Cuba

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
AAAaahhhhhh cuba.... moja omiljena drzava posle srbija i mesto gde cu da potrosim mojih prvih deset plata....

U ovu tvoju listu sakale dodao bih i oldtimer kola, cigare, nocni klubovi, setnja kroz siromasne kvartove itd itd... i SALSA!!!

Pa sve te zene, koje tako predano i spretno motaju svaku cigaretu... ;)
..nego, ti bre k'o Tito, a? ;)
..a i siris se teritorijalno, ako-ako, sto nam zemlja manja, tim su nam "kolonije" vece.. :lol:

:Idol::
AAAaahhhhhh cuba.... moja omiljena drzava posle srbija i mesto gde cu da potrosim mojih prvih deset plata....

U ovu tvoju listu sakale dodao bih i oldtimer kola, cigare, nocni klubovi, setnja kroz siromasne kvartove itd itd... i SALSA!!!

Namerno sam to izostavio...nije u redu da ja sve pomenem...daa...salsa...šklopocije...sve odiše nekom starinom...a sve je opušteno i lepo...;)

Da...ljudi jednostavno žive...opušteno,kao da sutra ne postoji.Mislim da žive zbog trenutka i za trenutak...muzika je posebna priča...pa oni je žive...;)

Daaaaaa... muzika im je ocaravajuca, to je lepo, deluju zadovoljno, gledajuci sa strane, al kako im je to oni najbolje znaju...unistili su im zemlju, srozali standard.... al nisu uspeli unistiti njihov duh...i svaka im cast na tome..

... hehe... sigurno su u dalekoj proslosti imali ukrstanje s Balkanskim narodom... :lol:
...znas ono, tvrdoglavi, inatni, sami sebi dovoljni i... niko ko oni... :lol: :wink:
...suvise podudarnosti... :lol:
... ehhh...Stari, Stari.. :twisted:

Šakal:
Da...ljudi jednostavno žive...opušteno,kao da sutra ne postoji.Mislim da žive zbog trenutka i za trenutak...muzika je posebna priča...pa oni je žive...;)

Ohhhh,pa to i nije bas tako .........ne znam kako neko opusteno zivi sa paltom od 8-10$ na mesec..........tacno je da vize od danas do sutra jer gledaju kako da prezive do sutra, a sutra razmisljaju za prekosutra............

A muzika jeste posebna prica samo bih dodao da je koren kubanske muzike SON, salsa je moderniji derivat nastao teko 50-tih godina proslog veka..........

evoe nekihslicica od proslog decembra malo Havene, malo Varadera.........pa koga zanima:

http://klika68.myphotoalbum.com/

uhhhhh.. mozda im je tako lakse, secam se onog ludog perioda u nasoj zemlji (bolje reci, jednog od..), kada smo sve prezivljavali- saleci se na svoj racun.. premda nam je bilo strasno...mozda je to jedan od nacina da "zaborave" svu tugu i strahotu siromastva koji ih okruzuje..mozda im je foliranje "izduvni ventil"... :?

Šakal:
Možda...ali se onda savršeno foliraju...;)

Ne foliraju se uopste........da im vidis na licu ocaj i ogorcenost.........od ponosa nema ni traga ni glasa, stereotipi.........svaki kubanac, cim primeti da si sranac, ce te na ulici zaustaviti i pitati za novac.......u stilu, imam bolesnu cerku pa mi treba za ovo ili ono, i ko zna kakve jos fore koriste.........tu nema ponosa, to je samo jedan od nacina da se isprosi nesto malo novca..........
Sa druge strane, ima jako prepredenih ljudi koji pokusvaju da ti se podvuku pod kozu i da te kasnije iskoriste u finansijskom smislu, recimo da te navuku da kupis odredjenu robu u odredjenoj radnji po "izuzetno" povoljnoj ceni, naravno u prethodnom dogovoru sa vlasnikom radnje, profit se deli............itd..........

Realnost je potpuno drugacija od onoga sto se moze videti na TV-u i raznoraznim putopisnim reportazama..........na zalost.........

Ybg. mora du su se naši poajvili tamo u većem broju pa se Kubanci pokvarili...hm,nisam bio...žao mi je što je tako...verujem ti...Mada,muzika ostaje...cigare i žene takođe...Hm...ako i ovo pobiješ...uštedećeš mi koju hiljadu evrića...sigurno...na žalost...

Cula sam da su hoteli ogradjeni, da su zeljni osnovnih namirnica poput voca.. koji se iz hotela baca u smece, jer nije najsvezije..umesto da se podeli, jer nije trulo..
...da pola dana cekaju u redu za kuglu sladoleda...ako ga i bude, dok dodju na red..
...da se smatraju srecnima, ako rade u hotelu...
...da nasi turisti nose gorko-slatke uspomene sa sobom...pogotovo oni koji imaju samilosti tj.dusu i boli ih gledati toliku razliku medju ljudima (odnos: turista-kubanac)..jer su turisti u hotelima u extravagantnoj raskosi, dok se sa prozora pruza vidik na bodljikavu zicu preko koje se siri ocaj siromastva...
...ponosni...mislim da jesu.. i mi smo bili, dok nas je NATO bombardovao...ma koliko to ludo zvucalo...

Šakal:
Ybg. mora du su se naši poajvili tamo u većem broju pa se Kubanci pokvarili...hm,nisam bio...žao mi je što je tako...verujem ti...Mada,muzika ostaje...cigare i žene takođe...Hm...ako i ovo pobiješ...uštedećeš mi koju hiljadu evrića...sigurno...na žalost...

Ne pokusavam da pobijem nista, vec samo da razjanim neke stvari ............

Muzika , kao sto rekoh, ono najbolje sto Kuba moze da pruzi.......ja sam dozive nirvanu slusajuci ulicne svirace, ili sedeci u nekoj kafani u Havani.........

Sto se tice zena, na zalost dobar deo ih se prodaje za $10 .........mesecna plata na Kubi......

A ako imas te eurice u dzepu, preporuka je u svakom slucaju da se Kuba vidi, i to sto pre .......kada ode Kastro i dodje McDonalds, nece to biti ista stvar.........

lily-sid:
Cula sam da su hoteli ogradjeni, da su zeljni osnovnih namirnica poput voca.. koji se iz hotela baca u smece, jer nije najsvezije..umesto da se podeli, jer nije trulo..
...da pola dana cekaju u redu za kuglu sladoleda...ako ga i bude, dok dodju na red..
...da se smatraju srecnima, ako rade u hotelu...
...da nasi turisti nose gorko-slatke uspomene sa sobom...pogotovo oni koji imaju samilosti tj.dusu i boli ih gledati toliku razliku medju ljudima (odnos: turista-kubanac)..jer su turisti u hotelima u extravagantnoj raskosi, dok se sa prozora pruza vidik na bodljikavu zicu preko koje se siri ocaj siromastva...
...ponosni...mislim da jesu.. i mi smo bili, dok nas je NATO bombardovao...ma koliko to ludo zvucalo...

-Svaki hotel na Karibima je ogradjen, nije to samo karakteristika Kube........
-Oni ceo dan cekaju u redu za kilo brasna i litru mleka, sladoled je misaona imenica........
-Ko radi u hotelu jeste srecnik, jer moze da zaradi tri puta vise od lekara.....
-Ja nosim izuzetna iskustva, nikad gorka, video sam slicne stvari i u Dominikani, covek se navikne na te stvari ukoliko zivi sa tim ljudima...........
-Tesko se moze biti ponosan kada se moli za novac........
-Ja nisam bio nimalo ponosan dok su nas bombardovali, osecao sam se kao poslednji bednik na planeti........

Back