutim, ovde je bilo i drugih misljenja. Zato i pitam, Omen. ;)
Prozvana li sam? :roll:
BRAVO!!! OVO je idealna kombinacija ... dobar omen nežnosti i ljubavi! 8) ako dozvolimo da idealno postoji.
"Iluzija ili stvarnost... kakva čudna podudarnost"
Dečko, SUPER si! :D
btw... da imam sina, kladim se da bi bio tvog emotivnog sklopa! :wink: 8)

Omen:
iluzionista:
BRAVO!!! OVO je idealna kombinacija ... dobar omen nežnosti i ljubavi! 8) ako dozvolimo da idealno postoji.

:oops: ;)

iluzionista:
Omen:
iluzionista:
:oops: ;)
... samo on ne bi bio :oops: stidljiv :wink: :D

iluzionista:
raindog:

Meni oranzasta ruza zvuci jako dobro. ;) To je veoma blizu crvenoj, ali nije crvena...

raindog:
crvene su mi onako, za prvi date malo previse :lol:

Single crvena ruza oznacava strast. Nije lose osetiti strast na prvom dateu. ;) Mada, i to sto kazes, mozda je to malo prerano. :lol:
za pocetak-bele-one su najlepse i znacenje im je vrlo :)

tamo sam gde....:
iluzionista:
raindog:

Meni oranzasta ruza zvuci jako dobro. ;) To je veoma blizu crvenoj, ali nije crvena...

raindog:

Single crvena ruza oznacava strast. Nije lose osetiti strast na prvom dateu. ;) Mada, i to sto kazes, mozda je to malo prerano. :lol:

Bele ruže

O, nemoj doći kad te zovem.
Noć mi poslednja ostade
divna, lekovita i beskrajna.

O, nemoj doći,
ostavi mi strasne jade,
slast još jedina mi je tajna.

O, gle ruže što se sagle bele
od nevinosti,
ispod one plave jorgovanske magle.

Drhte od radosti,
a kad ih dodirnem tako brzo
potamne, kao da se prozor smrzo
i raskido cvetove nevesele
ledene tajne.

Miloš Crnjanski

Inace nisam upucen u znacenje belih ruza. Objasni mi, molim te. ;)

iluzionista:
tamo sam gde....:
iluzionista:
raindog:

raindog:

Bele ruže

Noć mi poslednja ostade

O, nemoj doći,
ostavi mi strasne jade,

od nevinosti,

Drhte od radosti,
ledene tajne.

Miloš Crnjanski

:) pesma ti kaze sama :wink: kada ti poklonim jednu "belu"dobices-odgovor :wink:

iluzionista:
srećica:

ne,nisam na to mislila.No,ako stvarno hoces da je odusevis,da ostane bez texta:ORHIDEJE!!!

Ja sam Devica/Vaga

E, to me podseti na film "Davitelj protiv Davitelja". "Niko nece da kupi moje karanfile". :lol:

Ja bih se uvredila na karanfil!!!Nije da sam uobrazena,ali mogao si da dodas jos 50 dinara da mi kupis ruzu... :? Nasmejala bih se samo,a kasnije bih :roll:

tamo sam gde....:
iluzionista:
Bele ruže

Noć mi poslednja ostade

O, nemoj doći,
ostavi mi strasne jade,

od nevinosti,

Drhte od radosti,
ledene tajne.

Miloš Crnjanski

:) pesma ti kaze sama :wink:

Hm... Simbolika bele ruze? Cistota, nevinost, dobre namere... :?:

tamo sam gde....:
kada ti poklonim jednu "belu"dobices-odgovor :wink:

;)

srećica:
Ja sam Devica/Vaga

E, to me podseti na film "Davitelj protiv Davitelja". "Niko nece da kupi moje karanfile". :lol

Ja bih se uvredila na karanfil!!!Nije da sam uobrazena,ali mogao si da dodas jos 50 dinara da mi kupis ruzu... :? Nasmejala bih se samo,a kasnije bih :roll:

Volim da poklanjam ruze... Karanfil je pomenuo neko drugi. :lol: Nisam bio ja... ;)

I zar su reci potrebne?

Ne. Dovoljna je slika...

23.jpg

Nesto sa neta bas u vezi ove teme...

Neki sajt na netu:
Po cvet za svaku priliku

U principu, za svakiu dogadjaj postoji odgovarajuci cvet. Medjutim, posto zivimo ubrzano i posto ljudi nemaju vremena za ucenje imena i simbolike svakog cveta dovoljno je da poznajete neka osnozna pravila cvetnog bontona. Na pocetku, jos pre nego sto se odlucite za kupovinu nekog cveta ili cvetnog aranzmana, dobro razmislite o izboru jer se cvece koje ste odabrali obicno poistovecuje sa vasim zeljama povodom dogadjaja na koji ste pozvani. Tako, ukoliko idete na vencanje odlucite se za bele ljiljane ili bele ruze jer simbolizuju cistocu i nevinost, a mozete ih iskombinovati i sa nekoliko karanfila, takodje bele boje. Nikako ne nosite samo karanfile; kod nas nisu omiljeni, valjda zbog pristupacne cene pa ljudi mogu da pomisle da ste hteli da ustedite.

Ukoliko ne poznajete dovoljno mladi blacni par kupite irise jer od svog cveca oni imaju najmanje sentimentalan karakter a istovremeno ukazuju na zelju za prijateljstvom.
U cvetni aranzman namenjen vencanjima obavezno ukljucite brsljana koji simbolizuje plodnost i “sladak zivot” a nije lose nadje li se nekoliko listica brsljena u bidermajeru.Za istu priliku, ali za egzoticnije ali ekskluzivnije kombinacije, mozete izabrati banbus koji je simbol odanosti i postojanosti bracne zajednice pa cak i cicak koji nedvosmisleno simbolizuje spoljnu odbranu i zastitu srca.
Za razliku od vencanja, mnogo je teze odabrati cvece za sahranu. necete pogresiti ako ponesete karanfile, ljiljane, hrizanteme ili gladiole, po mogucnosti bele boje. Ponekad se nose i tamno crvene ruze narocito ako je pokojnik preminuo mlad. Ukoliko niste u mogucnosti da dodjete na sahranu, a pozvani ste, posaljite odgovarajuce cvece sa prikladnom porukom koja za svaku priliku, pa tako i ovu, mora da bude pisana rukom.

Ako ste sigurni u znacenje nekog cveta onda i sami mozete da osmislite aranzman. Ukoliko u njega ubacite nekoliko margareta nekom ce te pozeleti dugovecnost, orhideje ce biti podrska i radost onima kojima su upravo dobili bebu, a za rodjenje blizanaca poklonite suncokrete. Osobi koju volite darujte crvenu ruzu koja je simbol vecne i strasne ljubavi. Crvene ruze se poklanjaju kao znak zadovoljstva i zahvalnosti na ucinjenoj usluzi ili dobro uradjenom poslu. Bela ruza salje poruku iskrenosti, tajanstvenosti, duhovitosti i spokoja, zuta onome ko je prima donosi pregrst energije i radosti, dok u ljubavi simbolizuje ljubomoru. Kombinacije crvenih i belih ruza prenece poruku jedinstva u ljubavi. Blago ruzicaste ruze znace prijateljstvo, odanost, neznost i obozavanje. Plave ruze obicno nisu omiljene jer su najcesce vestacki obojene pa mozda i zato simbolizuju nemoguce, dok crna, tacnije tamnoljubicasta ruza ukazuje na ekscentricnost, zelju za izdvajanjem i ostavlja pomalo morbidan utisak narocito kada ih je vise u buketu. Ruza bez trnja znaci ljubav na prvi pogled. Poklonite li crvenu ruzu muskarcu, a obicno je to jedna sa dugom stabiljkom, poklonili ste mu svoju odanost. Ljubicice su znak odanosti, zumbuli simbolizuju vernost i nepokolebljivost, ciklame nose crtu stidljivosti a lale su simbol ponosa i slave. Kortenzije posaljite nekome skim ste se posvadjali i zelite da se pomirite, ljubavnicima ovaj cvet govori “sanjao sam te” i “mogu li da ti verujem?”. Interesantno, ali prema simbolici, cvet koji moze najvise da znaci jednoj zeni nije ruza nego suncokret jer on ukazuje da je muskarac spreman da se okrece i uvek samo prema njoj. Naravno, i boje imaju odredjenu simboliku. Crveno cvece je usko povezano sa zivotom, vatrom, lepotom; Posaljite ga nekom ko je klonuo duhom. Plavi iris i sve sto je plavo podstice sanajrenje i mastu, lagodan zivot i srecu. Zuto i narandzasto poseduje energiju sunca, unose radost, zivot i prizivaju napredak. Budite domisljati. Pokusajte da iskombinujete simboliku cveta sa znacenjem njegove boje i vasi ce buketi dobiti jednu sasvim drugu dimenziju.

Dobro jutro. Procvetale majske ruze upravo su otvorile svoje pupoljke i spremile se za poljubac sunca... Ali, ne znaju za svoju sudbinu... Zavrsice u rukama nekog momka koji ce njima obradovati neku nama nepoznatu devojcicu. Uvenuce u vazi njenog stana... Umrece za ljubav...

iluzionista:
Dobro jutro. Procvetale majske ruze upravo su otvorile svoje pupoljke i spremile se za poljubac sunca... Ali, ne znaju za svoju sudbinu... Zavrsice u rukama nekog momka koji ce njima obradovati neku nama nepoznatu devojcicu. Uvenuce u vazi njenog stana... Umrece za ljubav...
Do'god ima ičeg što "umire" za nju... LJUBAV je čudesna i živa!
Upravo s radija ("ide")... "Ružica si bila... jedna u mom srrrcu... ružica si bila moooja..." Stara, pomalo tužna pesma... za nove, radosti pune dane :roll: :D

Omen:
iluzionista:
Do'god ima ičeg što "umire" za nju... LJUBAV je čudesna i živa!

;)

Omen:
Upravo s radija ("ide")... "Ružica si bila... jedna u mom srrrcu... ružica si bila moooja..." Stara, pomalo tužna pesma... za nove, radosti pune dane :roll: :D

Za radosti pune dane? Pa bolje nesto veselije tipa:

Mars svi na ples... :) :) :) Uhvati ritam... I slicno...

Naaaaaravno da je bolje :D al' ta mi je pesma bila negde "u pozadini" s lokalne radio-stanice :? i asocirala na RUŽE... mislim, ako još uvek pričamo o cveću :roll:
Ma, SVI MARŠ NA PLES...
Vidim da ti srce cupka :D

Omen:
Naaaaaravno da je bolje :D al' ta mi je pesma bila negde "u pozadini" s lokalne radio-stanice :? i asocirala na RUŽE... mislim, ako još uvek pričamo o cveću :roll:
Ma, SVI MARŠ NA PLES...
Vidim da ti srce cupka :D

A, zato kazes... :lol:

A, sta je sa onom od Haustora: "Sa cvetom u kosi, ritam te nosi..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back