Ćuti i trpi

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
I radi. Jesmo li postali "ćuti i trpi" nacija?
Poskupeo prevoz, uveli bus pljus, uveli kupovinu nekih kartica, biju nas komunalci u prevozu za 60 (uzgred, prevelikih) dinara, poskupeo opet ove godine, sa 50 na 72 kako čuh bez blama poskupeo opet :lol: povećali pdv, poskupelo grejanje po kvadratu, poskupela struja, limun 250 dinara kilo, pomorandže i jabuke 150. Konzerva tune 150 i smanjili joj pakovanje da ne bi imala još veću cenu :lol: Banke kradu poslednju siću sa računa zaokruže na 0, bez pardona - uvek. Ukinuše penzije (ovo što su uradili sa stažom je upravo - ukidanje penzija, ako nazovemo stvari pravim imenom), budućnost nemamo. Dok to ne regulišu rada sam pozivati mlade na napuštanje broda, jerbo će za 20 godina da se šlognu a bez ikakve pomoći, sa 12 iljada invalidnine, pocrkaćemo kolektivno od gladi držeći se za rukice, treba biti vizionar :cool: :lol:
Cene - prate evro.
Plate iste. Prate dinar.

Na sve strane čujem kako ljudi gunđaju istu frazu "a svi ćute i trpe" :neutral:
I svi i dalje ćute i trpe.
Da li je ćutanje postalo simbol snage u ovoj zemlji? Da li je takav stav upravo veštački napravljen i zloupotrebljen od strane malumnih lopova na vlasti(ma)?

Je l vam smeta što svi ćute i trpe i da li vi to isto radite?
Imamo li izbora?

Poslednja izmena:
Ne mozes da ocekujes da se bune oni koju su se ugradili u sistem.

Narod, gotovo bez greske, dobije drzavu kakvu zasluzje. Nemci su tu odlican primer.

Pa, kristalno je jasno da je i vlas deo naroda, slika onoga što jesmo. Mada, ona poznata rečenica "sami smo ih birali" baš ne prolazi ovde, već deceniju ih ne biramo mi uopšte.

I radi. Jesmo li postali "ćuti i trpi" nacija?
Poskupeo prevoz, uveli bus pljus, uveli kupovinu nekih kartica, biju nas komunalci u prevozu za 60 (uzgred, prevelikih) dinara, poskupeo opet ove godine, sa 50 na 72 kako čuh bez blama poskupeo opet :lol: povećali pdv, poskupelo grejanje po kvadratu, poskupela struja, limun 250 dinara kilo, pomorandže i jabuke 150. Konzerva tune 150 i smanjili joj pakovanje da ne bi imala još veću cenu :lol: Banke kradu poslednju siću sa računa zaokruže na 0, bez pardona - uvek. Ukinuše penzije (ovo što su uradili sa stažom je upravo - ukidanje penzija, ako nazovemo stvari pravim imenom), budućnost nemamo. Dok to ne regulišu rada sam pozivati mlade na napuštanje broda, jerbo će za 20 godina da se šlognu a bez ikakve pomoći, sa 12 iljada invalidnine, pocrkaćemo kolektivno od gladi držeći se za rukice, treba biti vizionar :cool: :lol:
Cene - prate evro.
Plate iste. Prate dinar.

Na sve strane čujem kako ljudi gunđaju istu frazu "a svi ćute i trpe" :neutral:
I svi i dalje ćute i trpe.
Da li je ćutanje postalo simbol snage u ovoj zemlji? Da li je takav stav upravo veštački napravljen i zloupotrebljen od strane malumnih lopova na vlasti(ma)?

Je l vam smeta što svi ćute i trpe i da li vi to isto radite?
Imamo li izbora?
to i ja brate često pomišljam...jeote kakva beskičmenjakasta nacija...ko zna kolko može ovaj narod da otrpi...tolko li je tupav...i treba ga jebbati kad nema dostojanstvo...eno poglej grčku, pa španiju, pa francusku...

...nego nije li ovo za politiku...?

oguglao narod a zna da moze i gore da bude... pa se tesi crkavicom koju ima danas, prisecajuci se i strepeci od devedesetih i inflacije

ma da...jeste su nas devedesete naučile da trpimo i ne pitamo...barem nas koji pamtimo devedesete...al dokle, misim jel ima to trpljenje neku granicu...neku liniju ispod koje ne može...

Pa, kristalno je jasno da je i vlas deo naroda, slika onoga što jesmo. Mada, ona poznata rečenica "sami smo ih birali" baš ne prolazi ovde, već deceniju ih ne biramo mi uopšte.

Ne mislim uopste na politicare. Ne mogu da odvojim ministra od lekara koji uzima mito. Za moj racun sve potpada pod kulturnu matricu. Ukoliko ne ides niz nju bices gubitnik u smislu da nije vazno sta radis vec sta govoris. Primer, ja sam patriotia koji je zavrsio skolu na vezu i zaposlio se na vezu a izdajnik je onaj ko je zavrsio skolu posteno i morao da emigrira jer nije mogao da se zaposli tri godine. Lazni moral od vrha do dna. On je nasa kuka zbog koje cemo zauvek biti blizu dna. Necemo se bas zakucati u mulj ali necemo ni isplivati.

Ne mislim uopste na politicare. Ne mogu da odvojim ministra od lekara koji uzima mito. Za moj racun sve potpada pod kulturnu matricu. Ukoliko ne ides niz nju bices gubitnik u smislu da nije vazno sta radis vec sta govoris. Primer, ja sam patriotia koji je zavrsio skolu na vezu i zaposlio se na vezu a izdajnik je onaj ko je zavrsio skolu posteno i morao da emigrira jer nije mogao da se zaposli tri godine. Lazni moral od vrha do dna. On je nasa kuka zbog koje cemo zauvek biti blizu dna. Necemo se bas zakucati u mulj ali necemo ni isplivati.

A ako je tako u kodu ondak nema bolje..... mada kažu da je za vreme tite bilo bolje ali ne znam da li da im verujem, možda smo samo bili u kombinaciji sa uspešnijima.

to i ja brate često pomišljam...jeote kakva beskičmenjakasta nacija...ko zna kolko može ovaj narod da otrpi...tolko li je tupav...i treba ga jebbati kad nema dostojanstvo...eno poglej grčku, pa španiju, pa francusku...

...nego nije li ovo za politiku...?

Nije za politiku!
Cene su za domaćice a na politici brinemo o mnogo većem problemu, kako bih se izrazio, muškom problemu.
Od tog problema zavisi nacija a pogotovo vernici a ne od cena. će se žene snadju šta će kupe za ručak
Vernicima dovoljan komad ribe na hiljadu ljudi, onda kad nas žene nahrane mi ćemo opet o muškom problemu

A ako je tako u kodu ondak nema bolje..... mada kažu da je za vreme tite bilo bolje ali ne znam da li da im verujem, možda smo samo bili u kombinaciji sa uspešnijima.
brate bila takva podela u svetu...bipolarnost...pa nesvrstani...
fakat smo bili poštovani...misim ono koko ja pantim...i ličili smo na državu...
a ovo sad...nema veze brate...nema veze...

Nije tako u kodu.

Da ne smaram previse ali vazno je reci da mi kao narod nismo imali priliku da se razvijamo, pazi tokom Francuske komune su zene, dakle 1870., ruinirale Pariz u prvim redovima. U to isto vreme mi smo tretirane jedva kao maloletnici. Razlika u kulturi objektivno postoji i ta razlika je na nasu stetu.

Ja sam uverena da ko bude dovoljno hrabar i ustane protiv, recimo profesora koji uzima mito, sigurna sam da ce ga masa slediti ali taj njegov glas ne resava nista ukoliko se ne napravi obicaj u vremenu. Ne manjkaju nama revolucionari vec stabilan sistem. U takvom okruzenju je nebitno da li je na celu Dacic ili Tadic jer je sistem jaci od obojice. A taj sistem mora da odrzava narod, sudije, lekari, profesori...kod nas ko postuje pravila mahom je smatran budalom. Dakle, spasa nam nema propasti necemo.

Back