Цртице из живота СНС-а

• Začetnik teme Začetnik teme RIA77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Imamo 4,8 miliona nelegalnih objekata u našoj zemlji. Ne mogu da stave pod hipoteku, da koriste kredite, ne mogu da raspolažu tom imovinom. Istovremeno se na takve objekte ne plaća porez na imovinu, gde i država gubi. Mi sada predlažemo Zakon koji smo mi nazvali Konačno svoj na svome", započeo je Vučić predstavljanje drugog paketa ekonomskih mera.

''To je neverovatno za građane. Naša ideja je da prostom prijavom u digitalnoj formi evidentiramo sve objekte. Elektronsku prijavu pošaljete samo prijavu, biće utvrđeno do nove godine, pošaljete u opštinu, jedan običan papir. I vi do nove godine u roku od 60 dana imate svoj legalan objekat, u potpunosti. Kompletan objekat platite 100 evra legalizaciju. A najskuplje će biti stan na Terazijama 200 kvadrata, za to platite 1.000 evra. To je najskuplje. I stan postane legalan. Sve na selima maksimalna cena 100 evra, nije samo kuća već i štala, šupa, ostava za alat i sve što je potrebno a nema 500 kvadrata ide za 100 evra. Ukupno 5 objekata za 100 evra i sve je legalno. Reč je o objektima koji su stan ili kuća", rekao je.

''Po gradovima smo napravili u više zona. Najskuplji je Beograd, odnosno Terazije. 20 odsto jednog kvadrata platite i imate legalnu nekretninu na Starom gradu ili Vračaru. Gradovi Novi Sad, Niš, Kragujevac, Subotica, Leskovac, Kruševac, Novi Pazar, Zrenjanin, Pančevo, Kraljevo, Valjevo, Smederevo, Vranje i ostali gradovi koji imaju po popisu preko 100.000 stanovnika, od 100 do 500 evra ali unutar gradova, u selima maksimalno 100 evra, prigradski delovi maksimalno 200 evra se plaća, samo u centru centra se određuje cena po zonama ali maksimalno do 500 evra", naveo je.

''Gradovi od 50.000 do 100.000 stanovnika, tu su Sombor, Kikinda, Loznica i ostali, maksimalna cena do 300 evra u centru, a svuda okolo od 100 do 150 evra sa svim pomoćnim objektima.

"Ukoliko želite da se idalje bavite nelegalnom gradnjom nećemo ništa da rušimo, već ćemo nešto drugo da uradimo, postaće vlasništvo države u jednom aktu, gde ćemo to dalje dati nekome ko nema, sirotištu ili siromašnima. Ovo je tačka na nelegalnu gradnju, uvešćemo godišnje snimanje dronovima", podvukao je Vučić.

Beograd, Mladenovac, Sopot, Grocka, Obrenovac, Surčin, Barajevo, Lazarevac u svim tim opštinama je 100 evra, osim u centru tih opština do 150 evra. Slično će da bude i na Voždovcu, u prigradskom delu gde će biti jeftinije od Belog Potoka ka Avali.

"Sve ste probleme rešili za 100 do 500 evra. Čisti ste pred državom što se tiče imovinskih odnosa i niko neće moći da bilo šta ruši", naveo je Vučić.

"Ima tu pojedinosti i specifičnih situacija, kao ono što je stečeno kriminalnom će biti posebno rešeno posebnim aktima, da ne bismo pomogali u kriminalnim poslovima, ali to obične građane ne interesuje, to je 0,1 odsto".

https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/165543/vucic-predstavlja-drugi-paket-ekonomkih-mera/vest

Populizam u punom zamahu.

Sarovic je podneo krivicnu prijavu protiv komandanta novosadske zandarmerije zbog napada u prenosu uzivo pre oko meseca dana.

Podneta je krivicna prijava po 4 osnova. Jedan od njih je i teska kradja jer je ukrao bubicu iz mikrofona i strpao u dzep. Posto nije bila iskljucena mogli su da ih cuju u prenosu :zcepanje:

CEPAJ SNS BAGRU!!!!

NE PUMPAJ, MOJ JE IZRAZ CEEEEEEEEEEEEEEPAJ!

„Od početka tvrdim da je kavački klan sarađivao sa BIA-om a onda je u jednom trenutku došlo do sukoba između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović“, kazao je Katnić i nastavio, pišu Vijesti.

„Da je sve što sam izjavljivao bila istina proizilazi iz dokaza koje je tužilac odbio da pribavi ili ih je skrivao, mijenjao i falsifikovao, kao što je učinio sa komunikacijama Danijela Jovanovića sa PIN-a 6240CE, istaknutog rukovodioca MUP-a Srbije i Ljuba Milovića sa PIN-a 5S7GLO, člana ‘kavačkog klana’ i službenika Odeljenja bezbednosti Kotor u vremenu od 08. 01. 2020. godine do 04. 12. 2020. godine. Tužilac je ove komunikacije sakrio, a i dodatno ih je izmenio što je iz svake izbacio poruke Ljuba Milovića, pa molim sud da ih pribavi u originalu i kao dokaz izvede na glavnom pretresu. Tužilac ovako postupa da bi prikrio postojanje saradnje MUP i BIA Srbije sa kavačkim kriminalnim klanom, kao i razloge krvavih obračuna ovog klana sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana, te posebno da su oni posledica sukoba Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića u ovom vremenskom periodu i korišćenja ovih klanova u tom sukobu, a potom i odluke tih struktura iz BIA Srbije da se Veljko Belivuk i Marko Miljković pošalju u Crnu Goru i tamo liše života, a sve prikaže kao sukob ovih kriminalnih klanova, te posebno da sam ja obmanjivao javnost kada sam saopštavao da je pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na aerodromu u Tivtu bio u organizaciji određenih struktura BIA Srbije i da su te strukture iz BIA sarađivale sa ‘kavačkim klanom’ u prometu opojnih droga i vršile njihovu zaštitu“, naveo je Katnić u svojoj odbrani.

https://nova.rs/vesti/svet/katnic-krvavi-obracuni-klanova-deo-sukoba-vucica-i-stefanovica/

:eek:

Kao nismo znali.

Nekad

af2066c6-e1be-4d81-8a3e-7011b38d92c5.jpg

... i sad

G1dyM8iWcAAy0qB

Porodični biznis u kulturi: 80.000 evra za udruženja povezana s Ljubicom Vraneš​

Nova.rsdanas 12:25

Ljubica Vranes
Ljubica Vraneš, foto: Miroslav Milic/ATAImages.

Udruženja iza kojih stoje članovi porodice Ljubice Vraneš, direktorke Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, dobila su na konkursima Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata i Grada Novog Sada gotovo 80 hiljada evra.

Dok su odbijeni neki od najznačajnijih domaćih muzičkih festivala, najviše sredstava otišlo je udruženju koje vodi dvadesetdvogodišnja ćerka direktorke Oper NP Ljubice Vraneš.

Na nedavno završenom konkursu Ministarstva kulture, i to za oblast muzike, tačnije za koncertne serije ubedljivo najviše novca dobilo je Udruženje „Belezza Serba“ iz Beograda, piše Nova. rs

Na ovom konkursu čak dva miliona dinara dodeljeno je Udruženju „Bellezza Serba“ čija je direktorka Maša Vraneš.

Za ovo udruženje, osnovano 2023. čija je pravna zastupnica ćerka direktorke Opere Narodnog pozorišta Ljubice Vraneš, Maša Vraneš, koja ima 22 godine, dobilo je novac za projekat „Opera na uranku“

I dok su, primera radi, na istom konkursu odbijeni Nišvil festival ili Udruženje kompozitora Srbije za Međunarodnu tribinu kompozitora, ili pak Muzička omladina Novog Sada za Novosadske muzičke svečanosti – ovo udruženje dobilo je veći iznos novčanih sredstava od Centra beogradskih festivala za realizaciju Beogradskih muzičkih svečanosti – BEMUS (dodeljeno im je 1.500.000 dinara).

Nakon ovog udruženja najviše novca, duplo više od sredstava dodeljenih, primera radi Zadužbini Ilije M. Kolarca za serijal „Kolarac tvoj svet muzike“, dobilo je Udruženje „Copia 88“.

U pitanju je iznos od milion dinara za projekat „Sevdah opera“.

Iza ovog udruženja, čije je sedište u Vršcu, stoji brat Vranešove, doduše ne rođeni – Milan Atanasjadis.

I Ljubica Vraneš je, podsetimo, rođena u ovom gradu.

Po milion su još, na istom konkursu, dobili Udruženje medija portal Novi Sad za koncerte „Naša rola filma“, odnosno SNB Filharmonija za projekat „Biseri klasike 20. veka za Srbiju 21. veka“.

Oba udruženja, „Bellezza Serba“ i „Copia 88“, odlično su prošla i na konkursu Pokrajinskog sekretarijata.

Naime, dva miliona dinara dodeljeno je Udruženju „Copia 88“, za realizaciju opere i filma, „Bellezza Serba“ je na istom konkursu za projekat „Arija u srcu Vojvodine“ dobila nešto manje – 1.180.000 dinara.

I na poslednjim konkursima grada Novog Sada dodeljen je novac ovim udruženjima.

Tako je „Bellezza Serba“ za „Operu za mlade“ dobila 1.300.000 dinara, a „Copia 88“ za projekat „Opera kao savremeni performans“ – 1.800.000 dinara.

Kako su nam sugerisali naši izvori, kada se sve zbroji – Ljubica Vraneš je, posredno, preko dve firme, onih svoje ćerke i brata, na konkursima Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Konkursu za kulturu Novog Sada dobila 9.280.000 dinara, odnosno gotovo 80 hiljada evra.

„Krvavi obračuni kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana su posledica sukoba Vučića i Stefanovića“: Katnić na suđenju

22.09.2025. 16:00

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je kriminalna grupa „kavački klan“ sarađivala sa Bezbjednosno informativnom agencijom Srbije (BIA).

„Od početka tvrdim da je kavački klan sarađivao sa BIA-a, a onda je u jednom trenutku došlo do sukoba između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović“, kazao je Katnić, prenose Vijesti.

Danas je u Višem sudu u Podgorici iznošenjem odbrane Katnića, nastavljeno suđenje Zoranu Lazoviću, nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije i nekadašnjem specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću, optuženim za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i pranja novca.

Katnić je danas, kao i ranije na suđenju, sudu predočio Skaj komunikacije koje je, kako smatra, sakrio i falisfikovao tužilac. Rekao je da je kriminalna grupa kavački klan sarađivala sa BIA.

„Od početka tvrdim da je kavački klan sarađivao sa BIA-om a onda je u jednom trenutku došlo do sukoba između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović. Da je sve što sam izjavljivao bila istina proizilazi iz dokaza koje je tužilac odbio da pribavi ili ih je skrivao, mijenjao i falsifikovao, kao što je učinio sa komunikacijama Danijela Jovanovića sa PIN-a 6240CE, istaknutog rukovodioca MUP-a Srbije i Ljuba Milovića sa PIN-a 5S7GLO, člana kavačkog klana i službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor u vremenu od 08. 01. 2020. godine do 04. 12. 2020. godine. Tužilac je ove komunikacije sakrio, a i dodatno ih je izmijenio što je iz svake izbacio poruke Ljuba Milovića, pa molim sud da ih pribavi u originalu i kao dokaz izvede na glavnom pretresu. Tužilac ovako postupa da bi prikrio postojanje saradnje MUP i BIA Srbije sa kavačkim kriminalnim klanom, kao i razloge krvavih obračuna ovog klana sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana, te posebno da su oni posljedica sukoba Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića u ovom vremenskom periodu i korišćenja ovih klanova u tom sukobu, a potom i odluke tih struktura iz BIA Srbije da se Veljko Belivuk i Marko Miljković pošalju u Crnu Goru i tamo liše života, a sve prikaže kao sukob ovih kriminalnih klanova, te posebno da sam ja obmanjivao javnost kada sam saopštavao da je pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na aerodromu u Tivtu bio u organizaciji određenih struktura BIA Srbije i da su te strukture iz BIA sarađivale sa kavačkim klanom u prometu opojnih droga i vršile njihovu zaštitu“, naveo je Katnić u svojoj odbrani.

„Zvicer dobio podatke o kompromitujućim snimcima političara, tužilaca, sudija, kao i snimcima o izvršenim ubistvima“​

„Tužilac Šoškić dostavlja portalu ‘Libertas’, a radi obmane i javnosti i urednika portala ‘Libertas’, skrinšot Ljuba Milovića od 11. 12. 2020. godine sa zajedničke čat grupe Milovića, Lazovića i Zvicera, sa slikom izvoda sa bankovnog računa ili sliku bankovnog računa kriptovaluta na kojem se vidi da na tom računu ima 49.624.511,10 eura, a što se nalazilo u Skaj komunikaciji sa jasnom sugestijom da i pored ovoga nijesam pokrenuo krivično gonjenje, kao ni Saša Čađenović čije je hapšenje uslijedilo. Sve ovo su iskoristili iz srpskih službi i plasirali preko portala ‘Insajder’ od 03. 06. 2023. godine, a koje prenosi portal ‘Libertas’ od 27. 09. 2023. godine da je Radoje Zvicer preko Ljuba Milovića imao veze i pozicije u MUP i BIA Srbije i da je prikupljao podatke preko ovih veza o članovima škaljarskog klana koje krivično gone u MUP i BIA Srbije što nije tačno jer je Radoje Zvicer dobro znao ko su članovi škaljarskog klana i koja krivična djela vrše“, rekao je Katnić.

Naveo je i da je Radoje Zvicer prikupljao i dobio podatke o saradničkoj mreži Pete uprave BIA iz Crne Gore, kao i o kompromitujućim snimcima političara, tužilaca, sudija, kao i snimcima o izvršenim ubistvima i licima koja su ta ubistva izvršila, kao i snimke i dokaze koja lica iz policije i tužilaštva, suda i politike su korumpirana i primala novac iz Srbije i kriminalnih struktura.

„Dokazi koji ovo potvrđuju skriveni su i dodatno izmijenjeni od strane tužioca. Da je to tako potvrđuje i komunikacija između Radoja Zvicera i Ljuba Milovića od 06. 03. 2021. godine koju je tužilac sakrio. Tako u ovoj skrivenoj, a očigledno i izmijenjenoj komunikaciji, koju predlažem da sud izvede na glavnom pretresu kao dokaz, Radoje Zvicer šalje poruku: ‘Što misliš da ovome kažem snimak na jt. (Jutjub) da okačim da mičemo pritisak sa nas’, a Ljubo Milović odgovara: ‘Mile da ga okači’, a Zvicer potvrđuje: ‘Jes’. Tada Ljubo Milović pita: ‘Misliš da i ovi imaju snimak’, na što Radoje Zvicer pita: ‘Koji, ali je tužilac ispustio odgovor Ljuba Milovića, a Radoje Zvicer odgovara: ‘Nema niko bez mi’, tvrdi Katnić.

Da je Ljubo Milović za kriminalnu organizaciju kavači prikupljao podatke iz kriminalnih struktura, posebno u pravcu zaštite istaknutih članova kavačkog klana i organizatora Radoja Zvicera, Katnić je kazao da proizilazi iz komunikacije koju je vodio sa PIN-a 5S7GLO sa NN osobom na PIN AFDHP4 dana 22. 01. 2020. godine.

„Tako NN lice šalje poruku Ljubu Miloviću: ‘Ima ovamo naslednika par mimo Bobana što su iz sjenke bili. Ja mislim da tek sad počinje kasapnica’. Tužilaštvo je i u ovom slučaju izbrisalo sve poruke Ljuba Milovića, a jasno je da kroz komunikaciju sa ovom osobom dobija izuzetno značajne podatke. Tužilac kao dokaz za Zorana Lazovića da je formirao kriminalnu organizaciju nalazi u obmanjujućim komunikacijama Petra Lazovića koje je danima slao Radoju Zviceru. No tužilac ima na raspolaganju i komunikacije koje vode Radoje Zvicer i Milan Vujotić koji je treći čovjek ove kriminalne organizacije i veza sa kriminalnim strukturama u inostranstvu. Tužilac ih i pored toga skriva i dodatno mijenja i falsifikuje jer one ruše ovo što je uz skrivanja, izmjene i falsifikovanja, pokušao da podmetne u optužnici. Tako Radoje Zvicer sa PIN-a 8MA869 na PIN DCSLKQ dana 24. 01. 2021. godine šalje poruku Milanu Vujotiću sljedeće sadržine: ‘Znaju da sam kupio dvije blinde i pokazao sam mu koje, nisu dali da platim ručak prekjuče u čast Ognjena nego mi kaže Zoran zovi u Kotor ili neđe drugo pa plati, večeras sam rekao kad plaćam ručak i da im kažem u oči da od mene Delića napraviti neće niti ostale špijune, zanimaju me samo ovi neprijatelji. Za CG ću pomoći u granicama kojim ja mislim, tipa sad izbori u NK rodbina moja i prijatelji’.

„Zvicer nije hteo da bude špijun“​

„Dakle, potpuno je Radoje Zvicer jasan u svom stavu i zaključcima i što je spreman da u oči saopšti Zoranu Lazoviću, a to je da od njega neće i ne može napraviti špijuna, odnosno saradnika. Nema nikakve saradnje o kojoj bez dokaza u optužnici govori tužilac. Nema govora o zaštiti od krivičnog progona. Nema podjele novca. Naprotiv, Radoje Zvicer doživljava Zorana Lazovića kao opasnost. Ono što želi da saopšti i što interesuje Radoja Zvicera jesu neprijatelji. Za Crnu Goru je spreman da učini ono što lično procijeni da treba, tipa za izbore u Nikšiću da angažuje rodbinu i prijatelje na stranu vlasti i DPS-a“, izjavio je Katnić na suđenju.

„… A kada je Ljubo Milović o svemu ovome obavijestio Radoja Zvicera, on je Ljubu Miloviću poslao poruke sljedeće sadržine: ‘Brate ja imam UKP imam MUP ne pričam napamet. Direktno Vučić 40 minuta prije nego si mi javio poslao muriju na ta ista vrata da se zahvali što nisu pravili mitinge i napadali na njega’. Dakle, simuliraju za Europol da ozbiljno rade protiv kriminalnih struktura, a Vučić preko pripadnika policije saopštava zahvalnost Veljku Belivuku, stvarajući kod njega uvjerenje o nenapadanju. Komunikacije Danijela Jovanovića koje traju godinu dana i komunikacije Ljuba Milovića i Radoja Zvicera potvrđuju potpunu kriminalnu vezu kavačkog kriminalnog klana i bezbjednosnih struktura Srbije, kao i umiješanost BIA u izvršenje najtežih krivičnih djela kako na teritoriji Srbije, tako i na teritoriji Crne Gore, kao i lične veze najviših funkcionera Srbije sa Veljkom Belivukom, Radojem Zvicerom, Ljubom Milovićem i drugima. Kako su Veljko Belivuk i Marko Miljković postali teret i opasnost za strukture iz vlasti Srbije za koje su vršili ozbiljna krivična djela, u BIA je donijeta odluka da se Veljko Belivuk i Marko Miljković pošalju u Crnu Goru gdje će biti lišeni života, a sve prikaže kao kriminalni obračun. Iz ovih skrivenih, a značajno izmijenjenih i falsifikovanih komunikacija, jasno proizilazi da su u MUP i BIA Srbije imali ne samo saznanja, no i dovoljno dokaza da uhapse Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i da im ne dozvole izlazak iz Srbije dana 17. 01. 2021. godine“, rekao je Katnić.
...

...

„Odluka struktura iz BIA da se Belivuk i Miljković pošalju u Crnu Goru i da tamo budu lišeni života“​

No i pored iznijetih razloga za odluku struktura iz BIA da se Veljko Belivuk i Marko Miljković pošalju u Crnu Goru i da tamo budu lišeni života stoji i namjera ove dvojice da se samostalno angažuju u predstojećim izborima u Srbiji, kazao je Katnić.

Dodao je da ovo potvrđuje komunikacija Radoja Zvicera sa PIN-a 8MA869 i Marka Miljkovića sa PIN-a PU0HVI od 31. 01. 2021. godine „koju je tužilac sakrio i dodatno izmijenio jer je iz ove komunikacije izbacio sve poruke Radoja Zvicera pa molim sud da je pribavi u originalu i izvede kao dokaz na glavnom pretresu“.

„… Marko Miljković nema informacije da je Korać tada u zaštiti BIA, pa nastavlja komunikaciju sa Radojem Zvicerom porukom: ‘Sve bih uradio da ovaj padne sa vlasti. Guraćemo sve preko navijača nećemo mi nigde u prvi plan. …Veruj mi da možemo da uspemo njemu je ujak u SNS jak i mrzi Vučića a ambasador je Srbije u Češkoj i ističe mu mandat i sad se vraća i hoće da učestvuje mi sad pravimo udruženje a posle ćemo da ga preimenujemo u stranku da može na izbore a on je neuprljan obrazovan ima fakultet i ozbiljan govornik. Devojka iz SNS će nam dati dokumentaciju sve o Vučiću i bratu njegovom o prljavim poslovima da ti pošaljemo pa da plasira Junior Amerima’.

Katnić zatim nastavlja:

„Veselin Milić koji je obavljao dužnost načelnika MUP Beograd, i koji je, kako kaže Danijel Jovanović, dobio zadatak da pometla MUP i ulicu, dana 16. 01. 2021. godine u večernjim časovima obavještava Milovana Pavićevića, načelnika CB Podgorica, da će 17. 01. 2021. godine Veljko Belivuk i Marko Miljković da uđu u Crnu Goru i to na aerodrom Tivat. Nakon toga mu je poslao i precizne podatke, odnosno datum, vrijeme i broj leta, kojim će da dođu iz Beograda u Tivat. O saradnji sa političkim i bezbjednosnim strukturama Srbije, a što je za posljedicu imalo da nad njim organizuju ubistvo Veljko Belivuk je govorio u svojoj odbrani u krivičnom predmetu koji je protiv njega vodilo SDT kojim sam ja rukovodio“.

"I ptice na grani znaju da sam u SNS-u od 2011“​

„Tako je na zapisniku o njegovom saslušanju IP br. 115/21 od 10. 02. 2021. godine, između ostalog, izjavio: ‘I ptice na grani znaju da sam ja u SNS-u od kraja 2011. godine. Da sam za njih radio sve što se tražilo na teritoriji Republike Srbije. Kada je od pokojnog Aleksandra Stankovića i mene traženo da za oktobarske parlamentarne izbore u Crnoj Gori 2016. godine učestvujemo u svrgavanju političke partije aktuelne vlasti, ja sam to odbio. Početkom oktobra 2016. godine Nenad Vučković-Vučko je pokojnom Stankoviću i meni kazao da država od nas traži da napravimo tim od par ljudi koji će biti fizički spremni i ispravni da pred parlamentarne izbore odu u Crnu Goru gde će nas čekati naoružanje i uputstva i da čekamo kad nam jave da upadnemo u skupštinu ili eventualno da se sazna tačna lokacija Mila Đukanovića da upadnemo na istu da ga lišimo slobode'“.

Katnić je kazao da je nakon toga naveo da je njemu i Miljkoviću zabrana ulaska u Crnu Goru skinuta po naredbi Aleksandra Vulina i Svetozara Vujačića, đeda Marka Miljkovića.

„Bez odobrenja Vulina, ne postoji mogućnost da se Veljko Belivuk i Marko Miljković primaknu aerodromu Beograd, a ne da putuju za Crnu Goru. Pripadnici ‘škaljarskog klana’, a koji su u ovo vrijeme pod zaštitom MUP i BIA Srbije, bili su obaviješteni o njihovom dolasku istovremeno kada su Belivuk i Miljković došli u Crnu Goru. Ovo nije mogao učiniti niko drugi izuzev onih koji su bili upoznati s ovim podatkom, a to su pripadnici BIA. Da je ovo istina, potvrđuje iskaz Milovana Pavićevića od 27. maja 2024. godine, koji na strani 4, između ostalog, izjavljuje: ‘Lako je provjeriti kada je ta informacija dobijena jer se to nalazi u spisima predmeta i u policijskim evidencijama, tako da će se iz toga najbolje utvrditi da li smo informaciju od saradnika dobili dan prije nego što su došli u Crnu Goru ili dan nakon što su došli u Crnu Goru’. Saradnik je lice koje je od ,kaljarskog klana bilo određeno da liši života Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Više puta sam tražio od tužioca da mi dostavi izjavu ovog saradnika što je odbio. Jasno je da Belivuk i Miljković za škaljarski klan iz Crne Gore nijesu prioritetnija meta od Slobodana Kašćelana, no jesu za pripadnike BIA Srbije i zato i preduzimaju ove aktivnosti na lišenju života Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Nikako nijesu mogli saznati škaljarci kada se Veljko Belivuk i Marko Miljković vraćaju za Beograd jer su to držali u tajnosti, a o tome je obavijestio Marko Miljković samo, po sugestiji Vulina, pripadnike BIA koji su obavijestili škaljarski klan. Dakle, samo sam ove činjenice iznosio jer one su istinite i potpuno provjerene“.

Katnić je kazao i da tužilac kao dokaz za Zorana Lazovića da je formirao kriminalnu organizaciju „nalazi u obmanjujućim komunikacijama Petra Lazovića koje je danima slao Radoju Zviceru“.

„No tužilac ima na raspolaganju i komunikacije koje vode Radoje Zvicer i Milan Vujotić koji je treći čovjek ove kriminalne organizacije i veza sa kriminalnim strukturama u inostranstvu. Tužilac ih i pored toga skriva i dodatno mijenja i falsifikuje jer one ruše ovo što je uz skrivanja, izmjene i falsifikovanja, pokušao da podmetne u optužnici. Tako Radoje Zvicer sa PIN-a 8MA869 na PIN DCSLKQ dana 24. 01. 2021. godine šalje poruku Milanu Vujotiću sljedeće sadržine: …’I da im kažem u oči da od mene Delića napraviti neće niti ostale špijune, zanimaju me samo ovi neprijatelji. Za CG ću pomoći u granicama kojim ja mislim, tipa sad izbori u NK rodbina moja i prijatelji’. Dakle, potpuno je Radoje Zvicer jasan u svom stavu i zaključcima i što je spreman da u oči saopšti Zoranu Lazoviću, a to je da od njega neće i ne može napraviti špijuna, odnosno saradnika. Nema nikakve saradnje o kojoj bez dokaza u optužnici govori tužilac. Nema govora o zaštiti od krivičnog progona. Nema podjele novca. Naprotiv, Radoje Zvicer doživljava Zorana Lazovića kao opasnost. Ono što želi da saopšti i što interesuje Radoja Zvicera jesu neprijatelji. Za Crnu Goru je spreman da učini ono što lično procijeni da treba, tipa za izbore u Nikšiću da angažuje rodbinu i prijatelje na stranu vlasti i DPS-a“.

„Nije moguće da bilo koja osoba preciznije saopšti svoj stav i odnos koji su vladali između Radoja Zvicera i Zorana Lazovića nego što je to učinio Radoje Zvicer u ovoj komunikaciji sa Milanom Vujotićem. Iz nje je jasno, ako uzmemo da je istinita, da Zoran Lazović pokušava da angažuje Radoja Zvicera za saradnika, da se Radoje Zvicer sprema da to odbije. Da ga ne interesuje nikakva saradnja i da postavlja uslov da će lišiti života Glavnog specijalnog tužioca, odnosno mene ili Dragana Radonjića, ili obojicu ako mu ne predam Jovana Vukotića. Nije mu predat Jovan Vukotić. Naprotiv, spriječena je njegova likvidacija pripremljena u Odjeljenju bezbjednosti Kotor i to, koliko je meni poznato, na osnovu informacija Petra Lazovića. Takođe je Radoje Zvicer optužen za ovaj pokušaj ubistva“, izjavio je u svojoj odbrani Milivoje Katnić, bivši glavni specijalni tužilac.

Haos zbog Milana Radoičića: Došao u koloni crnih džipova, građani nisu smeli da izađu iz lokala​

„Dosta je tišine – narod mora da zna istinu! Danas, oko 13:30 časova, naš grad posetila je grupa sumnjivih lica, čiji dolazak je izazvao ozbiljnu zabrinutost građana. Stigli su sa nekoliko džipova, a domaćin im je bio Slobodan Đukić – lokalni Ćaci, koji ih je sačekao ispred kafe bara „Boing“. Nakon toga, grupa se uputila u kafe bar „Božović“, gde su ih dočekali odlazeći predsednik opštine Žarko Đokić i njegov odlazeći savetnik Dalibor Vujić“, objavljeno je na Fejsbuk stranici „Čisti ljudi za čis Kosjerić“.

Kako dalje navode, tokom njihovog boravka, pratioci ove grupe kontrolisali su okolinu, zabranjivali prilazak, pa čak i sprečavali izlazak iz obližnjih lokala, što je dodatno uznemirilo građane i izazvalo osećaj straha.

O današnjem incidentu u Kosjeriću za Nova. rs govorila je i kandidatkinja za predsednicu opštine iz redova opozicije Slavica Pantović iz Odborničke grupe „Ujedinjeni za Kosjerić“.

Ona je za Nova.rs rekla da su građani Kosjerića danas bili svedoci ozbiljnog incidenta u samom centru grada, kada su u pratnji predstavnika lokalne vlasti i njihovog obezbeđenja upućene otvorene pretnje našim sugrađanima, među kojima su i oni koji su učestvovali u građanskim protestima.

„Poruke koje su tom prilikom izrečene predstavljaju nedvosmislen pokušaj zastrašivanja i narušavanja osnovnih prava građana na slobodu izražavanja i mirno okupljanje. Posebno zabrinjava činjenica da je sve to činjeno u društvu predsednika opštine Žarka Đokića i njegovih najbližih saradnika, Dalibora Vujića i Slobodana Đukića“, rekla je ona.

https://nova.rs/vesti/politika/grup...pova-gradjani-nisu-smeli-da-izadju-iz-lokala/

Srbe u Srbiji svako može da bije kako hoće.

Teror u Kosjeriću: Milan Radoičić išao od kafane do kafane i otvoreno pretio građanima. Evo s kim je bio u društvu​

Prema svedočenjima očevidaca, kako navode, Radoičić je u jednom od lokalnih ugostiteljskih objekata otvoreno pretio okupljenim građanima.

„Kretao se u pratnji obezbeđenja, kao i funkcionera lokalne vlasti – predsednika opštine Kosjerić Žarka Đokića, savetnika predsednika opštine Dalibora Vujića i Slobodana Đukića. Ova delegacija je prošla glavnom ulicom grada i posetila više ugostiteljskih objekata. Prema navodima prisutnih, u tim objektima došlo je do uznemiravanja građana koji su prethodno učestvovali u protestima protiv lokalne i republičke vlasti. Svedoci tvrde da su članovi pratnje u više navrata upućivali uvrede i pretnje građanima“, navodi u saopštenju GG “Čisti ljudi za čist Kosjerić”.

https://nova.rs/vesti/politika/tero...pretio-gradjanima-evo-s-kim-je-bio-u-drustvu/

„Biće haosa u subotu“: Otkrivamo kako je Radoičić pretio građanima Kosjerića zbog skupa SNS, spominjao kućne posete jer „oni imaju sve podatke“​

„Ukoliko i bude nekakvih incidenata biće haosa, a posle slede kućne posete jer oni imaju sve podatke“, misleći na učesnike studentskih i građanskih protesta koji se već devet meseci organizuju širom Srbije, kao i u Kosjeriću.

https://nova.rs/vesti/politika/bice...injao-kucne-posete-jer-oni-imaju-sve-podatke/

Putevi Srbije objavili kada će biti zatvoreni tuneli na deonici auto-puta Pakovraće-Požega i koji je alternativni pravac

E. D.danas 13:24

Putevi Srbije objavili kada će biti zatvoreni tuneli na deonici auto-puta Pakovraće-Požega i koji je alternativni pravac 1
foto (BETAPHOTO/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll)

JP „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da će od 29. septembra do 2. oktobra biti sprovedena funkcionalna testiranja sistema automatskog upravljanja na deonici auto-puta Pakovraće-Prilipac u tunelima Laz i Munjino brdo, u skladu sa operativnim planom postupanja u slučaju vanrednih događaja.

Kako je objašnjeno, u skladu sa zahtevima za funkcionalno testiranje sistema upravljanja i nadzora, kao i bezbednosnih sistema u tunelu, neophodno je da obe tunelske cevi budu istovremeno zatvorene za saobraćaj tokom izvođenja sveobuhvatnih testova.

Testovi će se, kako je navedeno, izvoditi u prisustvu predstavnika relavantnih institucija i sertifikovanih tela iz delokruga nadležnosti, odgovornih izvođača radova, nadzornih organa, stručnog osoblja ispred Investitora-upravljača državnih puteva JP „Putevi Srbije“ kao i predstavnika MUP – Sektora za vanredne situacije i Komisije za tehnički pregled.

Funkcionalno testiranje obuhvata simulacije stvarnih scenarija vanrednih situacija (npr. saobraćajna nezgoda, požar, evakuacija, detekcija dima, aktivacija ventilacije i signalizacije), koji zahtevaju sinhronizovano upravljanje svim podsistemima tunela u obe cevi.

Tokom testiranja, moguće su automatske reakcije sistema koje uključuju zatvaranje portala, promene signalizacije, aktiviranje zvučnih i vizuelnih alarma, te upravljanje ventilacijom i rasvetom – sve u realnim uslovima, dok delimična obustava saobraćaja onemogućava kompletnu proveru automatizovanih odgovora sistema na simultane događaje u obe cevi i remeti tok testiranja, objasnili su iz Puteva Srbije.

Oni su naglasili da je potpuna obustava saobraćaja u obe tunelske cevi tokom funkcionalnog testiranja od suštinske važnosti za pravilno izvođenje svih planiranih scenarija, objektivnu ocenu ispravnosti sistema i bezbednost svih učesnika.

Delimična ili povremena zatvaranja, kako su naveli, nisu bezbedna za učesnike u saobraćaju niti dovoljna za sprovođenje SCADA testiranja u obimu koji zahteva tehnički standard i onemogućavaju realne simulacije nužne za potpunu verifikaciju SCADA sistema.

Oni su obavestili građane da će u periodu potpune obustave saobraćaja na deonici auto-puta Pakovraće-Prilipac (Požega) saobraćaj će se odvijati deonicom puta I B reda broj 23 Čačak-Požega, uz postavljanje privremene saobraćajne signalizacije.
*************************************************************************************************************************************************************
Све честитке С(н)С-у! Време је да се реновира туЊел. Давно је пуштен у саобраћај. Сад кад га "оправе", могу га опет свечано отворити са "најмилијим гостом" и похвалити се како су Србију "дигли из рушевнина" 2012. :mrgreen:

Толико о самосталности&независноти. :super:

„Ne treba toliku pompu podizati oko jedne uredbe“: Ministri sa ambasadorima razgovarali o ograničenju marži​

Danas Onlinedanas 10:49

Na zahtev ambasadora juče je u zgradi Vlade Srbije održan sastanak na temu ograničavanja marži za trgovinske lance.

Kako se navodi u objavi Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine (MUST) sastanku su prisustvovali ministarka Jagoda Lazarević i prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

S druge strane stola bili su ambasadori Nemačke Anke Konrad, Holandije Martijn Elgersma, Belgije Frederik Develter, kao i šef Kancelarije EU Andreas fon Bekerat i šef Odeljenja za evropske integracije Kancelarije EU U Srbiji Katarina Motoškova.

„Sastanak je iniciran zbog komentara trgovinskih lanaca Delez i Lidl na Uredbu o ograničenju marži. Razgovor je bio konstruktivan. Rekli smo da su strani investitori dobrodošli u Srbiju, ali da je primarni cilj paketa mera bolji život naših građana i težnja da se izborimo sa cenama kakve su kod nas, u poređenju sa cenama hrane u zemljama Zapadne Evrope“, navodi se u objavi.

Takođe, ambasadorima je rečeno i da „verujemo da su njihove kompanije, koje su ovde vodeći trgovinski lanci, dobro poslovali sve ove godine, i da ne treba toliku pompu podizati oko jedne uredbe koja je vrlo jasna i koja je usmerena na opšti javni interes – boljitak za naše građane i njihovu kupovnu moć. Takođe, ambasadorima je rečeno i da će zakoni iz oblasti trgovine koji se pripremaju poštovati evropsku praksu i evropske direktive, da želimo da napravimo sistemske promene u oblasti trgovine, da stvari dovedemo u red, uključujući i to da se kompanije iz Evropske unije ovde ponašaju kao što se ponašaju u svojim zemljama. To će biti predmet tih zakona, a posebno zakona koji se tiče sprečavanja nepoštenih trgovačkih praksi“.

Na sastanku je istaknuta i važnost domaćih kompanija i dobavljača, malih i srednjih preduzeća koje zavise od trgovinskih lanaca, jer svoje proizvode plasiraju preko njih. Razgovaralo se i oko ograničenja „of rabata“ koji je bio ispod radara, a većina tih nameta je zabranjena u Evropskoj uniji.

Back