cudne pojave

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sal:
izrugujem se na najpodli nacin na njenoj ruznoci.

Zapravo, nasla sam jako zanimljivo verziju Bloody Mary na netu, koja kaze da je Mary bila jako lepa zena i vechito mlada, zato sto je pila krv deci-valjda odatle bloody.
BTW, spaljena je na lomachi. Vi verovatno vise verujete u verziju o ogorcenoj zeni unakazenog lica u nesreci, ali meni je takodje interesantna i ova verzija koju sam cula.
Niko ne zna sa tacnoscu ko je bila Mary, ali je definitivno da je bila vestica. La Mala Hora je bila i ostala ubedljivo najruznija od svih vesticijih prikaznji...

Toliko o urbanim-sooo-not-sf-legendama...

Ja sam o toj glupaci unakazenoj citao, a i film vidn'o da je ona fakat bila lepa i pametna, mada povucena devojka, koja je nastradala u maniru pravog holivudskog klisea. Znaci elementi prom-night, sa ispalom frajera ala S.King Keri, zlostavljanje i visestruja silovanja se podrazumevaju.

Onda ona polumrtva se zaklinje na osvetu.

Da je to istina, ja se ne bih bojao da je zovnem....Odveo bih je u na veceru, zatim u zatvor/odeljenje silovatelja/ da se malo izivi, onda na ringespil i flipere. Verovatno bi se zaljubila u mene kao u one kretene...Ja je ne bih zlostavio, nego joj ugadjao, nebi li mi sapnula brojeve sledece sedmice na Loto-u.
:)

Salu na stranu, zaebanciju pred sebe....

Ta americka urbana legenda ima svoje poreklo.
Poreklo u smislu da se bas u americi na faxovima i high skolama desi najvise silovanja, zlostavljanja i ostalog shita ka neznijem polu, po glavi stanovnika. Hladna statistika vs devojacke dozivotne traume.

Kontam da se bas zbog toga, nemogucnosti pravosudja, izrodila ta legenda o krvavoj Mariji...

Sta mislite, koliko samo u nasoj zemlji ima takvih nesretnica? Saberite statistike, uzmite rezultat i sami cete izmisliti svoju ver "krvave marije"

Nisam neki Batman ili Punisher, ali sta jeste, jeste......

Errr, otkad paranoramlno spada u sf? cisto pitam...

Inace sto se tice letecih tanjira:

Cale i keva, dok jos nisu bili u braku, su videli jedan, i pratio ih je, pa su se uplasili i pobegli ispod nadvoznjaka, gde je lebdio jedno vreme, pa otishao. U pitanju je Osijek u Hrvatskoj, oko 11 sati PM, 1976 ili 77 godina, ako se ne varam.

U Splitu je jedan decko nestao kad se vracao kuci, a te veceri vidjeni su leteci tanjiri. mislim da se radi o periodu 1980-1990, zaboravio sam tacno, pricu sam cuo od ljudi iz Splita, kad sam bio na moru u Biogradu 88, rekli su da je izaslo u novinama tada, tako da mislim da ako ima nekog iz Hrvatske ovde ili ko ima poznanika tamo, moze da pronadje u arhivi lokalne bibiloteke

Imam rodbine u Bosni koji kazu da se u periodu 60 i 70 tih godina iznad Ozrena stalno pojavljivali, stavise jedan rodjak koji je bio pukovnik u avijaciji, rekao je da su dobili direktno naredjenje od Tita, da ignorisu te letilice, i da ni slucajno ne pucaju na njih.

Ja nisam vidio ni jedan do sada, ali znam da ih ima, pocev od 30-tih godina proslog veka.

Ah da najvaznije na kraju.. vanzemaljci ne postoje, popularna kultura (ispiranje mozga) vam je to ubacila u glavu. Inace CIA to naziva pojmovno uslovljavanje, i predstavlja jedan od nacina manipulacije sa predstavama i pojmljenjem stvari.

Znam da sam mnogo puta napisao da ne postoje, a da nisam ponudio dokaz... to je zato sto ne mogu da ga ponudim ,ne zato sto ga nemam, nego zato sto bi verovatno na taj nacin sebe ugrozio. Nisam paranoican, samo oprezan.

Dok ne nadjem neki zaobilazan dokaz da dokazem moj stav ,moracete da mi verujete VANZEMALJCI nije= LETECI TANJIRI

Vanzemaljci postoje, leteći tanjiri postoje - pune su ih SF knjige. To i jeste jedan od razloga zašto se te knjige pišu i čitaju.
U stvarnosti? A, ko će ga znati. Možda ih ima, možda ih nema. Samo, ako su ljudi jedinstvena pojava u svemuru, onda je to jako veliko traćenje prostora i materijala.

A što se tiče paranormalnih tema, to moderatori a i razni tipovi gurnu u SF sve što ne znaju gdje bi drugo postavili. Krajnje je vrijeme da Krstarica otvori jedan Teleblahbah podforum za te stvari.

Vanzemaljci ne postoje?

Ma daj....i odakle tebi dokaz da ne postoje? Ne smes da nam prezentujes dokaz svoje budalastine?

Vidis, one fosile na marsu sto su pronasli, bakterija ili sta vec, to nisu vanzemaljski organizmi, jel'da, to su nasi pradavni turisti sa zemlje koji su se spicili na mars preko vikenda pa damo najbali i ostali fosilisani?

Ajmo mi lepo da zakljucamo temu, jer moj inace otvoreni i tolerantni um moze ipak primiti odredjenu kolicinu budalastina u sebe....

O čemu to ti pričaš. Sal da ode odavde! Ako nisi primijetio, ovo je forum naučne fantastike, a Sala odatle ne može otjerati niko. On je o tome više zaboravio nego što ćeš ti ikada znati.

A uvijek može poslati i nekog svog klona da ga zamijeni. Čovjek ima fabriku klonova u Orionovom pojasu (trenutno je tamo, seljaka se stalno, ne da mu svemirska policija mira).

Angelico-Payne:
Znam da sam mnogo puta napisao da ne postoje, a da nisam ponudio dokaz... to je zato sto ne mogu da ga ponudim ,ne zato sto ga nemam, nego zato sto bi verovatno na taj nacin sebe ugrozio. Nisam paranoican, samo oprezan.

Dok ne nadjem neki zaobilazan dokaz da dokazem moj stav ,moracete da mi verujete VANZEMALJCI nije= LETECI TANJIRI

ah, secam se...
pa izvini, ali to ama bas nista ne znaci...
pazi, ja sam se video vanzemaljce. stavise, bio sam na njihovom brodu. Jebg,a ne mogu sad da otkrivam odakle su i kada se to desilo, da se ne bih sebe ugrozio.
Ali, verujte mi, vanzemaljci postoje, ja sam ih video i pricao sa njima!!!

.. to je zato sto ne mogu da ga ponudim ,ne zato sto ga nemam, nego zato sto bi verovatno na taj nacin sebe ugrozio
I, sad, mi treba da ti vjerujemo na riječ. Ko si ti bre? Isus. On je jedini koji je tražio da se vjeruje na riječ. bez dokazivanja. I ugrožavao sebe kad je pružao dokaze - zato i jeste završio gdje je završio.

Ja da odem sa teme?

Ne. Potreban sam ovde u svojstvu lekara-psihica, savetnika i malog boga.

Gledajuci tvoj avatar i citajuci tvoje nebuloze, vidim da me ceka dug i mukotrpan posao.

Ali sine znaj da ces biti izlecen, i sve ce ti biti oprosteno. Dirnuce te milost moja.

Ali prvo u znak pokajanja, promeni avatar. Stavi stupid inside ili sl. Tako cemo otpoceti proces tvog izlecenja i povratak medju normalne ljude.

Odoh sad u kameno doba svojim time machine-om, da malo go i bos lovim meso koje cu sveze da zderem, usput rezuci "hrrrr grrrnfff urrrgghhhh!!! " Samo preko vikenda, naravno/

Ako te uhvati histerican plac pokajanja dok citas ovo, obrati se nekom bozanstvu iz sf teama da otpocne tvoje izlecenje do mog povratka sa vikenda.

Sine, idi s mirom.....

MGordan:
I, sad, mi treba da ti vjerujemo na riječ. Ko si ti bre? Isus. On je jedini koji je tražio da se vjeruje na riječ. bez dokazivanja. I ugrožavao sebe kad je pružao dokaze - zato i jeste završio gdje je završio.
Да ли је могуће да изнесеш једну овакву тврдњу да Исус није износио доказе?
Па јеси ти икада прочитао Нови Завет?Па цео тај део Бибилје је пун Христових доказа неверном човеку ко је Он и шта је...
Узми Нови Завет па га полако читај,и видећеш да грешиш.

Да ли уопште ти и знаш зашто је Христос дозволио да буде убијен и разапет,кад кажеш да је ''завршио где је завршио''?

Nema ama bas ni jednog dokaza za tvrdnje iz zaveta.
Samo rek'o onaj, ovaj vidio, a onaj zapisao. Pre vise od 2000 godina?

Da dokazi postoje, celi svet bi verovao u hriscanstvo.
To je moj stav nakon 7 godina katolicke veronauke, u njemackoj.Sve rekla-kazala.
Druga stvar, ako i ima dokaza, materijalnih, zasto vatikan to krije ko zmija noge?
Zasto recimo nedaju da se pipne ono na araratu, za sta se sumnja da je nojeva barka?
(mada i to nije konkretan dokaz, ali verifikuje neke stvari iz zaveta)

Moje misljenje je da vatikan nema sta da krije, ali fol krije da bi odrzali svoj misticizam.

Dakle, dokaza nema.
Mr Mgordan nista nije rekao ni krivo, ni lose, a ni vredjajuce.
I njegov iskaz uopste nije bio u kontekstu u kome ga ti opisujes i sskreces, nego da bi onome zacepio labrnju.

Обрати пажњу на последњу реченицу:''Nakon ovih otkrica, vlasti Saudijske Arabije su ogradile ovaj region, postavile policijski punkt i naoruzanu policijsku strazu.''.

А,зашто,поставља се питање?

А,кад је реч о католичком Хришћанству,ја не верујем у њихову искреност у свему томе.Па дела те Црквене организације говоре сама за себе...

Naravno, u pravu si sto se tice toga. Furaju svoju dogmu i tacka.
Ali zasto? Zar im nije cilj bas argumentovanim dokazima privuci vernike?

Zasto zastrasivanjem? (pakao/djavo koncept, krstaski ratovi i inkvizicija)

Drugo, te dokaze bi trebalo prezentovati javnoscu sa naucnog stanovista, a ne apsolutistickog.
Samo onda bi se mnogi preobratili u vernike.
Narod je sumnjicav, to mu je u prirodi.Za sve sto ne shvata ili razume, sumnja u to.Sumnja pokrivena strahom od neshvatljivog.

MGordan:
Opet sam morao citirati samog sebe da bih pokazao da nisam rekao to što neko (jedite_kod_joa) tvrdi da jesam. Potrebno je uvijek pažljivo čitati svaki post a ne na prvih par riječi odmah replicirati.
Gdje sam ja to rekao da Isus nije pružao dokaze? On je tražio da mu se vjeruje, bez dokaza, a dokaze jeste pružao, svaki put ugrožavajući sebe. Uostalom, kad već potežeš Bibliju, sjećaš li se onog:
"Ti vidje i povjerova. Blaženi bili oni koji ne vidješe a vjeruju."

Dobrooo, ovo ovde nema apsolutno nikakve veze sa SF-om, ali sada cemo da napravimo vezu za one koji smatraju da dovoljno poznaju religiju da mogu da mi odgovore na sledeca pitanja....

1.
Pod pretpostavkom da postoji inteligentni vanzemaljski zivot ( a velicina svemira je vise nego dovoljna da se ta pretpostavka moze smatrati potpuno tacnom ) da li su i vanzemaljci stvoreni od Boga/Tvorca onakvog kakvog ga opisuje Biblija ?

Pri tom treba uzeti obzir da Biblija tvrdi da je Bog stvorio coveka na svoju sliku i priliku, te da bi ti vanzemaljci u tom slucaju ako ne fizicki morali biti duhovno istovetni sa covecanstvom.

2.
Ako je Bog stvorio i vanzemaljce da li bi oni morali da prodju kroz "prvobitni greh" posto se kompletno hriscansko ucenje zasniva na tom prvobitnom grehu, tj. da nije bilo toga ne bilo ni hriscanstva ?

3.
Ako si i vanzemaljci imali svoju varijantu prvobitnog greha, da li bi Bog i njima morao poslati svog "jedinog sina" kako bi svojom patnjom okajao taj greh, u tom slucaju da li je to samo jedan "sin bozji" kako tvrdi Biblija (morao bi biti prilicno zaposlen da bi sve to odradio s obzirom na velicinu svemira).

4.
I jos jedno pitanje, na koje niko od religiozno potkovanih ljudi do sada nije uspeo uspesno da mi odgovori...
Kako se u Biblijsko- religiozni pogled na svet uklapaju dinosaurusi i neandertalci ?

Ima jos dosta zanimljivih pitanja koja bi se mogla razmotriti, no ovo je dovoljno za pocetak.

Ima tu još pitanja vezanih za ljudsku sudbinu i slobodnu volju. Krenimo od osnovnih pretpostavki:

1. Bog je smemoguć. Ako su mu moći ograničene, onda nije Bog.

2. Bog je sveznajući. On zna sve što je bilo, što jeste i što će biti. Ako postoji nešto što on ne zna, nije Bog.

3. Čovjek koji živi u skladu s Božijim zapovijestima biće nagrađen i njegova duša će, poslije smrti tijela, završiti u raju.

4. Čovjek koji ne živi u skladu s Božijim zapovijestima biće kažnjen i njegova duša završiće u paklu. Neki manji krivci možda se izvuku s čistilištem, ali to je to.

5. Čovjek sam bira da li će živjeti kao 3. ili 4.

E, sad, tačke 2 i 5 nikako se ne mogu uskladiti i niko mi ih nije uspio objasniti. U čemu je problem?

Ako prihvatimo tačku 2 tada Bog zna, za svakog pojedinog čovjeka (i za one koji se još nisu rodili) kakav će izbor napraviti, 3 ili 4. Ako to ne zna, onda, prema 2, on nije Bog.

Šta to znači? Znači da smo svi rođeni "programirani" i da ne važi pravilo 5, tj. nemamo slobodu izbora. To automatski znači da smo nagrađeni ili kažnjeni za nešto što nije stajalo u našoj moći. Ergo, ako postoji, Bog je prilično zao. I još jedan zaključak iz toga, a vezan za SF: Ako postoji Bog i sve ovo gore važi, tada robote nije izmislio ni Čapek ni Asimov nego Bog. I to robote sa samoreprodukcijom.

jedite_kod_Joa:
Да ли је могуће да изнесеш једну овакву тврдњу да Исус није износио доказе?
Па јеси ти икада прочитао Нови Завет?Па цео тај део Бибилје је пун Христових доказа неверном човеку ко је Он и шта је...
Узми Нови Завет па га полако читај,и видећеш да грешиш.

Да ли уопште ти и знаш зашто је Христос дозволио да буде убијен и разапет,кад кажеш да је ''завршио где је завршио''?

Biblija nije nikakav dokaz...Biblija je dvosmislena, trosmislena, prevedena na ovaj, onaj jezik, opet vracena u stari...I ne samo tako, nego i u svom originalnom obliku....

Sto se tice one price o Sinaju, ona je vrlo zanimljiva, ali jedino sto sam kao 'cudno' tamo procitao je o obsidijan mineralu na vr' planine...Onda sam potrazio na netu i video da je on kao i bazalt i granit vulkansog porekla i da su ga narodi sirom zemlje koristili za vrhove kopalja i seciva zbog svoje ostrine, i za izradu figurica. To, dakle, govori o tome da ga ima svuda, i da njegova pojava nije neobicna.

Meni se desilo kada sam imala između 8 i 10 god. da sam u jednom dvorišu videla velikog crnog psa. Ništa čudno, da taj pas nije bio veličine konja. Bila sam u busu sa mamom, baš naspram tog dvorišta bus je nakratko usporio.I dok sam se ja osvestila da vidim to što vidim, nisam imala vremena da se uverim.
Nekoliko godina kasnije sam negde pročitala ( za sujeverne valjda) da videti "velikog" crnog psa znak je gubitka osobe u porodici?
Nisam sujeverna ali baš negde u to vreme umrla je moja baka.
Kako god,ja sam i danas ubeđena da sam videla crnog psa velikog kao konj a da pritom nimalo nije ličio na konja.

Video sam i ja davno veliku dzukelu dok me je majka vodila u obdaniste (nekih 4-5god.) u sred Valjeva. Svima sam pricao kako sam video dzukelu kao tele, da bih posle mnogo vremena skontao da sam video rotvajlera koji i jeste izgledao kao tele u odnosu ne dete od 4godine.

Dobro je da si ukapirao, ali ja sam videla psa čija je glava bila iznad prilično visoke ograde. Čak idanas kad prođem pored tog dvorišta mislim da li j moguće da sam baš to videla.

Mozda je to dvoriste bilo dom neke porodice patuljaka, strumpfova ili teletabisa.
Adekvatno tome, i ograde su im niske.Znaci da je neki avlijaner pas zalutao kod njih i snjuvao po dvoristu.Zato mu je glava bila visa od ograde.

Ako se taj ker oblizivao, onda je sigurno smazao sve teletabise i patuljke iz obdanista.

Mada, moze biti i da su se klinci salili, pa stavili sociva ispred psa da isprepadaju male devojcice.
A moguce je da se ker fiksao, pa utripovao da je veci od ograde, sto se i obistinilo kao onome konju u mom sledecem postu.

Vidis, hiljadu naucnih objasnjenja.....:):):)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back