Samsonight
Elita
- Poruka
- 15.799
Šta vi mislite o tome da na crveno slovo u kalendaru i mimo nedelje ništa baš nužno ne treba raditi i plus treba izbegavati ovakve i onakve poslove za svaki praznik posebno?
Danas mi kaže starija komšinica da na to nikad nije gledala, da radi sa ljubavlju sve što radi i da je to sigurno Bogu milo.
Nasmeja se žena slatko i reče mi da više na kalendar ne gledam, ako mi se šije da šijem, ako mi se pere i čisti da to i radim, da se ne obazirem više na crvena slova po pitanju bilo čega.
Šta je uopšte poenta nerađenja na crveno slovo?
Otac Nikodim Bogosavljević, kao i svi ostali, ali njega posebno slušam, tvrdi da uključiti veš mašinu na crveno slovo jeste greh jer iako ne peremo ručno, mi dobro znamo da se to na taj dan ne bi trebalo raditi.
Lično, ne znam zašto mi je greh raditi bilo šta na dan tog i tog događaja...
Zašto?
Podsetiti se i znati je lepo, ali zašto odlažem svoj posao zbog toga?
Koliko crvenih slova u godini... bre, kako to sve čovek da izdrži? Živi se brže nego u njihovo vreme, sve je drugačije...
Nekad ako čekam sva crvena slova da prođu, ne znam posle odakle da počnem...
Danas mi kaže starija komšinica da na to nikad nije gledala, da radi sa ljubavlju sve što radi i da je to sigurno Bogu milo.
Nasmeja se žena slatko i reče mi da više na kalendar ne gledam, ako mi se šije da šijem, ako mi se pere i čisti da to i radim, da se ne obazirem više na crvena slova po pitanju bilo čega.
Šta je uopšte poenta nerađenja na crveno slovo?
Otac Nikodim Bogosavljević, kao i svi ostali, ali njega posebno slušam, tvrdi da uključiti veš mašinu na crveno slovo jeste greh jer iako ne peremo ručno, mi dobro znamo da se to na taj dan ne bi trebalo raditi.
Lično, ne znam zašto mi je greh raditi bilo šta na dan tog i tog događaja...
Zašto?
Podsetiti se i znati je lepo, ali zašto odlažem svoj posao zbog toga?
Koliko crvenih slova u godini... bre, kako to sve čovek da izdrži? Živi se brže nego u njihovo vreme, sve je drugačije...
Nekad ako čekam sva crvena slova da prođu, ne znam posle odakle da počnem...