Crna Svadba(2021-)

ecio94

Domaćin
Poruka
3.392
Prva sprska horor seeija,nakon filma Leptirica.

Radnja serije odvija se u Istočnoj Srbiji,gde čovek, koji je do tada bio miran i ljubazan, odjednom bez razloga ubije dvanaestoro komšija. Pokušavajući da rasvetli motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije BIA ((igra ga Uliks Fehmiu), otključava misteriju gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima – ubica je, pre nego što je pucao u sebe, izgovorio reč katabaza, istu onu koju je rekao i Petrov pokojni sin pre nego što je izvršio samoubistvo.A posle čina crne svadbe (starog vlaškog običaja sahrane mladog muškarca), koju je Petar gledao u selu u kojem se dogodio masakr, on sve više počinje da veruje da se iza svega krije nešto natprirodno…

Ja pogledao danas 1.epizodu , i vrlo sam zadovoljan , kako režijom,tako i glumom i scenariom , a Slavko me je oduševio jer ga prvi put vidim u takvoj ulozi masovnog ubice hladnog pogleda koji rešeta ljude iz kalaša.:D
Muzika je dobra takođe.
Odmah se vidi da će radnja biti kompleksna tj.da će se događati iz više uglova dešavanja i vremenskih perioda.
I da ne zaboravim , odmah mi je zapelo za uvo vlaški jezik , jbt baš zvuči nekako nadrealno.

po svoj prilici jos jedna smesna kopija aktuelnih mracnih trilera sa zapada

upravo gledam, za ovih 10tak minuta imam transfer blama od pojedinih glumackih scena

Hvala na izdvojenih 10 minuta i munjevitom komentaru , a sad idi komentariši ono što ti se sviđa , ne kvari nama kojima se serija dopada , i koji hoćemo pisati nešto konstruktivno upravo zato što nam se sviđa.
Hvala.

Hvala na izdvojenih 10 minuta i munjevitom komentaru , a sad idi komentariši ono što ti se sviđa , ne kvari nama kojima se serija dopada , i koji hoćemo pisati nešto konstruktivno upravo zato što nam se sviđa.
Hvala.
Odgledao sam cele prve dve epizode tugo, ali manje vise nisu popravile utisak koji sam stekao nakon tih 10 minuta... ni ova, a ni jedna druga tema nije rezervisana samo za hvaljenje i pozitivne utiske, niti su samo hvalospevi konstruktivno pisanije... Nema na cemu.

Meni se dopale prve dve epizode. Evo malo pre odgledah i treću i ona mi je još bolja. U svakom slučaju,drago mi je da smo konačno napravili iskorak o novim žanrovima u našoj kinematografiji,realno smorile su komedije na selu,drame tipa "Ranjeni orao",ratna tematika itd... A tek da ne pričam da koliko su loše uradili Nemanjiće...

Nisam znao da Ameri praktikuju vlašku magiju :rotf:
aj probaj da apstrahuješ to malo... mračni, misteriozni stil naracije, prča u koju su upleteni religijski (pa i paganski) elementi, stereotipni likovi grubih, pomalo neotesanih ali pronicljivih detektiva koje muče demoni prošlosti i te kako podsecaju na serije tipa True Detective i slicne ložane inspirisane njom..

aj probaj da apstrahuješ to malo... mračni, misteriozni stil naracije, prča u koju su upleteni religijski (pa i paganski) elementi, stereotipni likovi grubih, pomalo neotesanih ali pronicljivih detektiva koje muče demoni prošlosti i te kako podsecaju na serije tipa True Detective i slicne ložane inspirisane njom..
Dobro i? I šta sad su Amerikanci vlasnici tog žanra i niko drugi to ne sme da snima? Šta bi ti voleo da snime horor verziju "Selo gori" u kojoj Radašin počne da ubija ljude jer nije obrao kukuruz :rotf: Dajte bre, umesto da ste srećni što smo se odmakli od plitkog humora,i ostalih splačina koje snimaju,vama ni ovo ne valja. Imam utisak da su Kursadžije vrhunac kinematografije po vašim nekim standardima i shvatanjima...

Dobro i? I šta sad su Amerikanci vlasnici tog žanra i niko drugi to ne sme da snima? Šta bi ti voleo da snime horor verziju "Selo gori" u kojoj Radašin počne da ubija ljude jer nije obrao kukuruz :rotf: Dajte bre, umesto da ste srećni što smo se odmakli od plitkog humora,i ostalih splačina koje snimaju,vama ni ovo ne valja. Imam utisak da su Kursadžije vrhunac kinematografije po vašim nekim standardima i shvatanjima...
Kojim to nama? Ja prvi mrzim taj seljački "humor"... ali nije mi ni drago bukvalno prepisivanje formule koja je trenutno popularna... dobar filmadžija će dotični žanr znati da uklopi u domaće okvire i podneblje tako da sve ne izgleda usiljeno i smešno, a naš problem je upravo nedostatak dovoljno talentovanog kadra među trenutno zaposlenim režiserima i scenaristima za tako nešto, o glumcima da i ne govorim...

Kojim to nama? Ja prvi mrzim taj seljački "humor"... ali nije mi ni drago bukvalno prepisivanje formule koja je trenutno popularna... dobar filmadžija će dotični žanr znati da uklopi u domaće okvire i podneblje tako da sve ne izgleda usiljeno i smešno, a naš problem je upravo nedostatak dovoljno talentovanog kadra među trenutno zaposlenim režiserima i scenaristima za tako nešto, o glumcima da i ne govorim...
Ja u ovoj seriji ne vidim ništa "zapadno" osim tog mračnog tona,koji je i onako bio prisutan u našoj kinematografiji godinama. Čak šta više,imaš našu etno muziku u intro-u, sveštena lica pravoslavne crkve,vlaške običaje,u koje spada i crna magija koja se pominje ovde u seriji. Šta smo mi to mogli još da ubacimo da bi bilo autentično? Možda da policajci i agenti bezbednosti u narodnoj nošnji idu i rešavanju zločine? :rotf:

Back