Cudan san

ivana96

Zainteresovan član
Poruka
227
Ukoliko neko zna da protumaci znacenje sna,bila bih mu zahvalna.
Malo pre sam sanjala kako sam sa sestrom i mamom u nekom lokalu ,krecemo da idemo iz njega i one odose a ja vucem neku odecu sa sobom,ona pada ispred mene i od nje ne mogu da izadjem .U tom momentu se vracaju,ali prva ulazi kaludjerica(monahinja,kako god).Sedamo za sto i ona pocinje da prica kako vise ne moze to da bude,dosadio joj je njen posao i navodi primer kako ne moze vise da ide sa drugim ljudima i da svi zajedno recituju neke pesme,kukaju..ne znam stvarno..i ja je navodno pitam da li moze sad posle toliko godina da vise ne bude monahinja..
Cudan san,pomalo i smesan ali znacenje na internetu ne mogu da nadjem..ne znam ni gde da postavim ovo..:confused:

nisam tumač al možda treba da odneseš odeću azilantima
onako lupetam : ))
ebo tumačenje... što ti je to bitno
kakva je bila monahinja

- - - - - - - - - -

jeste smešno možda : )

Malo pre sam sanjala kako sam sa sestrom i mamom u nekom lokalu ,krecemo da idemo iz njega i one odose a ja vucem neku odecu sa sobom,ona pada ispred mene i od nje ne mogu da izadjem .U tom momentu se vracaju,ali prva ulazi kaludjerica(monahinja,kako god).Sedamo za sto i ona pocinje da prica kako vise ne moze to da bude,dosadio joj je njen posao i navodi primer kako ne moze vise da ide sa drugim ljudima i da svi zajedno recituju neke pesme,kukaju..ne znam stvarno..i ja je navodno pitam da li moze sad posle toliko godina da vise ne bude monahinja..
Cudan san,pomalo i smesan ali znacenje na internetu ne mogu da nadjem..ne znam ni gde da postavim ovo..:confused:

Нешто или неко те је навео да идеш путем Монахиња, тј, да постанеш то, али Анђео Божији ти је послао Монахињу да спречи тај пут који ти је наметнут.
Благословена си. :)
Тиме си добила друге задатке од Бога, које ће ти се временом представити Духом Светим...

Немој се плашити, у делу си Божијем, и заштићена, иако ћеш имати током свог пута кроз живот свакојака искушења... :)

Мир Божији....

No, nisu svi snovi, tek snovi. Neki, pokušavaju nam reći nešto. Instrumentalizovati nas.
Postoje teze da postoje čitavi ogranci koji se bave produkcijom snova, i da se stalno tamo nekuda, daleko, štampa presetni materijal za ovakve vrste dobara. Koji pokušavaju nešto reći. Gotovo kao da je to biznis, faktički.
Kao materijal sa nedovršenih filmova, koncepcija i konteksta otvorenih, za bilo kakvo tumačenje. Kako prilika navede.

Ali, tvoj san. Rekao bih, onako odokativno, vidovito-milanski, da ta odeća predstavlja neku 'školjku', ograničenje. Nešto što bi prevazišla, kao stanje, poput tvoje mame ili sestre. One su uspele, ali ti si još uvek sputana.
One znaju neki trik, neku prohodnost razumeju duha, koji na tebe nije prenesen, a nisi još uvek naučila.
Monahinja moguće predstavlja tebe. Tvoj superego. Možda ti pokušava reći da je dosta. Čega dosta? To ti trebaš odgonetnuti.

Ја сам прије неколико година сањала монаха. Он стоји и продаје сребрне минђуше а ја гледам како су лијепе али немам новца да их купим и онда ми он рече: ''Дај онолико колико ти је кашика тешка''

Ја сам тај свој сан схватила као: колико пара-толико музике. Ваљда. :confused:

omgu dati protiucmacim san

ali sma sad piijan
nazovi mesutra. bb
:(

profesija mi je tumacenje i snovi.
kad trezan. onda sve jasno vidim i znam. a para kolko das

veceras bih ***** sve vas cetiri lokalne ribe.
mogu ti reci to. sestro.. bicete sa istim coekom. zaedno ili ne...

nego... loka li s e manastirka u lokalu aa aaaaaa?? loka loka loka. hahahahaaa. tajna je u sljivovici .
gaga. ima li neka gaga od vas cetiri? we need sljiwovitz.
gaga i shakira. hahahahahaaaaaa

i sangriju jednu.. daj, za miran san.
a dara?

lenaaaa??

mindjuse? . i jabih al nemam pejpal. privezak amazon ebej

:lol:

-------------------------

ne verujem u predviđanje ne osnovu tumačenja sna... pre će biti neka zakasnela reakcija mozga za stvari koje su se već desile, ili vezano za nešto čime smo opterećeni.

Ne brini se sto se tice sna.. ....San nista ne znaci niti moze da bude prekognicija za nesto niti je predskazanje niti otkrovenje niti neka istina..... San je samo obrada podataka od strane mozga i bukvalno kao neka lutrija gde se izvlace random podaci, osecanja, dozivljene stvari, osobe, pojmovi, slike, drazi itd.....Mogu se iskombinovati na milion i jedan nacin i biti logicke, nelogicne, racionalne, iracionalne, lepe, strasne, ovakve onakve......San kao san nista ne znaci i nije vazan, vec psihicko stanje coveka koji sanja i zasto to sanja....

Sarlatani i pseudonaucnici su provalili da se ljudi zanimaju za to pa su pokusali da naprave dobar biznis od toga i da naplate ljudima sve to, koji prosto vape da ih neko laze i uzima im pare.
Otud veliki broj sanovnika, knjiga, tehnika, seminara, raznih "strucnjaka" tumaca snova i buducnosti ljudi i sl.

Sve je to u dve reci - Milan Tarot, eto toliki kredibilitet ima. Neuronauke su pokazale da dobar deo frojdizma NIJE TACAN, nesto sto je bilo dugo godina alfa i omega nekadasnje psihijatrije, a kamoli ovakve gluposti o snovima.

Takodje, Jung je netacan u velikom %.

Psihologija, psihijatrija su nauke. Moraju se zasnivati na empirijskim dokazima, na razlikama izmedju experimentalne i kontrolne grupe a ne na placebo i nocebo uticaju. Na dokazanim proverljivim pokazateljima a ne na glupostima, mitovima i verovanjima, neproverljivim filozofijama i mistikama.

ja mislim da je san obrada podatka +aaktuelnih emocija+ukompinovanih slika..tj jedan dzumbus koji moze imati neku poruku ali to treba da se tumaci u skladu sa desavanjima trenutnim u tvom zivotu tipa strahovima zeljama stresom..

ja mislim da je san obrada podatka +aaktuelnih emocija+ukompinovanih slika..tj jedan dzumbus koji moze imati neku poruku ali to treba da se tumaci u skladu sa desavanjima trenutnim u tvom zivotu tipa strahovima zeljama stresom..

U fazonu, moe govoriti o problemu koji osoba ima.....Ali sve one gluposti tipa - sanjas zmiju - to je znak da ce ti u toku meseca biti veci finansijski dobitak, ili - sanjas dragu osobu da joj u snu nije dobro - to znaci dobro zdravlje u javi su neopevane gluposti.

To nista nije tacnije od gledanja u kafu, a mnogi ljudi posebno zene u to veruju kao u apsolutnu istinu, pa se jos i projektuju u izrecene reci pa uspostave neke uzrocno-posledicne veze da je osoba pogodila.......
A da ne pominjem da znam bar po 2 osobe koje su mi rekle da ljudima nalupavaju najrazlicitije gluposti i u vezi kafe i u vezi snova - i pogadjas - njima musterije odn "pacijenti" kazu - 100% si mi sve pogodila.

:rotf:

Jbt to je takva nauka, odn obmanjivanje koje je izvedeno iz nauke, da sta god ti rekao, koliko god nebulozno i kontradiktorno zvucalo, osoba u problemu i totalno iracionalna a izrazito sugestibilna ce to u svom zivotu pronaci, "videti" , "potvrditi" i isprojektovati to na svoj zivot da ce biti uverena da si joj pogodila kao sto je uverena kada se desi najpoznatiji poremecaj i bug mozga koji se zove - deja vu. :lol:

I ne mozes ih uveriti u suprotno, da to nije tacno i da se ne temelji ni na kakvim tacnim argumentima i dokazima. :lol: Krutost stavova i jaka emocionalna obojenost iz sna prosto coveku ne daju da mu racio nadvlada emotivnost.

I onda, ajmo zaradjivanje na ljudima.....Jer mnogo ugonije su bajke i mistike, nego objasnjavati im funkcionisanje neurologije, neuronauka, psihologije, psihiajtrije, biologije, medicine, a sva ta objasnjavanja prepuna nekih strasnih nerazumljivih termina i cega sve ne.....

Al zato kada kaze - "To znaci da ces uskoro sresti coveka svoga zivota....." - "ovcica je usla gospodine.....nastavite proceduru sisanja dalje....Over and out". :bye:

ja nisam nigde pricala o simbolima mada negde ima poklapanja logike i mambodzambo gluposti...tipa da ako ti ispade zub ili neko te proganja i sl mogu cesto biti manifestacija strahova...
a i ako ja recimo sanjam slatkog lika mogu predvideti da ce mi ostatak dana biti radostan:)
salu na stranu msm da nam mozak dok spavamo cesto izbacuje tj ukazuje na probleme koje trenutno imamo...nisam mislila na sanjala sam zabu upoznacu princa..a za ostale stvari sto si naveo je za dr temu...

ja nisam nigde pricala o simbolima mada negde ima poklapanja logike i mambodzambo gluposti...tipa da ako ti ispade zub ili neko te proganja i sl mogu cesto biti manifestacija strahova...
a i ako ja recimo sanjam slatkog lika mogu predvideti da ce mi ostatak dana biti radostan:)
salu na stranu msm da nam mozak dok spavamo cesto izbacuje tj ukazuje na probleme koje trenutno imamo...nisam mislila na sanjala sam zabu upoznacu princa..a za ostale stvari sto si naveo je za dr temu...

Mozes pokusati da predvidis. Pa kada uspes i poklopi se - ti to memorises. Ako se ne desi i ne poklopi - onda se to ne memorise kao vazan dogadjaj. To se zove selektivno pamcenje i selektivna paznja pa se stvara dojam da nesto ima "uzrocno-posledicnu vezu", a nema je zapravo.

Mada, velika je verovatnoca da kada neko sanja nesto lepo da ce biti lepo raspolozen pri budjenju a verovatno i celog dana ako se ne desi nesto lose - sto je samo po sebi princip ociglednosti.
Isto i suprotno - kada sanja nesto mnogo tesko i lose. Mada u ovom drugom primeru se moze desiti i da sanjas tesko i lose a fantastican dan i da sanjas lepo a uzas dan.
Desava se i jedno i drugo nebrojeno puta, tj i jedan i drugi scenario. Ali tu nastupi selektivno pamcenje, pa to posle utice da iznesemo neki zakljucak.

P.s. Da li si znala da se odr. kategorije ljudi po poslu koji obavljaju ne mogu u nekim sudovima uzeti za porotnike? Ne mislim na lude i bolesne.
- Kao narusena im je trajno objektivnost. To sve govori o objektivnosti coveka i njegovom samozavaravanju za mnoge stvari. :lol:

jao izbrisa mi poruku sad opet:)

za ovo prvo jel me ti zezas sa ovolikim analiziranjem mog zezanja za lika ili si se stvarno bacio na proucavanje..:)
ovo dr znam za oni selekciju i izuzimanje porotnika sto sa gledala na tv al to je tv nista strucno...al bilo je onog izuzmu crnca kad je prica o rasizmu,ili babu jer moze da se identifikije sa zrtvom, a veroavtno je bilo i zbog profesije nekog...al po tvu mogli si da biraju msm da nije bas automatski islo vec tuzilac i branitelj ucestvuju u biranju porote...
opet ko zna gde to vazi i kako u kojoj zemlji i sto ja sve ovo kuckam u 3hXD
..

san je vezan za tvoje ime koje je izvedeno od muskog ivan i dokazuje kompleks koji ti je majka usadila jos kao maloj jer je htela sina a ne cerku. zato i monahinja jer zna sama kako zene lako zgrese, zato i spoticanje jer u zivotu te stalno sustize detinjstvo i nerazumljive stvari iz porodice koje nisi kao mala razumela a bogami ni kao malo veca, zato i ozbiljan razgovor bas kao onog dana kada je dosla kuci iz porodilista sa tobom pa sela sa ocem da mu objasni kako to da nemas pimpek no rupicu.

prosto ko pasulj.

Slične teme

Back