Crni i gvozdeni nemački ovčar

• Začetnik teme Začetnik teme DOGG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
heheeh, jel veruješ bata nidžo da me je obrad jedan dan ćerao da trašim po netu ko ima njegove knjiga da samo iskopiramo, i naravno nismo našli, al neću odustati, čim ja budem imao imaćeš je i ti

Ja imam DJoletovu knjigu, od steneta do sampiona....biranje steneta, osnovene stvari, poslisnost, 5,6 bolesti njihovih opisano, nesto malo teorije o napadu/odbrani

Losmi je to iskopiro, *** knjiga je malo iscepana (iz 89 je) ali sta da se radi....tesko da ces naci te knjige
e sad se setih, Sale ih ima....

kod mene je znanje slobodno ;-), knjiga je kod Losmija, malo je iscepana, ali ju je on iskopirao vec, pa je bolje Losmijevu fotokopiju dalje proslediti......

Pejcic ima te knjige, pa vidi kod njega, pricao sam vec s njim o tome, kaze da se Obradove knjige baziraju na samoj anatomiji NO, znaci nema neke velike price oko dresre pasa, ali ona knjiga koju sam spominjao, meni je stvarno pomogla, jer mi je malo priblizila tehniku dresiranja

a to se sprema mesecima pred izvodjenje, sad teško da bi stigli da ga ubedite, ali probajte da ga na povodniku pustite i čim počne da brza pohvalite ga, malo ga pomazite po ledjima i probajte da nastavite da ide ispred vas

Koj bre ne može da se spremi za ovo vreme? z:mrgreen:
Šalim se. Ide on ispred ali se okreće da vidi di mu je gazda. Verovatno se plaši da ga ne izgubi na drugom kraju povodnika hahahahaah. Zna od stava da stoji ali kratko, uzvrpolji se i pomera. Znači, sve znamo po pola hahahahaah Sada treba da utvrde obojica gradivo a onda će biti smejanja u ringu. A pametan je, što mene oduševljava. Brzo kapira i što treba i što ne treba. Svakako će biti interesantno. :sanke:

attachment.php

Kakvo je ovo ljubakanje a?? Da vidi Lena, pa šta ćemo onda a...

Poslednja izmena:
dobra stvar, opisuje period koji me najviše zanimao zbog pasa, e to je ono bata nidžo što pokušavam da objasnim i na kraju ispadam ludak

Ma nisi ti gospodine Dogg ludak. Ti samo voliš pse i pokušavaš nešto da nam objasniš. E sad, ko hoće da shvati, shvatiće. Ljudi su različiti, različito reaguju i na istine i na laži. Meni i dalje nije jasno kako raspoznajete radne i obične NO osim po boji i rodovniku (tj. da li su im svi u familiji eksterijerci ili ima mešano) i po ravnim ledjima.Verovatno će mi biti jasnije kada uživo vidim a ne ovako na slikama. Ali to nije ni bitno u celoj priči. Meni se eksterijerci ne dopadaju zbog spuštenog zadnjeg dela jer mislim da to prouzrokuje zdravstvene probleme. Zato sa Mešom nećemo raditi nikakve vežbe da mu taj deo dodatno spustimo. Lepši i normalniji je ovako sa blagi povijenim zadnjim nogama. Ali Miloš je hteo baš NO i kako se nismo pre nabavke psa raspitali, nego smo znali samo za eksterijerce, dopalo nam je ovo štene sa kojim smo prezadovoljni. Meni se dopadaju crni i beli, i malino, a ptičari su moja prva ljubav. Svi mi najviše volimo svoje pse koje smo odgajili. Ipak shvatam šta hoćeš da kažeš o istoriji i nastanku NO. Nisam stručna da procenjujem ko je u pravu, ali poštujem svačije mišljenje, znanje i iskustvo. Na kraju krajeva svi ih volimo i lepo se družimo a to je najvažnije. Poz.

Back