Crtuckam po malo raduckam :) :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja sam isto uradio,ali digitalno. :)
Hteo sam da ispadne slicno kao uljanima,a radio sam na ala prima nacin :) .
Nije savrsen,ali ja sam zadovoljan,ne zato sto lici vec zato sto sam dao svoj pecat(barem po mom skromnom misljenju :) )

Da jos jedna napomena sta sam primetio na ovoj slici koju smo koristili kao uzorak.
Inace Fotke lazu i iskrivljuju stvarnost(ne sve ali mnoge da).
Ova da,jer ste primetili kako mu lice ima neprirodnu perspektivu.
Tako nikada ne bi izgledalo lice da se uzivo gleda. :)

Nije savrsen,ali ja sam zadovoljan,ne zato sto lici vec zato sto sam dao svoj pecat(barem po mom skromnom misljenju :) )

Da jos jedna napomena sta sam primetio na ovoj slici koju smo koristili kao uzorak.

Odlično je!!
Može da izgleda tako lice
premršav je, jake jagodične kosti i ne vidi se kompletno cela glava..

mislim da sam mu obrve promašio

turban.jpg

Brajo-brate namuči se , mašala :)

odličan :)
da mi je znati kako to radis na kompu :)

Inače što se tiče "neprirodne perspektive" mislim da čiča zapravo ima iskrivljen nos na jednu stranu ( :lol: bez šale)

čovek je pričao o perspektivi....

4222219401.jpg

fotka je snimana od gore..pa se dobija malo levkasto lice..iako da cikica ostucuje bradu
imao bi sjajno lice sa tek jakim jagodicama i spicastom bradom
oketa su krupna, upala sa jakim kapcima-kako to vec fizionomija Indusa nalaže...
Mnogo mi se dopada...možda ću da radim i akvarel...ali tek za vikend..nema teorije da slikam po mraku

ae sanja "porodi" svojeg čilagera :)

Boško bi mogao da nabaci neki obradjeni kroki..a čekaju se i ostali da daju svoju viziju čikice ...Virdž-ne zabušavaj! sliku na sunac! :hahaha:
nos je malo krompirast..naravno da svi mi imamo malo deformaciju jedne strane lica..pa i nos ume da "zanese" :hahaha:

odličan :)
da mi je znati kako to radis na kompu :)

Inače što se tiče "neprirodne perspektive" mislim da čiča zapravo ima iskrivljen nos na jednu stranu ( :lol: bez šale)
Pa moracu umesto onih vezbi koje sam mislio da odma pokazem korak po korak celu sliku kako uraditi,pa onda ko hoce neka proba.
Inace bez Graficke Table je to mnogo teze(nije nemoguce,ali jako tesko).
;)

chicharesize.jpg

nije gotovo, posebno brada...

.. i oči ..
.. oko koje je dalje ne može da bude veće ..
.. i simetrija isto .. čiča je nakrenut u stranu .. levi deo obraza (njegov levi) mu se manje vidi nego desni .. (.. tako bi trebalo da bude ..)

.. bre .. svi crtaju obrve napamet ..
.. a čiča baš ima specifičnu obrvu .. tu jednu koja se vidi ..

Poslednja izmena:
nije ni dobro, brada je ok za razliku od očiju, pogotovo levo, izgleda kao da ima dva desna oka s tim da je desno levo za klasu veće od desnog desnog
ali ako ga posmatramo kao sasvim nepozntu i novu osobu, crtež je OK onda
.. i oči ..
.. oko koje je dalje ne može da bude veće ..
.. i simetrija isto .. čiča je nakrenut u stranu .. levi deo obraza (njegov levi) mu se manje vidi nego desni .. (.. tako bi trebalo da bude ..)

.. bre .. svi crtaju obrve napamet ..
.. a čiča baš ima specifičnu obrvu .. tu jednu koja se vidi ..

da...popravicu. hvala :)

kamene krede mogu dobro breko uljanih, ne razmazuju se kao preko grafita. Pokusacu tako da resim bradu. Brada mi je najtezi deo...
nos sam brisala i brisala....skrati, produzi... :)

Poslednja izmena:
da...popravicu. hvala :)

kamene krede mogu dobro breko uljanih, ne razmazuju se kao preko grafita. Pokusacu tako da resim bradu. Brada mi je najtezi deo...
nos sam brisala i brisala....skrati, produzi... :)

uzmi običnu suvu belu kredu za bradi i lagano izvlači linije..ako je masni pastel u pitanju, soft štapić-bela neće pino pomoći

pogledaj ovo radjeno na crnom pastel papiru belom kredom i pastel olovkama

starac-sa-bradom.jpg

еј људи данас је други, јуче је требао неко да постави нову слику :)
пошто се није нико сетио мислила сам ја, ал нисам ништа што ми се супер-свидело, тако дааа, ако би неко могаооо........
или ћу ја наћи за сутра, па да радимо :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back