Crni i gvozdeni nemački ovčar

• Začetnik teme Začetnik teme DOGG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pojma nemam, njena majka u tom uzrastu imala jachu glavu i generalno je bila shira, bar na slikama. Videla sam je odraslu uzivo, al sad ne bih mogla da uporedim dok ne stanu jedna pored druge.
A iskreno nije ni da mi je bitno kolika ce na kraju biti, samo da bude zdrava fizichki i psihicki.

Ma ni slika ne govori sve nego ti nju treba da volis bez obzira koliko je visoka i kolika joj je glava a ja ti kazem da ce njoj glava da ojaca i sve ce biti ok.Bas cu naci neku kuju od 6 meseci pa da uporedis pa ces da vidis da su im glave iste ako Kali cak nije i veca nego je njoj telo vece nego sto treba da bude pa zato glava izgleda mala ali ce sve to da dodje na svoje mesto.
Pozdrav mora se i malo spavati ali bih ja mogao ovako citavu noc ali....

Princeza :zper:

IMG_2979.jpg

Jedna zanimljivost vezana za prvog crnog NO,
Roland-a v Starkenburg,

sgr_va_roland_von_starkenburg.jpg

koju mnogi od vas mozda vec znaju a neki mozda ne.

Ovo su informacije pokupljene sa vise strana o prvim NO, da li su zaista tachne, ne bih znala :)

Osim sto je bio prvi crni NO, bio je i 1906-1907 Sieger. Njegovi geni nalaze se u gotovo svakom danasnjem NO, ima 973 registrovanih potomaka, a da stvar bude zanimljivija, prica se da je bio slabog temperamenta, za sta je Stephanitz okrivio njegovog vlasnika Spielmana, jer je on navodno razmazio svog "dragog malog Rolanda" :)
Medjutim to najverovatnije nije tachno jer su sledeca dva Siegera, njegov sin i unuk nasledili isti problem.

---nazalost nigde nemogu da nadjem sta je tacno bio problem, da li su bili plasljivi ili nevozni ili sta vec.

Kada su shvatili da imaju problem sa temperamentom po mushkoj liniji, uveli su testiarnje temperamenta. Ubacili su po zenskoj strani Horst liniju kako bi resili problem temperamenta.

eto jadna mala crna ovcica je morala da zabrlja :lol:

Poslednja izmena:
OK :) mislim, nije bilo bash sputavanja, vise cekamo da se smiri i da odradi SEDI(chekaj) i onda joj bacimo i kad joj kazesh AJD' kao metak se zaleti da ga pokupi, bukvalno joj se tresu noge dok ne dobije komandu! :D :D

e to valja, kažem ti iskoristi tu neobjašnjivu ljubav prema predmetu da nauči što više komandi i da nauči da čeka da uradi nešto tek kad joj ti kažeš

BLACK MAGIC WOMAN

Lepa kuja, bar na slikama, nisam je videla uzivo. Mada mi se (opet na slikama) svidja i ona kuja Vada Ada... tako neshto :)

A ovo za Kali i komande, ma videcesh malo djubre shta sve zna, ja sam prezadovoljna njenom brzinom uchenja, bez preterivanja, sve je naucila josh kao malo stene sa 8-9 nedelja, chak i komandu chekaj i trazi (pretrazivanje po kuci) jedino shto je u nekom trenutku pobrkala komandu donesi i trazi :D pa komandu trazi nismo ponovo radili dok nije napunila 4 meseca.
Plasi me samo shto malo malo, krene da se plashi nekih gluposti... potpuno mi je nejasan njen strah. Chas se ne plashi nichega, chas nekih potpunih gluposti. Samo se nadam da ce to da preraste.

Back