Crni i gvozdeni nemački ovčar

• Začetnik teme Začetnik teme DOGG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bitno je samo da je ne pregojiš i da joj daš dovoljno prostora, utvrdili smo da vodiš računa o kilaži tako da ne bi trebalo da bude problema, moj nando daje baš baš visoke štence, i sam je dosta visok dok mi je harras taman, nije visok kompaktan i uvek i trening kilaži

Ma, ako je 99% malinoa, ne boj se (poseti temu o malinoima) - nema šanse da se pregoji.
Kako "izgore" sve te kalorije, blagi Bog zna. Ali su mišić do mišića.
Još jednom, divan pas je Kali!
(šta ja pričam, kolega DOGG je sve rekao)

ne, moja Kali je nemacki ovcar :) bar tako papiri kazu :D ali meni jako lici na belgijanca. A ovaj veliki pored nje je belgijanac koji je ispao od dve malinoe :)

ako nije problem, jel mozes da napises nesto o treningu? tj sta bi npr za nju bilo pogodno da radi. Znam da ne treba da razmisljam o ozbiljnom treningu do nekih 18. meseci ali volela bih da znam sta bi trebalo da radim.

za sada ti preporučujem da ostanete na predmtu i da joj predmet bacaš da trči uzbrdo, ali nikako istrčavanje, duža šetnja u redu, ne treba preterivati ali iskoristi to što je luda za predmetom i radite okretnost komande poslušnosti i skočnost, predmet joj nemoj postavljati visoko ispred tebe da skače u vis nego visoko od tebe, da skače u dalj, kad padne na zemlju da se dočeka na sve četri šape a nikako samo na zadnje, možeš joj predmet bacati preko neke preprekice ( manja klupa ili nešto slično ) i nikako ali nikako istrčavanje i premaranje

za sada ti preporučujem da ostanete na predmtu i da joj predmet bacaš da trči uzbrdo, ali nikako istrčavanje, duža šetnja u redu, ne treba preterivati ali iskoristi to što je luda za predmetom i radite okretnost komande poslušnosti i skočnost, predmet joj nemoj postavljati visoko ispred tebe da skače u vis nego visoko od tebe, da skače u dalj, kad padne na zemlju da se dočeka na sve četri šape a nikako samo na zadnje, možeš joj predmet bacati preko neke preprekice ( manja klupa ili nešto slično ) i nikako ali nikako istrčavanje i premaranje

A stepenice? Da ih izbegava, da ne bi dobila "francuski" stav? Ili je to jedna od urbanih legendi... Moja kuja ima taj kravlji stav, to je diskvalifikaciona osobina (pitam se, a i kolegu DOGG, da li je to zbog stepenica - živimo na IV spratu).

Hvala,

ona obozava da preskace klupe, ne mora ni da joj se baci predmet :D ali nekada se zaleti kao manijak i desava se da se doceka na zadnje :( zbog toga se i brinem za njene kukove. E sada, ovo za istrcavanje, ja je ne teram da trci, tipa vozim bicikl pa ona pored mene, ali trci za predmetom nekada i sat, sat i po, i ne daje znake umora... mislim da ona jednostavno nezna da je umorna... nadam se da je nisam upropastila time shto joj toliko dugo dozvoljavam da juri, ali ne vredi ako nije toliko dugo ona pregori do sledeceg dana.

A stepenice? Da ih izbegava, da ne bi dobila "francuski" stav? Ili je to jedna od urbanih legendi... Moja kuja ima taj kravlji stav, to je diskvalifikaciona osobina (pitam se, a i kolegu DOGG, da li je to zbog stepenica - živimo na IV spratu).

stepenice nisu poželjne ali ne mogu toliko naškoditi keru da bi se deformisao, mora svaki dan da ide uz i niz stepenice po nekoliko puta da bi došlo do francuskog stava, recimo opasniji su laminat i parket po štene nego stepenice, još ako se štenac ne izvodi dovoljno.... štenac dobija meko došaplje i izgleda kao da ima peraja a zadnje šape uglavnom upadaju na unutra

Hvala,

ona obozava da preskace klupe, ne mora ni da joj se baci predmet :D ali nekada se zaleti kao manijak i desava se da se doceka na zadnje :( zbog toga se i brinem za njene kukove. E sada, ovo za istrcavanje, ja je ne teram da trci, tipa vozim bicikl pa ona pored mene, ali trci za predmetom nekada i sat, sat i po, i ne daje znake umora... mislim da ona jednostavno nezna da je umorna... nadam se da je nisam upropastila time shto joj toliko dugo dozvoljavam da juri, ali ne vredi ako nije toliko dugo ona pregori do sledeceg dana.

istrčavanje je konstantan trk u dužem trajanju bez velikih promena ritma, to je ono što šteti keru, a to cimanje je sasvim ok, da vidiš zinu od mog drugara... štene ima 8,5 meseci mršavica a energije ko matora, jako liči na tvojeg kerića samo je nešto niža, isto vodi računa koju visinu preskače da se ne desi da se umori i loše proceni pa zapne zadnjim šapama ( kolenima ) puca ko olovka

e pa super, ne istrcavam je, samo juri za predmetom kao ludak, a visinu koju preskace bira sama, cim vidi klupe pogleda me i kao da me pita "jel smem" :D i ceka magicnu rec HOP! :D
Bas bih volela da vidim josh neke crnje, ako budete dovodile pse na zemnunski kej u narednih mesec dana posaljite poruku. Jedino sto Kali psi nisu interesantni uopste, ako je drvo u igri ona nece ni da onjusi psa a kamoli da se igra ili trci sa drugim psom.

Evo je Kali sa nekih 5-6 meseci, prepostavljam da je Zina na onoj slici imala toliko?

Kali%205-6%20meseci.jpg

Mogla bih da se prevarim da je moj pas! :D

sale ima dobre kerove, daleko od toga da kažem da drugi kerovi ne valjaju ili da su jedni bolji od drugih ali lično volim da uparim svoje mužjake sa saletovim kujama, uvek dobijem dobrog radnika, a bojanov bad i moj kimba su braća po majci, dva brata mufljuza, ne zna se koji je nezgodnije naravi, jednom je bojan bio sa badom kod mene i nešto ga šapa bolele a ja ga slučajno očepio, kad sam to preživeo.... al pametan ker, video da ne vredi da tupi zube na mene i odustao, a beba mi se svidela odma prvi put kad sam je video, onu kujicu bi mu opušteno ukrao:whistling::whistling:, šalim se

Back