ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Imash bash na ovom podforumu preopshirnu temu o Teoriji Evolucije.

Shto kazu ovde "moze da bidne a ne mora da znachi"
Teorija Velikog Praska kaze da je svemir bio tachka beskonachne gustine i beskonachne temperature. Onda je eksplodirao. Od tog doba svemir se shiri. U pochetku su subatomske chestice bile slobodne, potom su gradile atome helijuma i vodonika. Kasnije su se od tog materijala stvarale planete i zvezde. Neko moze da pretpostavi da je Bog izazvao eksploziju, a mozda i ne. Mozda je Bog odredio svojstva subatomskih chestica, a mozda i nije. Za dogadjaje posle Velikog Praska znamo da nije morao da intervenishe.

"Materija se ne moze stvoriti, niti unishtiti; moze samo da predje iz jednog oblika u drugi."

Ko je onda stvorio Boga?

Bog je nestvoren, jednostavno postoji.
Materiju ne može čovek da stvori ili uništi, ali zato Bog može

Imash bash na ovom podforumu preopshirnu temu o Teoriji Evolucije.

Shto kazu ovde "moze da bidne a ne mora da znachi"
Teorija Velikog Praska kaze da je svemir bio tachka beskonachne gustine i beskonachne temperature. Onda je eksplodirao. Od tog doba svemir se shiri. U pochetku su subatomske chestice bile slobodne, potom su gradile atome helijuma i vodonika. Kasnije su se od tog materijala stvarale planete i zvezde. Neko moze da pretpostavi da je Bog izazvao eksploziju, a mozda i ne. Mozda je Bog odredio svojstva subatomskih chestica, a mozda i nije. Za dogadjaje posle Velikog Praska znamo da nije morao da intervenishe.

"Materija se ne moze stvoriti, niti unishtiti; moze samo da predje iz jednog oblika u drugi."

Ko je onda stvorio Boga?

Jasno je da ima tema o evoluciji i td, tako da necu nastavljati sa odgovorima, osim sto moram reci da Boga niko nije stvorio , jer da jeste onda ne bi bio Bog.
Bog nije stvoren jer je od vecnosti, od uvek.

Jasno je da ima tema o evoluciji i td, tako da necu nastavljati sa odgovorima, osim sto moram reci da Boga niko nije stvorio , jer da jeste onda ne bi bio Bog.
Pa i ja isto smatram da svemir postoji od uvek.
Neko moje razmishljanje:
Nekako mi je beskorisno pitati "ko je stvorio svemir?". Ako kazesh Bog, ko je njega, ako kazesh neki drugi bog, Nad Bog, ko je njega, itd. To povlachi pitanje prve pojave u svemiru. Ona je morala nastati iz nichega. I shta ja sad imam od toga, "neshto je nastalo iz nichega, pa je to stvaralo ostalo".
Jednostavno neshto je prelazilo u neki drugi oblik. Iz tachke u svemir kakav sad znamo i to je to.

Pa i ja isto smatram da svemir postoji od uvek.
Neko moje razmishljanje:
Nekako mi je beskorisno pitati "ko je stvorio svemir?". Ako kazesh Bog, ko je njega, ako kazesh neki drugi bog, Nad Bog, ko je njega, itd. To povlachi pitanje prve pojave u svemiru. Ona je morala nastati iz nichega. I shta ja sad imam od toga, "neshto je nastalo iz nichega, pa je to stvaralo ostalo".
Jednostavno neshto je prelazilo u neki drugi oblik. Iz tachke u svemir kakav sad znamo i to je to.

Ali ako se vec izracunava starost, onda ono sto sam napisao dolazi do izrazaja, nema tu tvoje misljenje , govorimo o nauci i njenom misljenju.
A rekoh ti da Bog postoji od vecnosti, i da nema pocetka, Dakle drugaciji je nego sve sto poznajemo, jer mu nista ne mozemo naci za priliku.

Тачно!

Бог постоји изван времена и простора
зато што је нестворен, вечан,
нема почетак ни крај.

Nema tu starost na koju ti mislish. Svemir je pre Velikog Praska mogao postojati beskonachno dug vremenski period. To je ona tachka beskonachne toplote i gustine...
To da je Bog vechan nije nauchna chinjenica. I ja mogu da kazem da je ta tachka stvorila Boga samo da se zeza sa umovima 4/5 populacije Zemlje. ;)

Nema tu starost na koju ti mislish. Svemir je pre Velikog Praska mogao postojati beskonachno dug vremenski period. To je ona tachka beskonachne toplote i gustine...
To da je Bog vechan nije nauchna chinjenica. I ja mogu da kazem da je ta tachka stvorila Boga samo da se zeza sa umovima 4/5 populacije Zemlje. ;)

Objasni na koji nacin?
Jer kako sam rekao da postoji od vecnosti, svi procesi bi se do sada zaustavili, i nastala bi toplotna smrt prirode.

Mogao je postojati i pre Praska, ali prema teoriji nije. Tačka se niotkuda stvorila i eksplodirala rasipajući materiju i energiju širom "postojanja". Ali, ko je stvorio tačku? Teorija nije dokazana, a religije bar nude konkretnu celovitu priču o postanju

Svemir je "star" ~14 milijardi godina. To je od trenutka kada se desio Veliki Prasak. Pre toga je ona tachka mogla postojati vechno.

Mogla je, ali da li je uopšte postojala? To je samo TEORIJA, a ne naučna ČINJENICA, tek treba dokazati

Vidiš kakva je nauka, stvara teorije bez ikakvih osnovnih elemenata i početnih dokaza, a neke činjenice, poput čuda, prenebregava i inoriše, smatra za prevaru ukoliko joj protivreče i ako ne može da ih dokaže...

Poslednja izmena:
Mogao je postojati i pre Praska, ali prema teoriji nije. Tačka se niotkuda stvorila i eksplodirala rasipajući materiju i energiju širom "postojanja". Ali, ko je stvorio tačku? Teorija nije dokazana, a religije bar nude konkretnu celovitu priču o postanju
Shto mislish da svemir nije mogao postojati pre Velikog Praska?
Da nije nauke ne bi ni imao o chemu da prichash. ;)

Razumem ja vas da imate zelju da uglavite Boga u neki momenat stvaranja svemira... ;)

Dobro, ali bar imamo objašnjenje koje nije teorija, jedno od mogućih... nauka postanje još nije objasnila, još se lome koplja oko toga... teorija velikog praska je trenutno najpopularnija, ali ne znači i da je najbliža istini. I priče da je zemlja ravna ploča bile su nekada najraširenije među intelektualnim slojevima, ali ispostavilo se i sam znaš šta

Back