naravno, kao i svake godine...
drzimo se, Hristos Voskrese iz mrtvih, smrcu smrt pobijedi!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
uhuh,.... ajmo sad i o logici
mi ovdje stalno pokazujemo i dokazujemo, a vi samo pricate kako nije tako ne navodeci potkrepljenja
nema sta mnogo da se prica... Bogu je sve moguce, mosti su Svete, miro je cudotvorna tecnost,... Bog pokazuje vjernicima da su na pravom putu i da tim putem nastave... Miro istice iz mostiju tako sto je Bog stvara, a ne spontano.
eto, jeste zadovoljni, logicari.
da cujemo vasu stranu
TI beše onaj sa ikonom koja nije izgorela nego se samonabila na klin?![]()
lijepo se salis, priznajem
ako imas nesto da obrazlozis povodom mog pitanja, izvoli![]()
uhuh,.... ajmo sad i o logici
mi ovdje stalno pokazujemo i dokazujemo, a vi samo pricate kako nije tako ne navodeci potkrepljenja
nema sta mnogo da se prica... Bogu je sve moguce, mosti su Svete, miro je cudotvorna tecnost,... Bog pokazuje vjernicima da su na pravom putu i da tim putem nastave... Miro istice iz mostiju tako sto je Bog stvara, a ne spontano.
eto, jeste zadovoljni, logicari.
da cujemo vasu stranu
kako objasniti mirotočenje? (ako ste pisali o tome, sorry). prisustvovala sam mirotočenju moštiju i iz jedne male mošti je zapreminski isteklo više mira, nego što je realno zapremina te mošti....to ne mogu da objasnim drugačije nego čudo Božije.
mislim, meni ne treba dokaz da čuda postoje posle ovoga...
eto ti onda jos jedno cudo bozije![]()
sta ljudi porede ne mogu da vjerujem...
cudo je cudo, a trik je trik zar ne
Tako bi trebalo da bude?
Pa da, čudo je neobjašnjeni trik.
Hristov Lik vide svetle duše
Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka? I to nije sve. Neko od poklonika, vrativši se sa pokloničkog putovanja, priznaje: nema nikakvog Lika na steni.
Zašto ga ne vide svi...
Hm, možda zato što do tada niko tuda nije prolazio?Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka?
Ne znam da li si primetio, ali svi na ovoj temi jako dobro vide taj lik, jer se vidi na fotografiji...I to nije sve. Neko od poklonika, vrativši se sa pokloničkog putovanja, priznaje: nema nikakvog Lika na steni.
Zašto ga ne vide svi
![]()
Ako je već skrivena, onda nije ništa čudno što je otrkivena tek u XXI veku, zar ne?- Skrivenu ikonu vide oni koji imaju čistu dušu. A neki, stojeći direktno ispred nje je uopšte ne vide – priča otac Viktor, nekada naučni saradnik, najveće astronomskeopservatorije u Rusiji, a sada starešina mesne Iljinske Crkve.
Dakle, potrebno je publiku ubediti da postoji neka misterija oko toga da li lik uklesan u steni postoji ili ne postoji, iako se isti može snimiti foto-aparatom?- Lik postoji, -sveštenik je doneo fotografije iz svog albuma, koje je izradio verujući slikar: na stenama se jasno ocrtavao Hristov Lik.
Torinski pokrov je dokazani falsifikat. Povezujući ovaj lik u steni sa Torinskim pokrovom, samo činiš verovatnijim da je i ovo falsifikat.On je bio veoma sličan onom, koji je bio utisnut na Turinskoj plaštanici.
Oštroumna je zbog toga što je videla lik uklesan u steni?- Pogledajte! Eno ga nos, eno je brada, - pokazala nam je Lik oštroumna učenica.
Zašto neočekivano, ako se već ide na pokloničko putovanje tom liku, kada je taj lik poznat, kada su drugi videli taj lik, kada postoje fotografije tog lika?I u stvari, više na levoj strani, u untrašnjosti stene, neočekivano jasno su se pojavile svevideće Spasiteljeve oči, sa detaljno oslikanim očnim kapcima. Na Njegovoj zlatastoj kosi su se prelivali sunčevi zraci. Svetlo, produhovljeno lice, koje je pukotinom kao trnovim vencem presekla čelo.
Nije zemaljsko?Mesto, gde se pojavio Spasiteljev Lik, po svojoj lepoti zaista nije zemaljsko.
Baci novčić.U životu ništa nije slučajno.
Hristov Lik vide svetle duše
Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka?
Spasiteljeve oči, sa detaljno oslikanim očnim kapcima. Na Njegovoj zlatastoj kosi su se prelivali sunčevi zraci. Svetlo, produhovljeno lice, koje je pukotinom kao trnovim vencem presekla čelo.
Prvo, nemo me cmačeš!
Zatim, na tvoje pitanje sam odgovorio.
Pitanje:
Vi ovde falsifikujete dokaze i prenosite "dokaze" koje je neko drugi falsifikovao.
Zato ti pominjem ikonu koju si izmislio po vlastitom priznanju i poturio je kao "dokaz".
Cudesna svetlost u pecini Sv. apostola Marka kraj manastira Krupe
![]()
Fotografije snimio Hadzi Njegos Vukovic
hajdmo, hajmo sa dokazima o mirotocenju?
jasno smo objasnili to iz naseg ugla...
vi? dakle, da vidimo kakav je to falsifikat?![]()
Cudesna svetlost u pecini Sv. apostola Marka kraj manastira Krupe
![]()
Fotografije snimio Hadzi Njegos Vukovic
NA URALU NA TEMPERATURI OD
-30 STEPENI - PROCVETALA JE VRBA
Ova vest nam je došla sa velikim zakašnjenjem. Ipak, to što se dogodilo u Sveto-Trojickom arhijerejskom konaku grada Nevjanska, noću, uoči četvrtog decembra, može da se nazove jedino čudom. Evo kako o ovoj pojavi priča ekonom konaka, otac Georgije Vahrušev.
![]()
![]()
- »Mnogo puta sam čuo da je na praznik Vavedenja u hram Presvete Bogorodice, u nekim crkvama naše zemlje, procvetala vrba. Medjutim, to se pripisivalo - ili klimatskim uslovima tog mesta gde se nalazi hram, ili anomaliji u decembru mesecu usled visoke temperature vazduha. I evo, to se dogodilo sada u našem hramu!
Početak ovog decembra na Uralu je, kako mnogi znaju, upamćen po temperaturi od minus 30 stepeni. Ipak« - nastavlja priču otac, - »trećeg decembra uveče parohijani hrama primetili su neobično nabrekle pupoljke na vrbi koja raste u crkvenom dvorištu na pet metara od same crkve. Molitvu smo počeli baš pored drveta.
Neki su ulazili u hram da se zagreju i ponovo se vraćali da bi videli kako je drvo sve jasnije, iz minuta u minut, davalo znake svog oživljavanja. A u ponoć, naočigled pet - šest ljudi, na granama su se pojavili beli pahuljasti cvetići«.
Otac Georgije Vahrušev priča i o sledećoj interesantnoj činjenici: - «Naime, sam moleban i momenat otvaranja pupoljaka na granama bio je snimljen na video kameri. Kasnije, pri pregledanju snimka, jasno se videlo i »neobično svetlucanje oko drveta - na stotine malih plamičaka koji se dižu od grana negde u visinu«.
Sada jedan broj neobičnih grančica vrbe ukrašava pojedine ikone u hramu, a mnoge su parohijani poneli kući. Ali, na samom vrhu krošnje cvetovi se ističu do današnjih dana, baš kao svojevrstan dokaz za one, koji ne veruju u ovo čudo
I to tačno ima veze sa hrišćanstvom kako?
Pre ima veze sa čudom prirode (paganizam)...
Pretpostavljam da dotični manastir raspolaže većim brojem buradi mira koje je dobio iz ovih moštiju.![]()
ne poseduje nikakve buradi, sem maslinovog ulja i vina (imala sam privilegiju da im umraširam u podrumčić)