Crnogorac koji nije bio Srbin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кроација/ЗДС тролује, а како видим, успева му и људи се "пецају". :)

ja znaci "trolujem", jer iznosim poviesne cinjenice koji ne idu u prilog
mantri "srbi,svi isvuda"...onda ovo "trolanje" uzimam za kompliment.

pogotovo kad to dolazi od velikosrbina i mitomana,doduse jako ugladjenog i pocesljanog, kao sto si ti..;)

Ма, не замерам ја теби... ти си ОК човек и то се види и са 500 километара. :) Него ми криво за ове што се "примају" на та твоја жбадања. :)

Pa i Keca Pontin je ok chovek onda, a oni koji mu odgovaraju (a to smo svi) se samo "pecaju" :whistling:

Kada neko netachno i tendenciozno iznosi budalashtine, pa red je da mu neko kaze da nije u pravu :)

Кећа Понтин је опасно недуховит, и поприлично нефлексибилан саговорник... или макар тако делује. Међутим, има један плус, а то је да углавном сам отвара теме са оваквим тезама, па се на њима оне побијају... мада је понекад, тј. често, преупоран.

P. S. Надам се да оно ниси схватио у лошем смислу, пошто ми то није била намера. :)

naravno da nije,kao sto nije ni porfigentovo blebetanje o srbima
u zahumlju,travunji,duklji nikakav dokaz.

najbolje je da si svak sam,ovisno o nacionalnom prefiksu,
sastavi svoja "izvjesca".(u biti to se i radi,a najveci maheri su u
tome Srbi)...."srbi,svi i svuda":hahaha:

Porfirogenit je pisao DAI iz vishe izvora, koje su sakupljali drugi ljudi, vojskovodje, istorichari itd, ko zna ko josh ne.... A pored Porfirogenita imash i druge npr vizantijske ili franachke izvore, i ako oni svi greshe, onda je Evelija Chelebija kriv shto je tzv "Ovejane Hrvate" koji su dizali manastir Srpske Pravoslavne Crkve i guslali o Obilicu i Kosovu, zabelezio tako, pa su ovi preko jedne noci postali "Ovejani Srbi", svih 10 000 u glavu :lol:

Porfirogenit je pisao DAI iz vishe izvora, koje su sakupljali drugi ljudi, vojskovodje, istorichari itd, ko zna ko josh ne.... A pored Porfirogenita imash i druge npr vizantijske ili franachke izvore, i ako oni svi greshe, onda je Evelija Chelebija kriv shto je tzv "Ovejane Hrvate" koji su dizali manastir Srpske Pravoslavne Crkve i guslali o Obilicu i Kosovu, zabelezio tako, pa su ovi preko jedne noci postali "Ovejani Srbi", svih 10 000 u glavu :lol:

taj hram je danas u posjedu spc-e.
no podigli su ga Hrvati iz Niksica i Pive.

danas su oni "Srbi" i "Crnogorci".
ali njihovi preci su bili Hrvati.

sa ovim se mozemo oboica slozit,a vuce..:mrgreen:

taj hram je danas u posjedu spc-e.
no podigli su ga Hrvati iz Niksica i Pive.

danas su oni "Srbi" i "Crnogorci".
ali njihovi preci su bili Hrvati.

sa ovim se mozemo oboica slozit,a vuce..:mrgreen:

Da su Hrvati dizali hram SRPSKE Pravoslavne Crkve? E ja bih voleo da postoji bar jedan takav primer :D

P.S. Naravno da se ne slazemo, nisi prochitao josh ni ono shto sam ti na pdf Politka ostavio, shta da se slozim sa tobom kad ni ti sam ne znash shta prichash :lol:

Da su Hrvati dizali hram SRPSKE Pravoslavne Crkve? E ja bih voleo da postoji bar jedan takav primer :D

P.S. Naravno da se ne slazemo, nisi prochitao josh ni ono shto sam ti na pdf Politka ostavio, shta da se slozim sa tobom kad ni ti sam ne znash shta prichash :lol:

krivo percepiras,prije 300godina se nije zvao "srpski" hram.
razumish lipi?;)

poslije 1918.i famozne kraljevine Hrvata,alpskih Hrvata i Srba
su KARAdjordjevici sve pravoslavne crkve izmedju Triglava i Djevdjelije
stavili pod skute SPC-e.

zbog tog belaja su svi danasnji pravoslavci ni krivi ni duzni
jednim potezom stavljeni pod "Srbstvo".

mi Hrvati smo tako preko noci izgubili minimalno milijun etnickih
Hrvata...pored vec poturcenih Hrvata koje smo "izgubili"::(

razumish lipi?;)

stavili pod skute SPC-e.

Nece biti care. Srpska Pravoslavna Crkva postojala bar dva veka pre Osmanlija, a ta Zeta o kojoj prichash bila je srpska srednjevekovna drzava vekovima, bash kao i dalje na zapad, npr Zahumlje tj ta Hercegovina, iliti Vojvodstvo Svetog Save :mrgreen:

Pa nemoj mi reci da ne znash o tome nishta, a postovao si o mehmed-pashi Sokolovicu i obnovi srpskih svetinja na Balkanu?
Pa jbte, josh jedan dokaz da ti ne znash o chemu pishesh :mrgreen:

Nece biti care. Srpska Pravoslavna Crkva postojala bar dva veka pre Osmanlija, a ta Zeta o kojoj prichash bila je srpska srednjevekovna drzava vekovima, bash kao i dalje na zapad, npr Zahumlje tj ta Hercegovina, iliti Vojvodstvo Svetog Save :mrgreen:

Pa nemoj mi reci da ne znash o tome nishta, a postovao si o mehmed-pashi Sokolovicu i obnovi srpskih svetinja na Balkanu?
Pa jbte, josh jedan dokaz da ti ne znash o chemu pishesh :mrgreen:

maniti vuce,opet si sve sbrljao.

DAI-Constantin Porfigenot.glava 30:

...I pozva rimski imparator Eraklije Hrvate koji zivese u Bijeloj Hrvatskoj
da mu pomognu protiv divljih Avara koji pustotishe rimsku Dalamciju i Ilirik..posto su Hrvati bili poznati po svome junastvu i vojnickom umjecu.

I tako Hrvati nakon nekoliko godina pobjedishe Avare,a rimski imaperator Eraklije im dopusti da se nasele u dalamciju,panoniju,i ilirik...

dalmacija=danasnja istra,hercegovina do draca u albaniji
panonija=danasnja sjeverna i srednja bosna,slavonija,vojvodina..
ilirik= kosovo i albanija..

vuce...:bye::mrgreen:

da mu pomognu protiv divljih Avara koji pustotishe rimsku Dalamciju i Ilirik..posto su Hrvati bili poznati po svome junastvu i vojnickom umjecu.

I tako Hrvati nakon nekoliko godina pobjedishe Avare,a rimski imaperator Eraklije im dopusti da se nasele u dalamciju,panoniju,i ilirik...

Prvo pljuje porfirogenita pa ga cirita :mrgreen:

Porfirogenit : o hrvatima - 1 glava
Porfirogenit : o Srbima - 4,5 glava

Porfirogenit : Srbi su u Srbiji (Rashka), Bosni, Travuniji, Zahumlju, Paganiji, a za Duklju nije izrichito rekao. A nash li gde je Paganija crni sine? :mrgreen:

"Glava 32 De Administrando Imperi-ja Konstantina Porfirogenita, ima naslov "O Srbima i zemlji u kojoj sada obitavaju", i koja govori o teritoriji naseljenoj Srbima ciji je sastavni dio sama Bosna , u kojoj napominje dva naseljena grada - Kotor i Desnik, oba jos uvijek neogredjenog geografskog polozaja. "

"Glava 33. О Захумљанима и земљи у којој сада станују

Земљу Захумље су раније поседовали Ромеји, ја мислим на оне Романе које је цар Диоклецијан преселио из Рима, како је о њима речено у историји Хрвата. Земља Захумље била је под владавином цара Ромеја, али кад је оно и његов народ био подјармљен Аварима, оно је потпуно опустело. Они који сада тамо живе у Захумљу, Срби су из времена оног архонта који је тражио заштиту од цара Ираклија. Они су названи Захумљани по планини која се зове Хум и заиста у језику Словена Захумљани значи они иза брда, јер се на овом подручју налази велико брдо са два града на његовом врху, Бона и Хум, а иза тог брда тече река названа Бона, што значи Добра."

" Glava 34. О Травуњанима и Конављанима и земљи у којој сада станују

Земља Травуњана и Конављана је једна. Становници су потомци некрштених Срба, из времена оног архонта(кнеза) који се одселио из некрштене Србије и затражио заштиту цара Ираклија, све до времена Властимира , српског архонта. Тај кнез Властимир удао је своју кћерку за Крајину , сина Белоја, жупана Травуније. У жељи да га учини племенитијим, свога зета, дао му је титулу архонта и учинио га самосталним. Од њега се родио Хвалимир, а од њега Чучимир. Архонти Травуније су увек били под влашћу архонта Србије. Травунија на језику Словена значи утврђено место, и то зато што у земљи има много утврђења."

"Glava 36. О Паганима који се такође зову Неретвљани и земљи у којој сада станују

Земљу у којој сада станују Пагани раније су такође поседовали Романи које је цар Диоклецијан преселио из Рима и населио у Далмацији. Исти Пагани воде порекло од некрштених Срба из оног времена у којем је њихов поглавар затражио заштиту цара Ираклија. Ова је земља такође била подјармљена од Авара и опустошена, а поновно насељена у време цара Ираклија. Названи су Пагани зато што нису прихватили крштење у време кад су сви Срби примили крштење. Назив пагани на језику Словена значи некрштени али на језику Ромеја њихова земља се зове Арента(Неретва) па се и они називају Арентани(Неретвљани) са стране истих Ромеја."

Pozdrav dechki :bye:

Poslednja izmena:
razumish lipi?;)

stavili pod skute SPC-e.

Kako, kada si sam rekao da je srpsko bilo sinonim za pravoslavno? :eek:

Nisi li ti ono reka za mene da sam kontradiktoran? :evil: :mrgreen:

A što je postojalo od 1557. do 1766. godine? :think:

I zašto velikim KARA? :eek:

Ilirik nije Kosovo i Albanija. Ilirik je:

1. Cijeli Balkan

2. bivša Jugoslavija

Osim toga, to je stilski tako napisano (Francuska i Europa), u Vita Basilii lijepo piše "Dalmacija i Panonija".

Hrvatska Dalmacija je od istočne Istre do rijeke Cetine, a Kontinentalna Hrvatska je Panonija (bila).

Dalmacija se nikada nije prostirala, ni u kom pojmu, do Drača.

Poslednja izmena:
Godine 1860. ubijen je knjaz Danilo Petrović. On je za svoje vladavine naredio da se Srbi venčavaju sa starosedeocima. Ko su bili starosedeoci? Oni Crnogorci koji su bili tu pre poraza na Kosovu 1389. i masovnog dolaska Srba u crnogorska brda. Ti starosedeoci bili su keltsko-ilirskog porekla i Srbi se sa njima nisu ženili. Ako se neko preziva Andesilić - osnova njegovog prezimena je keltska. Našao sam na google nekog američkog pisca irskog (keltskog) porekla sa imenom George Andes. Kolika je sličnost između prezimena Andes i Andesilić. Ogromna. Dakle radi se o istom, keltskom poreklu. To su vam Crnogorci koji nikada nisu bili Srbi. Ono jeste da su primili jezik i kulturu, ali poreklo im nije slovensko.

Aaaaaaaaaaaaaaa vi crnogorci ste Iliri i Kelti samo malo posrbljeni:hahaha: :rotf: Činjenica je da su se starosedeoci svuda asimilovali Srbima koji su bili mnogobrojniji al da se u Crnoj Gori Iliri( a ne Kelti kojih tada nije ni bilo u nekom broju) iako malobrojniji nikako nisu stopili sa Srbima nego su šesnaest vekova čekali da ih Milo proizvede u Crnogorce. Pa to je neozbiljno. A jezik i kultura jesu glavna obeležlja naroda čak su i ispred veroispovesti u tom smislu.Tako da i da je istina(a nije) da Crnogorci nisu srpskog porekla ako su preuzeli srpski jezik veru i kulturu onda opet ništa drugo nisu do Srbi.Na primer Bugari se smatraju Slovenima je su preuzeli Slovenski jezik i običaje a da pri tom ni blizu nisu slovenskog porekla:bye:

Poslednja izmena:
Dajte ljudi Crnogorci jesu Srbi, međutim oni su veštačka nacija, prve korake ka ostvarivanju crnogorske nacije su bili koraci fašista Krste Popovića i Sekule Drljevića, zatim taj put je nastavio Tito, jer nema jake Jugoslavije bez slabe Srbije, Makedonci su isto Srbi, takođe put Crnogorske nacije nastavio je i Milo Đukanović, evo danas kao što vidite oni stvaraju i crnogorski jezik, što je jedinstven fenomen u svetu, jezik stvoriti za nekoliko godina, za čega treba tim stručnjaka, samo da bi napakostili Srbima, ili Boga pitaj kome....

Dajte ljudi Crnogorci jesu Srbi, međutim oni su veštačka nacija, prve korake ka ostvarivanju crnogorske nacije su bili koraci fašista Krste Popovića i Sekule Drljevića, zatim taj put je nastavio Tito, jer nema jake Jugoslavije bez slabe Srbije, Makedonci su isto Srbi, takođe put Crnogorske nacije nastavio je i Milo Đukanović, evo danas kao što vidite oni stvaraju i crnogorski jezik, što je jedinstven fenomen u svetu, jezik stvoriti za nekoliko godina, za čega treba tim stručnjaka, samo da bi napakostili Srbima, ili Boga pitaj kome....

Svaka ti je na mestu :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back