Cuda pod Ostrogom?

Svakako da kad bi se reklo da Pravoslavna je djelo sotone ne bi bilo ugodno za uho nikome no eto od iste imamo lijepe riječi i epitete.

Ali interesantno da od 100 000 različitih crkava svaka na isti način upire oko sebe i svi su u pravu.

Cuda nisu dokaz delovanja Boga...

Isus je rekao:

Matj 7
21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo onaj koji ispunjuje volju Oca moga koji je na nebesima. 22 Mnogi će mi reći u onaj dan; Gospode! Gospode! nismo li mi u ime tvoje prorokovali? i nismo li mi tvojim imenom zle duhove izgonili? i nismo li mi tvojim imenom čudesa mnoga činili? 23 Tada ću ja njima otvoreno reći: Nikada vas nisam znao, idite od mene vi koji nepravdu činite.

Takodje

2 Solunjanima

3 Da vas niko nikakvim načinom ne prevari, jer najpre treba da dođe otpad, i da se pojavi čovek bezakonja, sin pogibli,

4 protivnik koji se uznosi iznad svega što se zove Bog ili se obožava, da će čak u Božjem hramu zasesti i proglasiti sebe Bogom.

8 Tad će se otkriti bezdušnik, koga će Gospod Isus oboriti dahom usta svojih i uništiti svetlošću pojavljenja svoga.

9 Pojavljenje tog bezdušnika biće po moći Sotoninoj, sa svakojakim čudesima, znacima i čudima lažnim,

10 i sa svakim zlobnim zavođenjem za one koji propadaju, jer ljubavi istine ne primiše da bi se spasli.

11 Zato će im Bog poslati silu prevare da veruju laži, 12 da se osude svi koji ne verovaše istini, već zavoleše nepravdu.

Iz Sv. Pisma mozemo da vidimo da je Bog cinio cuda, bez zivotne:
kroz drveni Mojsijev stap((2Мој. 7.17 ; 8.17 ; 9.3 ; 17.5-6)
kroz bakarnu zmiju((4Мој. 21.6-9)
kroz Jelisejeve mosti(2Кnj. о Car. 13.21)
kroz Hristove haljine(Мt. 9.20-22)
kroz Petrovu senku(D. аp. 5.15)
kroz ilovacu i banju Siloamsku(Јn. 9.6-7)
kroz ubruse i pojase apostola Pavla(D. аp. 19.11-12)
S toga zasto i dalje sumnjati? Istorijsko iskustvo Crkve, kao i njeno predanje to ocigledno potvrdjuju.

Svakako da kad bi se reklo da Pravoslavna je djelo sotone ne bi bilo ugodno za uho nikome no eto od iste imamo lijepe riječi i epitete.

Ali interesantno da od 100 000 različitih crkava svaka na isti način upire oko sebe i svi su u pravu.

Mogu da upiru koliko hoce, zna se koja je najstarija, i koja je ocuvala predanje. Ko hoce da misli, ko nece, nek se ne mesa u misaone procese pametnijih.

Iz Sv. Pisma mozemo da vidimo da je Bog cinio cuda, bez zivotne:
kroz drveni Mojsijev stap((2Мој. 7.17 ; 8.17 ; 9.3 ; 17.5-6)
kroz bakarnu zmiju((4Мој. 21.6-9)
kroz Jelisejeve mosti(2Кnj. о Car. 13.21)
kroz Hristove haljine(Мt. 9.20-22)
kroz Petrovu senku(D. аp. 5.15)
kroz ilovacu i banju Siloamsku(Јn. 9.6-7)
kroz ubruse i pojase apostola Pavla(D. аp. 19.11-12)
S toga zasto i dalje sumnjati? Istorijsko iskustvo Crkve, kao i njeno predanje to ocigledno potvrdjuju.

Da i Bog a i Sotona je cinio cuda... navedoh citate :)

Ja procitala Bibliju i to vise od 10 puta, znaci ti lazes :)

atvoja vera je pokazana na ovom forumu vredjanjima

ma da Bozja vola jje da nekome pomogne kamen a nekome ne, tj vecini ne...

Ako je takav tvoj Bog moj nije.

Ja nisam u obavezi da budem prema nepoznatom fina, vec prema bliznjemu fina. A vi niste moji bliznji, ni ne poznajem vas....narocito kad vredjate i izopacujete moju veru.

Uostalom, vera se ne pokazuje u vredjanju i nevredjanju (na forumu pogortovu) nego karakter ev. (koji jeste kod mene opravdano naprasit bar ovde), a vera u necem sasvim drugom, skoro pa sasvim daleko od ovog foruma.

Ovde moze da se napise po koji dusekoristan tekst i toliko.

A ne da se raspravlja sa nepoznavaocima i kvazipoznavaocima Biblije, jer vam je dzaba svo poznavanje kad nemate "herca" za veru, ako ne vec za tudju, onda gledajte svoju koja nije starija od 1 veka...ranije su ljudi bili nepismeni, ali su verovali itekako....uzgred, verovali su i carevi.

Prema tome, kao sto rekoh, ne poznajes Bibliju a pretendujes da smaras s tim, i zato ne kaci mi se na postove.

Poslednja izmena:
Pa manastiri (konkretno i ovaj) ne ukidaju medicinu i zdravstvene ustanove.

Oni eventualno pomazu tamo gde lekari ne mogu.

I ne dosadjuj, to nije nadrilekarstvo. Zaista sam sebe diskreditujes kao ozbiljnog diskutanta ovakvim izjavama, jer da jeste, bilo bi zakonom zabranjeno. Medjutim, nije, iz ocitih razloga.
Dakle, po tebi, monansi i popovi su bolji medicinski strucnjaci od lekara koji studiraju 6 godina, godinu dana prakse i, pored diplome Fakulteta, moraju da polazu, tzv. drzavni ispit. Pa, ako zele da specijalizuju jednu granu moraju da uce i praktikuju jos najmanje godinu dana. E, sada jedan monah sa svrsenom osmogodisnjom skolom ili pop sa bogoslovskom skolom, je bolji isceljitelj od doktora, jer oni lece gde lekari ne mogu. Pa, ti si, uvazena zenska glavo, pravi genijalac. Nama, zaista, nisu potrebni lekari niti zdravstvene ustanove, jer niko tako dobro ne leci kao monasi i popovi.

Uzgred, ti isti monasi i monahinje se lece u zdravstvenim ustanovama i bez da uplaciju doprinos za zdravstveno i penziono osiguranje, niti placaju participaciju za preglede i lekove. Ovo tek da te podsetim da se i oni, iscelitelji bozji lece kod verskih laika, ali strucnjaka za svoj poziv. Tebi, po svojoj prilici, manjka i formalna i materijalna logika, kao i racionalna misao, kad ne razmisljas o cemu pises.

A šta ti znaš, napisala si ovde:
(…)
Što bi se reklo - lažeš ko pas.
Ma ne Zazi, ona ne laze, samo zaobilalzi istinu. Evo, i ti i ja znamo da je moguce da se dete rodi bez kukova. U njenom "dokumentovanom" slucaju su monasi, a mozda i sam Iguman izlecili dete i ugradili mu kukove, tako da dete sad moze na noge. Odes u manastir, pomolis se Bogu i svetom Vasiliju, i imas nove novcate kukove. Bre, Zazi, to nisu mogli mi mocni mumificirani faraoni, a nas sveti Vasilije, bog da mu dusu prosti, sve moze.

Ja nisam u obavezi da budem prema nepoznatom fina, vec prema bliznjemu fina. A vi niste moji bliznji, ni ne poznajem vas....narocito kad vredjate i izopacujete moju veru.
Kako to da ti nismo bliznji? Zar pripadnost istom narodu nije bliskost? Zar je tebi blizi tamo neki Amerikanac ili Nemac od tvog Srbina? Drugo, ako je neko fin, on je fin i prema onima koje ne poznaje, fin u istoj meri kao i prema onima koji su mu bliski (porodica, blizi i dalji rodjaci, prijatelji). Ako finocu ne praktikujes i prema onima koje nisu nikada upoznala, nisi fina.

Uostalom, vera se ne pokazuje u vredjanju i nevredjanju (na forumu pogortovu) nego karakter ev. (koji jeste kod mene opravdano naprasit bar ovde), a vera u necem sasvim drugom, skoro pa sasvim daleko od ovog foruma.
Kojoj religiji ti pripadas kad tako zboris. Hriscanka ocigledno ne bi mogla biti, bez obzira na te tvoje deklaracije, i to zbog nefinoce koju iskazujes prema ateistima. Drugo, ni jedan naprasit, sto ce reci nekultivisan, karakter nije opravdan, osim ako si imala traume u detinjstvu. Takav karakter moze i da ubije, da izneveri, da nacini stetu, da upali kucu, da prevari muza, itd.

Ovde moze da se napise po koji dusekoristan tekst i toliko.
Kako bi taj tvoj tekst glasio. "Smrt ateistima, ziveo vecni zivot"? Hriscanski - svetosavskog smera.

A ne da se raspravlja sa nepoznavaocima i kvazipoznavaocima Biblije, jer vam je dzaba svo poznavanje kad nemate "herca" za veru, ako ne vec za tudju, onda gledajte svoju koja nije starija od 1 veka...ranije su ljudi bili nepismeni, ali su verovali itekako....uzgred, verovali su i carevi.

Prema tome, kao sto rekoh, ne poznajes Bibliju a pretendujes da smaras s tim, i zato ne kaci mi se na postove.
Cuj, uvazena Kaciteljice, tvoja Biblija je dobra za popove, jer od nje se lepo zivi, a oni koji je "navodno" poznaju, placaju to svoje poznavanje. Ubedjen sam da si ili popadija ili popova cerka. Cak ni ziloti nisu toliko gorljivi pravoslavci kao ti.

Poslednja izmena:
Dakle, po tebi, monansi i popovi su bolji medicinski strucnjaci od lekara koji studiraju 6 godina, godinu dana prakse i, pored diplome Fakulteta, moraju da polazu, tzv. drzavni ispit. Pa, ako zele da specijalizuju jednu granu moraju da uce i praktikuju jos najmanje godinu dana. E, sada jedan monah sa svrsenom osmogodisnjom skolom ili pop sa bogoslovskom skolom, je bolji isceljitelj od doktora, jer oni lece gde lekari ne mogu. Pa, ti si, uvazena zenska glavo, pravi genijalac. Nama, zaista, nisu potrebni lekari niti zdravstvene ustanove, jer niko tako dobro ne leci kao monasi i popovi.

Uzgred, ti isti monasi i monahinje se lece u zdravstvenim ustanovama i bez da uplaciju doprinos za zdravstveno i penziono osiguranje, niti placaju participaciju za preglede i lekove. Ovo tek da te podsetim da se i oni, iscelitelji bozji lece kod verskih laika, ali strucnjaka za svoj poziv. Tebi, po svojoj prilici, manjka i formalna i materijalna logika, kao i racionalna misao, kad ne razmisljas o cemu pises.

Ma ne Zazi, ona ne laze, samo zaobilalzi istinu. Evo, i ti i ja znamo da je moguce da se dete rodi bez kukova. U njenom "dokumentovanom" slucaju su monasi, a mozda i sam Iguman izlecili dete i ugradili mu kukove, tako da dete sad moze na noge. Odes u manastir, pomolis se Bogu i svetom Vasiliju, i imas nove novcate kukove. Bre, Zazi, to nisu mogli mi mocni mumificirani faraoni, a nas sveti Vasilije, bog da mu dusu prosti, sve moze.

Nisam u fazonu da se mesam u raspavu izmedju ljudi na forumu, ali ti tako izvaljujes bombe da je to prosto neodoljivo. Popovi, monasi, monahinje, niko od njih ne drzi privatne klinike niti se reklamira kao lekar, ljudi slobodnom voljom odlaze u manastire da bi se MOLILI za isceljenje, a niko te ljude ne poziva da ne idu kod pravih lekara. Postoje mnogi slucajevi onih koji su se iscelili duhovnim putem, nakon sto lekari nisu mogli da pomognu, ali postoji tu mnogo faktora, od kojih je i nacin ishrane, nacin zivota itd. Dakle, ne mozes da se cudotvorno izlecis od raka, ako pritom npr pusis, jedes secere itd.(ne mozes ni kod lekara da se izlecis u tom slucaju) Drugo, u nekim manastirima na Atosu, neki monasi odbijaju npr da se operisu od slepog creva, i umiru od toga jer veruju da im je to kazna za koju moraju da se iskupe, sto je po meni ekstremno, ali to je njihovo ubedjenje, dok vecina manastira danas ima svog monaha koji je doktor, pa se lece unutar manastira. Ne mozemo polemiku da vodimo na toj razini da ako je svetac cudootvorac zasto ne isceli sve, i zasto svi ne idu tamo kod njega, jer opet je sve na kraju bozija volja. Neki se iscele neki ne, mi ne znamo zasto je to tako jer nismo u mogucnosti da vidimo celu sliku o tom coveku. Duhovnici uglavnom ispravno savetuju ljude, a na ljudima je da odluce kako ce da zive i da se lece. Uostalom nista nekosta da se obratis i Bogu za isceljenje, ako ti nista drugo nije pomoglo.

.

]Cuj, uvazena Kaciteljice, tvoja Biblija je dobra za popove, jer od nje se lepo zivi, a oni koji je "navodno" poznaju, placaju to svoje poznavanje. Ubedjen sam da si ili popadija ili popova cerka. Cak ni ziloti nisu toliko gorljivi pravoslavci kao ti.

Bar se trudi oko posla,jako je marljiva za razliku od nekih koji bi trebali raditi ono za što su zaduženi.

Back