Crna strana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i ti si njuejdzac.

Potreba coveka za bogom i visim je deo njegove prirode.

Njegova savest mu ukazuje na moralne norme.

Osim da ju on gazi.

Svaka religija u okviru te savesti nije norma koju je covek postavio vec onaj koji ga je nacinio.

Sve izvan tih normi savesti su ljudske norme.

Ok je njuejdz i jesmo u novom dobu ali ta religija funkcionise kao i sve druge, isti je princip, ista je sustina: "man made", to je zajednicko svim religijama. Savest je takodje : "man made", naucili su nas da nesto ne valja, pa nas grize savest ako to radimo ili ako nesto ne radimo.

Ok je njuejdz i jesmo u novom dobu ali ta religija funkcionise kao i sve druge, isti je princip, ista je sustina: "man made", to je zajednicko svim religijama. Savest je takodje : "man made", naucili su nas da nesto ne valja, pa nas grize savest ako to radimo ili ako nesto ne radimo.

Pa nemoj onda drugima da pricas kada si sam u nekoj religiji i to bas onoj koju su ljudi stvoreiloi.

Oni koji te ne poznaju, poverovace ti da si korktan?

- - - - - - - - - -

Uticaj savesti je jedno a Bog sasvim drugo. I sam kažeš da savest nije Bog.

Pa nisi mi odgvorio na pitanja gore.

Sledece:
Odakle tebi savest?

Savest nije Bog.

Savest je data od Boga da neces imati izgovora nisam znao ili slicno.

Ili ko ne poznaje Boga i njegov zakon, odgovarace na osnovu savesti.

Savest ti uverk ukazuje na Bozji zakon.

Bas na bozji zakon.

A nasa gresna priroda je sklona da cini greh i radi protiv Bozjeg zakona.

Dakle savest je nesto protivno nasoj prirodi.

To pokazuje da ju je Bog dao.

Da nije ona u coveku, svet bi propao jos odavno.

- - - - - - - - - -

Kako o cemu ?

Pa ako si na nekom ateistickom forumu polemisaces o veri i religiji, sigurno neces o sajmu automobila :lol:

Zasto o veri?

A moj avatar, No ateizam sta ima za cilj na primer?

Savest je data od Boga ...
Tvoje je pravo da u to veruješ i da to tvrdiš.

Jačina te tvrdnje je ista kao kada kažeš: "Ima Boga!"

Zaista ne vidim ni jedan jedini dokaz za tu tvrdnju (ili takve tvrdnje).

Savest nema veze sa Bogom. Savest se obrazuje prema okruženju.

Dokaz: savest civilizovanog čoveka i savest ljudoždera se veoma, veoma, razlikuju. Različito okruženje - različita savest.

Za bogove ili nevidljivog(jevrejskog) stvaranje nečega poput ljudskog bića je potpuno nepotrebno, jedino ako hoće da ih/ga/nju obožavamo. Ali to onda implicira da je istog karaktera kao i smrtnici čime se cijela priča o nekoj ultra dobroj vrhovnoj inteligenciji dovodi u pitanje.

P.S Za Mojsija i Isusa nema nikakvih dokaza da su postojali.

https://en.wikipedia.org/wiki/Confessional
Thus Archbishop Walter Reynolds, in 1322, says in his Constitutions:
"Let the priest choose for himself a common place for hearing confessions, where he may be seen generally by all in the church; and do not let him hear any one, and especially any woman, in a private place, except in great necessity

Svesni su rizika odavno. :(

Fizicko odvajanje svestenika od ispovedaca je jedan od razloga zasto su katolici uveli ispovedaonice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back