od ovih priča o klopi i recepata.Nego, zna li ko da li u Beogradu postoji restoran gde se mogu naći sva ova jela?
Mogao bih da se udavim jelima od mlečnih proizvoda.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
od ovih priča o klopi i recepata.
Da sam na tvom mestu ne bih bila baš toliko sigurna![]()

prvi put na pijaci u podgorici,moj sok kad sam videla kajmak u mesini
slika je sa neta
Specijalitet koji je moja majka obožavala - sir iz mešine, ja ga nisam volela zbog specifičnog mirisa, da imam ponovovo priliku, mislim da bih sada uživala u tom ukusu.Ko zna...
Kaštradina
Suvo kuvano ovčije meso – specifičnog ukusa i mirisa. Obično se sprema uz raštan, mada se u nacionalnim restoranima služi kao glavno jelo.
Raštan
Zelena bilja iz porodice kupusa. Karatkeristična je za područije Crne Gore i bere se u listovima koji se operu i usitne pa potom kuvaju sa sitno isjeckanom šargarepom i lukom. Pred sam kraj kuvanja dodaje se sitno sjeckani bijeli krompir. Uz raštan se obavezno kuva i neko masnije suvo meso kako bi raštan dobio pravu aromu i ukus.
![]()
За домаћу питу потребне су домаће коре, домаћа јаја и сир, то нам није доступно.
Све друго не може да замени укус домаћег што су некад правиле наше баке
Домаћа јаја и врхунски сир имам увек.
Само треба да се развуче тесто оклагијом,
и то је проблем,
Не иде баш свакој.
ПС: И то је женска иницијатива.
Пар жениних колегиница има коке носиље,
али их не хране концентратом.
Све продају унапред.
Друга гаји ћурке.
5€/кг очишћена.
Однос квалитет/цена фантастичан
prvi put na pijaci u podgorici,moj sok kad sam videla kajmak u mesini
slika je sa neta
![]()

Znači, nema.![]()
i ako nema,postoji rješenje,nađeš neku fantastičnu kuvaricu...
specijalitet..u Hrvatskoj je koštao 20e kg..
...ovo nije originalni recept za rastan....al dobro ljudi eksperimentisu svasta nesto...
...
Doktore vidis li ti kako mi imamo pametnu omladinu ?
Kuvarica je resenje samo da ne dodje do guzve u kuhinji ...
- - - - - - - - - -
smokva To ti je takozvana MJESAVINA .
Nesto ukusno britko sa prizvukom budjavog sira vrlo cijenjenog i skupog proizvoda koji nije ni primac ukusu nase mjesavine .

Koji je originalni recept?.
Napiši, molim te jer i ovako deluje fino, a originalno,mora da je još bolje.
Raštan kuvam isto kao kupus na crnogorski način
Meso, suvo ili sveže, kuvam u vodi kojoj sam dodala samo začine, kupus isečem na krupne komade i poređam odozgo, poklopim i kuvam na pari. Pred kraj kuvanja dodam zapršku od malo ulja i c. paprike.
Na isti način kuvam i raštan.
Kupus, ili raštan, se bukvalno kuvaju u spostvenom soku jer voda skoro ispari.
Potrebno mi je dosta vremena i lagana temperatura za ovaj način kuvanja, ali vredi.
Duška, jeste preukusno.Kupus se topi u ustima, a meso se lepo raskuva. Treba paziti da se ne presoli.Duki mislim da za oba kupusa tvoj nacin kuvanja je varijanta za preukusno .
![]()
Пуњене паприке са сиром.
ДАЈ РЕЦЕПТ