Чудан говор још чуднијег ратног "ветерана" испред РТС !

Jeste. Tad sam služio vojsku.
Zašto se nismo složili da mogu da se otcepe ?
Uz garancije da će jednaka prava imati svi građani ..
Nego ste hteli veću zemlju, a ni ovu ne možemo da naselimo.
Ostaje nam pusta.. jesi ti toga svestan ?
Ideja separatizma nije prihvaćena nigde u Evropi iako ima mnogo regiona koji zagovaraju samostalnost.Dozvoljeno je samo u slučaju bivše SFRJ.Zar to nije čudno?Koji smo to MI?

A kako nas u Vojvodini niko ne ugrožava ?
Za svađu i rat su potrebne dve strane..
Ti poredis Srbiju i Vojvodinu sa Srbima u velikoj vecini i Bosnu i Hrvatsku ?
To da li te neko ugrozava mozes vidjeti samo ako si u manjini negdje.
Da li mislis da sam ja ili neki Srbin iz BiH nekog Bosnjaka ugrozavao?
Ne,zivjeli smo skupa u istoj drzavi.Ali se njima,a ne nama nije vise svidjala ta ideja suzivota.
Na teritoriji čije države se vodio rat ?
Karlovac, Karlobag, Virovitica ?
Rat se vodio na teritoriji bivse nam zajednicke drzave zvane Jugoslavija.
Kako je bilo Nemcima kad su izgubili rat ?
Lepo priznali, mi smo krivi, i navalili da grade i obnove zemlju.. A mi se i dalje branimo da smo bili izazvani - u tuđoj državi ...
Nista oni nisu priznali.Oni su natjerani na sve sto su kasnije uradili.Sta mislis da ne bi oni zeljeli da ponovo imaju svoju vojsku?
Nego smo mislili da je JNA naša (skoro70% oficira su bili Srbi), pa ćemo sve da ih oduvamo... Da će JNA da bude na strani Srbije.
Jna je bila,a i trebala da bude jos i vise na strani drzave koju je predstavljala,a ne secesionista.
I nemoj da mi pametuneš sa tim šta je bilo u tvom gradu, jer ni to ne znaš sve. Da pitamo drugu stranu šta je bilo ?
Znam ja odlicno i drugu stranu,samo ti ne znas vjeruj.

Tema se zaključava dok se ne pobriše izraz ''vehabije'' kojima se vređaju svi muslimani koji ovu grupaciju doživljavaju kao sektu. @Slavenska Ubuduće se uzdrži od korišćenja ovog izraza za ljude koji pripadaju muslimanskoj verosipovesti, hvala.
То је цела држава Саудијска Арабија и нисам приметио да се мухамеданци вређају због ње, осим можда шиита.

autorska tema

Gledam neki snimak na internetu i vidim navodnog ratnog veterana , kako sam sebe predstavlja , drži govor ispred RTS , došao da ga blokira i linčuje novinare

Lik uzeo mikrofon , stavio beretku i krenuo da govori , ali šta govori .

Govori najgnusnije optužbe na račun srpskog narod , govori da je otišao u Sarajevo 1992 godine sa nekih dvedesetak godina i da je ranjen u nogu i tu se njegov ratni put i završava . zatim govori kako je RTS KRIV što je on otišao i rat i da tamo gde je bio nije bilo nikakvih "balija i ustaša" , nego sve divni i krasni ljudi koje je on ubijao jer ga je RTS naterao .Govori da su Srbi genocidni i da su Sarajevo držali pod opsadom itd...

Gledam šta govori i kako čita ono što je napisano i deluje veoma postiđeno dok to čita , pitam se da li mu je neko sastavio šta da kaže i da li je ucenjen jer ko bi tek tako išao i držao govor da je ubijao ljude u ratu a krivi RTS .

Pitam se da li su DOSOVCI u dosluhu sa npr SIPA iz Sarajeva našli spiskove ljudi i ucenili ih ili platili da idu na proteste i govore ove stvari .

Delovalo mi je u jednom momentu kao da sam to već negde videla ,tu situaciju , ako neki Deža vu i onda se setim filma :"U zemlji krvi i meda" i shvatim da je to taj scenario .

Doveli su ih i predstavili ratnim veteranima sa beretkama da bi oni govorili da su zločinici ratni i da je srpski narod zločinački narod i da je Republika Srpska genocidna tvorevina a da je za sve to kriv RTS ..

A ja ne mogu da verujem šta smo doživeli kao nacija da najveći izdajnici i dezerteri drže govore i da ih dočekuju ovacijama .

E , to su ti sjajni veterani i dok njima kliču naše prave ratne veterane crvene beretke , kapetana Dragana pljuju i provociraju .
Lik je rekao ono što znaju odavno svi, osim pojedinih nacionalistički zadojenih Srba.

То је цела држава Саудијска Арабија и нисам приметио да се мухамеданци вређају због ње, осим можда шиита.
Mislila sam na naše prostore i taj naziv.Konkretno, na državu Srbiju.

Poslednja izmena:
Ideja separatizma nije prihvaćena nigde u Evropi iako ima mnogo regiona koji zagovaraju samostalnost.Dozvoljeno je samo u slučaju bivše SFRJ.Zar to nije čudno?Koji smo to MI?
Jugoslavija je nastala 1918. godine, a kao dobrovoljna federacija 1945. godine. Ona se ni po čemu ne može uspoređivati s drugim europskim državama. Jugosalvija je bila umjetna tvorevina koja je nastala dogovorom više naroda i nestala kada se ti narodi isu više mogli dogoovriti.

Kolega,jel ti poznata činjenica iz naše istorije koja kaže da je raspad SFRJ počeo secesionističkim odlukama skupštine Slovenije i Hrvatskog sabora?
Respad Jugoslavije se mogao dogoditi i bez rata. Česi i Slovaci su se mirno razišli, kao i većina bivših sovjetskih republika, čak i one koje su imale ogroman postotak ruskog stanovništva u neruskim zemljama. Nije raspad Jugoslavije uzrok rata, već srpski osjećaj gubitka da je to sve bilo njihovo i treba biti njihovo. Tu je nastao problem, a ne zbog propasti države.

Aha. Čemu onda onakvi lamenti nad ratovima koje su započinjali oni kojima se moglo a ne mi?

P.S. Turska je držala kompletnu Mađarsku, sve do Slovačke, a u Lici koga Turci nisu odveli u roblje je upoznavao mletački pržun i uživao u neverovatnim slobodama.
У Словачкој, код града Трнава стоји камен,
обиљежје ђе је био турски шанац.
(можда има и на другим мјестима али ја сам видио тај,
водили ме домаћини да ми га покажу)

Питај старије шта је било 1992, 1993 и у јануару 1994. 1999 је била година сиромаштва такође.
Питај зашто су деца из Београда била повлашћена а друга добијала војне позиве и враћали се кући у мртвачким сандуцима.
Ниси никада чуо да су Језда и Дафина радили за Слобу ?
Сигуран си да знаш шта је зајам за "препород" Србије ?
A jesi li ti tad "stariji" proglasen ze neprijatelja drzave od strane Sloba .

Има нас овде који смо читали 'Исламску Декларацију' од Алије Изетбеговића.
Биће ипак да ви одвратном, насилном и лажном пропагандом испирате мозак данашњој омладини.
Та књига Алије Изетбеговића, команданта 'добрих Бошњана' говори о немогућности суживота ислама и хришћанства.
Није тешко научити читати.
Samo da javim, kod nas su devedesete otišle u prošlost gde im je i mesto. Ne branim ja nikome da nastavi da mrzi, to je sve stvar izbora.

Jugoslavija je nastala 1918. godine, a kao dobrovoljna federacija 1945. godine. Ona se ni po čemu ne može uspoređivati s drugim europskim državama. Jugosalvija je bila umjetna tvorevina koja je nastala dogovorom više naroda i nestala kada se ti narodi isu više mogli dogoovriti.
ово је хрватска мантра. јер ваљда ЗВУЧИ ЛЕПО ... као на добровољној бази , својом вољом народи се ујединили...

јесте сви смо глупи па не знамо чињенице или истину.

до те 1918 :
- хрватска НИКАДА НИЈЕ ПОСТОЈАЛА КАО НЕЗАВИСНА ДРЖАВА или држава уопш на мапи свјета... (постоје влажни снови хрвата и неке 3д анимиране измишљотине)

- хрвати су у првом св рату учествовали на страни аустроугарског колонизатора и поробљивача, чинећи велике ѕлочине према цивилном народу у Србији...
ДАКЛЕ , ПОРАЖЕНА СТРАНА , која до тада никада није била на мапи света.

то су чињенице.

У таквим околностима на крају светског рата који је вођен баш око борби за колоније јер је немачка хтела свој део колача у тој причи (пошто је доживела привредни бум крајем 19 вјека) јасно је било да ће распадом аустроугарске ркенути порасподела њених колонија дојучерашњих...

Хрвати као страна поражена су већ били виђени под Италијом која је пружила шапу. Српска војска је истерала аустроугарске трупе и умарширала у Загреб.

Идиотска идеја нашер регента о крањевини срба хрвата и словенаца је у хрватској дочекана оберучке јер су уместо преласка у италијанске руке коначно добили име на карти света била је прихвачена у загребу као будали шамар...

то СУ ЧИЊЕНИЦЕ О ПРВОМ СВ РАТУ

У другом су хрвати растурили ту државу. Али нам то очито није било довољно ...Направили су своју фашистичку творевину и сестру немачкој о ѕликовцу хитлеру.

Једини су у свету имали ДЕЧИЈИ ЛОГОР

На првом заседању авноја крајем 1942 у бихаћу Иво лола рибар је рекао:
''другови ми смо практично српски покрет јер српски другови чине 92 % нашег партизанског покрета, то је срамотно другови за остале наше народе и народности)

од половине и краја1943 партизани после неретве бјеже у цг , где се потом пребацују у србију у БИТЦИ ЗА СРБИЈУ , док се сукоби са немцима и усташама више не догађају... од тада они од енглеѕа добијају помоћ у свему а четници остају без икакве помоћи

то је и логчно јер су пиргавци хтели да сатрапи титоистички побију што више срба

потом улаѕимо у ту нову југославију под диктатом тита и ако смо ми највише партизанског покрета чинили а хрвати су највише били код поглавника док МУСЛИМАНИ НИСУ ДАЛИ НИ 3 % у партизане али јесу 20 000 у сс јединице а остало усташе...

45 тито у том диктату и превари, одмах поништава практично ОДЛУКУ ВЕЛИКЕ СКУПШТИНЕ СА СЕВЕРА СРБИЈЕ 1918 О ПРИСАЈЕДИЊЕЊУ СВОЈОЈ БРАЋИ И МАТИЦИ СРБИЈИ ЈЕР ВИШЕ НЕМА ПОТРЕБЕ ДА ПОСТОЈИ српска аутономија у оквиру аустроугарског царства када висе не постоји аустроугарска...

ђубре ћопаво
и анти српско је потом бетонриало те покрајине , новим уставом тј изменама 74 те, када је поништен 1 члан КОЈИ ЈЕ ГЛАСИО - ЈУГОСЛАВИЈА ЈЕ НЕДЕЉИВА ЗАЈЕДНИЦА да би се тиме утро пут хрватским словеначким шовинистима и проустапама...

тај устав ии 1974 је свима донео јача овлашћења осим ејдној републици на коју је деловао ДЕСТРУКТИВНО

погодићете из прве - србији...

насрбију је тај сецесионистички устав деловао погубно:

-делећи је на три дела
-приштина и нс добијају рпаво гласа као све републике (тиме постају државе у држави) и право ВЕТА НА СВАКУ ОДЛУКУ БЕОГРАДА КОЈА ИМ СЕ НЕ ДОПАДА... :mazi:

док смо вам требали ту сте били, кад сте све то уѕхебали онда сет нарвано отисшли.

али немојте срат да простиш како еј то била творевина на добровољној бази...

у другом св рату почетком рата скоро 95 % хрвата је било ѕа поглавника...а после ајмо опет с лудим србином...

од сад идеш на игноре јер си обичан лажов и недостојан полемике.

"Moja sarajevska televizija". Najjače, 🤣
Наравно да је твоја. Већ смо сукобљавали мишљења око догађаја из тог сукоба.
Мени је сасвим јасно ко си а твоје лажно представљање може да прође само код наивне деце која о том сукобу не знају скоро ништа.
Не знају баш из разлога што Срби нису народ који мржњу преносе на потомство а све у нади да се са сукобима у проклетој авлији јендом завршити.

Poslednja izmena:
Opet babe i zabe...i ujne i strine..

Niti znate o 1919oj, a onda vam ne smeta da laprdate sve do 93....
i svi cisti a drugi krivi..

Nego da ja vratim na ovo , ko je sad kriv, ovi sto zele korupciju ali uz podrsku vlasti , ili ovi sto ne zele korupciju pa su protiv vlasti..

Znaci legitimititet vlasti ali i korupcija, ili ocigledno protivnici vlasti , separatisti , teroristi , ali su protiv korupcije i vecprihvacene od svih ljigavstine

Samo da javim, kod nas su devedesete otišle u prošlost gde im je i mesto. Ne branim ja nikome da nastavi da mrzi, to je sve stvar izbora.
Кога сада лажеш? Мене, форум или себе?
Ви сте госпођо оперисани од логичног расуђивања. Коментаришемо догађај који без потребе помиње баш догађаје деведесетих,
управо из ваше кухиње.А ти бранећи те лажи тврдиш да је то предато забораву?

Наравно да је твоја. Већ смо сукобљавали мишљења око догађаја из тог сукоба.
Мени је сасвим јасно ко си а твоје лажно представљање може да прође само код наивне деце која о том сукобу не знају скоро ништа.
Не знају баш из разлога што Срби нису народ који мржњу преносе на потомство а све у нади да се са сукобима у проклетој авлији јендом заврши.
Mozda ne prenose, ali zahtevaju da svi mrze, jednoumno...

Mozda ne prenose, ali zahtevaju da svi mrze, jednoumno...
Не већ захтевамо да се брани истина. Доста је лажних партизанских помирења и лажне историјске слике дешавања.
Није вам ово Југославија и Срби немају потребе да се иком правдају за пропаганду која је саставни део свих сукоба и
налази се у доктринама свих држава у случају рата. Ко је икада окривио сарајевску телевизију за лажно извештавање о
српским снајперистима из Холидеј ина? Смишљена непатворена лаж са којом је почео сукоб у БиХ, злочин против мира и истине.
Демостранти на које је пуцано хтели су мир и демонстрирали против рата.

ovo je hrvatska mantra. jer valjda ZVUČI LEPO ... kao na dobrovoljnoj bazi , svojom voljom narodi se ujedinili...

jeste svi smo glupi pa ne znamo činjenice ili istinu.

do te 1918 :
- hrvatska NIKADA NIJE POSTOJALA KAO NEZAVISNA DRŽAVA ili država uopš na mapi svjeta... (postoje vlažni snovi hrvata i neke 3d animirane izmišljotine)
Možeš ti pucati od muke i frustracije do vječnosti, ali Jugoslavija je nastala dobrovoljnim udruživanjem njenih naroda i nestala je jednako tako iskazanom željom njenih naroda, a Hrvatska je postojala mnogo prije Srbije i zato si kivan i frustriran. Imali smo kraljeve stoljećima prije vas i to te boli.
- hrvati su u prvom sv ratu učestvovali na strani austrougarskog kolonizatora i porobljivača, čineći velike ѕločine prema civilnom narodu u Srbiji...
DAKLE , PORAŽENA STRANA , koja do tada nikada nije bila na mapi sveta.

to su činjenice.
Hrvati su se dobrovoljno udružili i u prvu i u drugu Jugoslaviju. Ako su nas Srbi doživljavali kao poražene i sluge, to samo govori sve o Srbima. Ništa laskavo. Tim svojim komentarima samo činiš štetu vlastitom narodu, jer prikazuješ Srbe neosnovano kao nekakve monstrume, licemjere i gowna. Mislim da, iako je to tvoj narod, svejedno nemaš prava tako crniti ga. To je sramotno za nekoga tko se želi zvati Srbinom.
U takvim okolnostima na kraju svetskog rata koji je vođen baš oko borbi za kolonije jer je nemačka htela svoj deo kolača u toj priči (pošto je doživela privredni bum krajem 19 vjeka) jasno je bilo da će raspadom austrougarske rkenuti poraspodela njenih kolonija dojučerašnjih...

Hrvati kao strana poražena su već bili viđeni pod Italijom koja je pružila šapu. Srpska vojska je isterala austrougarske trupe i umarširala u Zagreb.

Idiotska ideja našer regenta o kranjevini srba hrvata i slovenaca je u hrvatskoj dočekana oberučke jer su umesto prelaska u italijanske ruke konačno dobili ime na karti sveta bila je prihvačena u zagrebu kao budali šamar...

to SU ČINJENICE O PRVOM SV RATU
Hrvati nisu nikome kolonija ni robovi, a ponajmanje Srbima. Ti si upravo svojim riječima legitimizirao i opravdao svu hrvatsku borbu protiv Srba u zadnjem stoljeću. Nevjerojatno. Zvat ću Plenkovića da te zaposli u PR službi hrvatske vlade. :lol:
U drugom su hrvati rasturili tu državu. Ali nam to očito nije bilo dovoljno ...Napravili su svoju fašističku tvorevinu i sestru nemačkoj o ѕlikovcu hitleru.

Jedini su u svetu imali DEČIJI LOGOR

Na prvom zasedanju avnoja krajem 1942 u bihaću Ivo lola ribar je rekao:
''drugovi mi smo praktično srpski pokret jer srpski drugovi čine 92 % našeg partizanskog pokreta, to je sramotno drugovi za ostale naše narode i narodnosti)

od polovine i kraja1943 partizani posle neretve bježe u cg , gde se potom prebacuju u srbiju u BITCI ZA SRBIJU , dok se sukobi sa nemcima i ustašama više ne događaju... od tada oni od engleѕa dobijaju pomoć u svemu a četnici ostaju bez ikakve pomoći

to je i logčno jer su pirgavci hteli da satrapi titoistički pobiju što više srba

potom ulaѕimo u tu novu jugoslaviju pod diktatom tita i ako smo mi najviše partizanskog pokreta činili a hrvati su najviše bili kod poglavnika dok MUSLIMANI NISU DALI NI 3 % u partizane ali jesu 20 000 u ss jedinice a ostalo ustaše...
Država je bila rasturena, jer se beogradski režim odnosio kao tiranin prema svim nesrbima. Srpski političari su sami srušili i uništili prvu Jugoslaviju. Njen pad je isključiva srpska odgovornost.
45 tito u tom diktatu i prevari, odmah poništava praktično ODLUKU VELIKE SKUPŠTINE SA SEVERA SRBIJE 1918 O PRISAJEDINJENJU SVOJOJ BRAĆI I MATICI SRBIJI JER VIŠE NEMA POTREBE DA POSTOJI srpska autonomija u okviru austrougarskog carstva kada vise ne postoji austrougarska...

đubre ćopavo i anti srpsko je potom betonrialo te pokrajine , novim ustavom tj izmenama 74 te, kada je poništen 1 član KOJI JE GLASIO - JUGOSLAVIJA JE NEDELJIVA ZAJEDNICA da bi se time utro put hrvatskim slovenačkim šovinistima i proustapama...
Vojvodinu je Srbija stekla tek 1918. godine i gotovo polovicu stanovništva nisu činili Srbi. Tek je naknadnom kolonizacijom Srba u Vojvodinu bila ostvarena većinska srpska zastupljenost u pokrajini. Ista stvar je bila i s Kosovom koje su Srbi stekli tek 1912. godine i u tom trenutku Srba gotovo da nije bilo na Kosovu. Tada su Karađorđevići počeli s masovnom kolonizacijom Srba na Kosovo i Srbi su se počeli brojiti kao znatnija manjina na njemu, dosežući i blizu 50% stanovništva.
taj ustav ii 1974 je svima doneo jača ovlašćenja osim ejdnoj republici na koju je delovao DESTRUKTIVNO

pogodićete iz prve - srbiji...

nasrbiju je taj secesionistički ustav delovao pogubno:

-deleći je na tri dela
-priština i ns dobijaju rpavo glasa kao sve republike (time postaju države u državi) i pravo VETA NA SVAKU ODLUKU BEOGRADA KOJA IM SE NE DOPADA... :mazi:
Srbija do 1878. nije uopće postojala. Nastala je i širila se na tuđem teritoriju. Do 19. stoljeća nije uopće postojao srpski teritorij.
dok smo vam trebali tu ste bili, kad ste sve to uѕhebali onda set narvano otisšli.

ali nemojte srat da prostiš kako ej to bila tvorevina na dobrovoljnoj bazi...

u drugom sv ratu početkom rata skoro 95 % hrvata je bilo ѕa poglavnika...a posle ajmo opet s ludim srbinom...

od sad ideš na ignore jer si običan lažov i nedostojan polemike.
Neka smo se mi vas riješili. To je bila najbolja politička odluka koju su Hrvati ikada donijeli. Sada se sami valjajte u balkanskom glibu. Mi vas pratimo uz sokić i kokice na TV-u i zahvaljujemo Bogu što nismo više s vama u istoj državi. :bye:

Jeste. Tad sam služio vojsku.
Zašto se nismo složili da mogu da se otcepe ?
Uz garancije da će jednaka prava imati svi građani ..
Nego ste hteli veću zemlju, a ni ovu ne možemo da naselimo.
Ostaje nam pusta.. jesi ti toga svestan ?
дакле несрбине,

каква једнака права и глупости - у хрватској је од почетка 1991 до 1992 одузето 40 000 СТАНАРСКИХ ПРАВА носиоцима станрских права који су били искључиво СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ
знаш тада се у градовима живело по друштвени мстановима где су живели носиоци станарског права...

40 000 таквих станова је одузето 1991 још док је била и југославија у целости , широм хрватске по ѕагребу сплиту осијеку винковцима...
УЗ ТО СУ СРБИ МАСОВНО ДОБИЈАЛИ ОТКАЗЕ у фирмама...
док су у србији крајем 1992 сви грађани добили право да под истим условима ЗА ТЕПСИЈУ РИБЕ ОТКУПЕ СТАНАРСКА ПРАВА па тако и ви НЕСРБИ У СРБИЈИ
нико од вас ниеј отпуштен из дрђавне фирме као хрват рецимо... многи и дана данас раде овде у нс од онда па су сад блиѕу пенѕије или њихова деца коај су их наследила на рандим емстима малтене...

Poslednja izmena od moderatora:
Respad Jugoslavije se mogao dogoditi i bez rata. Česi i Slovaci su se mirno razišli, kao i većina bivših sovjetskih republika, čak i one koje su imale ogroman postotak ruskog stanovništva u neruskim zemljama. Nije raspad Jugoslavije uzrok rata, već srpski osjećaj gubitka da je to sve bilo njihovo i treba biti njihovo. Tu je nastao problem, a ne zbog propasti države.
Jeste, zbog glupih srba pre svega
Da je 1918 uradjeno kako treba sve bi bilo drugacije
Da je slovenija dokle su slovenci, hrvatska dokle su hrvati i tako dalje
Nego je idiot karadjordjevic uradio naopako
Onda bi se 90. moglo cepati lagano i ko koliko ima

Back