crnogorac uvek moze da se izjasni kao srbin, a srbin nikada kao crnogorac??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
_Milanche_:
ako neko jos nije informisan Crna Gora nije "geografska oderednica" kao sto jeto recimo Vojvodina ili Sumadija nego drzava koja je clanica UN.Sasvim je normlano da drzava koja postoji ima svoju autohtonu naciju pa makar ona i bila izvedena od neke druge.
А,чињеница је да је та држава настала много пре Мила и његове багре.И основана је од стране српског народа.

_Milanche_:
Ja ne sporim da Crnogorci esu nastali od Srba ali da danas nisu samo geografska odrednica nego i nacija.
Па Црногорска националност и није настала.Она је измишљена кад су комунисти дошли на власт.Пре доласка комуниста,у ЦГ није постојала црногорска националност.По пописима пре ДР.СВ.Рата у ЦГ је живело преко 90% Срба.И где нестадоше сви?
И шта сад,ја треба да се сложим са политиком ЕУ,САД и Ватикана који врше своју вољу у ЦГ преко Мила и другара,тако што праве нове нације и Цркве како би разбили српски национални корпус!?Па нисам још толико ментално уназађен...

e sad ja sta god da kazem izazvacu radeyuyu da provocira, jer vec danima to cini na drugoj temi, jednostavno covek ima neku nepoznatu fobiju i treba malo na posmatranje.

elem, o temi sta mislim... ja sam crnogorka, znam svoje poreklo od 1440 godine do danas i znam da su moji pradedovi dosli iz rashke na kchevo (ili ti sada chevo). po ukazu nemanjica smo dobili i da smo plemstvo. ali sta to meni danas treba da znaci?! ovo je XXI vek i ja sebe osecam delom ovoga naroda pa kako god ga neko zvao. i znam samo jednu stvar da moja plava kosa i oci dokazuju da nisam ko zna kakvog porekla vec da su nasi ipak dosli iz vukojebina karpata sa sve onim utripovanjim hrvatima,slovencima i ostalima koji su sada kao bolji jer vise nisu sta su bili, nego su jelte gospoda sa zapada. (sreca pa nisu sa marsa).a to ti dodje isto kao i poturcenjak.doduse ja neglobalizujem svi da su takvi ima i postenih ljudi medju njimaovo se odnosi na one koji vole podele na nase i njihove, na moje i tvoje... pa eto sta znam. odlucite sta sam ja i mislite sta zelite, ali ja se osecam isto sto i neko ko kaze da je srbin i onaj koji kaze da je crnogorac. meni je to sve isto.a zbog svega ovoga sto sada pricam, zao mi je bre sto nisam iz tunguzije mozda se oni manje dele :roll:

jedite_kod_Joa:
Па Црногорска националност и није настала.Она је измишљена кад су комунисти дошли на власт.Пре доласка комуниста,у ЦГ није постојала црногорска националност.По пописима пре ДР.СВ.Рата у ЦГ је живело преко 90% Срба.И где нестадоше сви?
И шта сад,ја треба да се сложим са политиком ЕУ,САД и Ватикана који врше своју вољу у ЦГ преко Мила и другара,тако што праве нове нације и Цркве како би разбили српски национални корпус!?Па нисам још толико ментално уназађен...

5 iz istorije :roll: doduse na faksu :razz: i sta bre ljudi navaljujete koliko koga ima. sta ako je crna gora bila prva drzava na balkanu. svi smo bre sada u istim s**** i mi ovde i oni ljudi dole a sve zarad ovih pametnih koji "znaju" ko je ko.da u pasulj gataju ili svecu da su drzali da prostite ne bi bolje znali.
mislis pises cirilicu i srbin si. kada sam ja isla u crkvu takvi koji danas se busaju u grudi su nosili petokrake.ali ja imam dokaze za to a ti nemas nista osim tih slova i uzasno mrzim kada je neko nacionalisticki nastojen. voli svoj narod i to je dovoljno. ali voli ne da jedva cekas da se neko sa nekim zavadi. iz toga nikada dobro nije izaslo. da je srece pa da smo svi na svetu isti jedni drugima. ali sta ces uvek ce biti onih "pametnih" politicara koji zavode masu, a oni ispranog uma da pokusavaju da prenesu "nauceno" i kroje istoriju kako hoce.

i sta sad nekome odjednom smeta da li je neko srbin ili crnogorac kada sam bog zna koliko je snaha iz srbije u crnoj gori i obrnuto i kako onda da se njihova deca deklarisu kada odrastu.a kad vec toliko mislite na zemlju valjda morate i na naslednike,ako vam je stalo do njih. a kako smo krenuli...jadna ta deca nista u nasledje nece dobiti osim mrznje :(

GolaEva:
5 iz istorije :roll: doduse na faksu :razz: i sta bre ljudi navaljujete koliko koga ima. sta ako je crna gora bila prva drzava na balkanu. svi smo bre sada u istim s**** i mi ovde i oni ljudi dole a sve zarad ovih pametnih koji "znaju" ko je ko.da u pasulj gataju ili svecu da su drzali da prostite ne bi bolje znali.
mislis pises cirilicu i srbin si. kada sam ja isla u crkvu takvi koji danas se busaju u grudi su nosili petokrake.ali ja imam dokaze za to a ti nemas nista osim tih slova i uzasno mrzim kada je neko nacionalisticki nastojen. voli svoj narod i to je dovoljno. ali voli ne da jedva cekas da se neko sa nekim zavadi. iz toga nikada dobro nije izaslo. da je srece pa da smo svi na svetu isti jedni drugima. ali sta ces uvek ce biti onih "pametnih" politicara koji zavode masu, a oni ispranog uma da pokusavaju da prenesu "nauceno" i kroje istoriju kako hoce.

i sta sad nekome odjednom smeta da li je neko srbin ili crnogorac kada sam bog zna koliko je snaha iz srbije u crnoj gori i obrnuto i kako onda da se njihova deca deklarisu kada odrastu.a kad vec toliko mislite na zemlju valjda morate i na naslednike,ako vam je stalo do njih. a kako smo krenuli...jadna ta deca nista u nasledje nece dobiti osim mrznje :(
Ако ти имаш кризу идентитета,ја немам!
А,за ово из историје...хаха...100% тачно!Црногорска нација није постојала никада!Сви су се у ЦГ,пре стварања комунистичке Југославије,изјашњавали као Срби(сем потурица и малог броја преосталих Турака)...

А какве би доказе требало да имам да бих по теби био Србин? :confused:
Ето,ти се хвалиш како знаш своје корене до 1440,а ја за своје знам читав век раније(од српског кнеза Рада,па надаље).

jedite_kod_Joa:
Ако ти имаш кризу идентитета,ја немам!
А,за ово из историје...хаха...100% тачно!Црногорска нација није постојала никада!Сви су се у ЦГ,пре стварања комунистичке Југославије,изјашњавали као Срби(сем потурица и малог броја преосталих Турака)...

А какве би доказе требало да имам да бих по теби био Србин? :confused:
Ето,ти се хвалиш како знаш своје корене до 1440,а ја за своје знам читав век раније(од српског кнеза Рада,па надаље).

ajde da ih ovde postavimo i dokumenutujemo pa da vidimo nase korene ali sa sve crkevnim izvodima. mada ne moram da se mucim postavljajuci nista ovde, jer nema prostora.nego blago meni imas knjigu o mojoj familiji pa mozes je citati narednih godinu dana .znas mnogo je tu stranica, iz prostog razloga sto kada je neko tako stara familija onda je broj od preko 6400 clanova iste veoma dug,pa je samim tim i knjiga morala biti sa puno strana.
a mozda i ti imas isto objavljenu knjigu o tvojoj familiji :?: pa ajde daj da citam o onima koji znaju o sebi toliko duboko u istoriju.cenim ja to :)

А,због чега бих ја теби давао на увид било шта о мојој фамилији?Да ти докажем да сам Србин?Хахаха.........

Ти ако желиш да дајеш податке о себи и својима је твоја приватна ствар.
А,што се ктиче књиге породичног стабла...поседује је мој отац који је наследио од свог покојног оца.Код њега се налази.Чак и да је код мене,ја не бих износио податке...

jedite_kod_Joa:
А,због чега бих ја теби давао на увид било шта о мојој фамилији?Да ти докажем да сам Србин?Хахаха.........

Ти ако желиш да дајеш податке о себи и својима је твоја приватна ствар.
А,што се ктиче књиге породичног стабла...поседује је мој отац који је наследио од свог покојног оца.Код њега се налази.Чак и да је код мене,ја не бих износио податке...

ma daaaaaa..a onda je mrmot zamotao cokoladu :lol: :lol: :lol:

eh da je srece pa da sam koju stotinu godina unazad zivela, onda bi poneki mogli biti samo moji konjusari (ovo sam negde procitala).

da li ce srbin kazati da je crnogorac ili crnogorac da je srbin. sve je to licni izbor i nista nece promeniti. opet ce sutra svanuti jutro,pa taman kada bi cela srbija kazala da su crnogorci i obrnuto...samo eto mi mozda nemamo o cemu, pa ajde da bistrimo malo politiku. ali meni licno je ova tema vise nego grozna jer ne znam sta da mislim za bratovljevu decu sada? sta li su oni kada im je otac crnogorac a majka srpkinja.ili da ne mislim nista i da ih volim kao i do sada :)

pozdrav jedite_kod_Joa :) necemo da se valjda sad svadjamo. sto godina manje vise sta koga briga ;)

vestina manevrisanja sa nacionalnim identitetom omogucava i danas crnogorcima da vladaju i tamo i vamo.
neki ljudi ne razumeju a neki namerno usmeravaju diskusiju u pravcu zamagljivanja istine i mesanja
pojmova nacionalnost i drzavljanstvo.
crnogorci su imali izbor i izabrali su opciju crnu goru i crnogorsko drzavljanstvo.
mogli su sa srbijom a nisu svojom voljom, uz napomenu da i oni sto su bili za zajednicku drzavu ne znaci da su bili za srbiju vec za zajednicu u kojoj je mala crna gora trebala da bude ravnopravna sa srbijom.
crna gora je matica za crnogorce ali ne i za nas iz srbije.
ja u crnoj gori nemam nikakva prava osim onih prava koja pripadaju stranim drzavljanima .
naravno u srbiji je drugacije, srbija je i dalje jugoslavija.
luzicki srbi nemaju nikakva prava u srbiji kao ni srbi iz rumunije madjarske...jer imaju drzavljanstvo tamosnjih republika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back