Ok malo bi je bio nejasan foton, sad mi je jasnije a i nisam znao da mu brzina nije konstantna. PUNO HVALA VRAGAN
Sto se tice crnih rupa, znam da drze galaksije na okupu (najvece su u centru) da njih nema i njihove ogromne gravitacije, razne gravitacije bi rasturile sastav galaksije po celom svemiru, dok ih ima i u drugim delovima galasija ali su mladje i manje. Takodje se sudaraju i i sjedinjuju masu. Znam i kako nastaju. Ali da imaju beskonacnu masu, to bas i neverujem, svaka crnaq rupa razlicito deluje na svoje okruzenje, zavisi od velicine.
Takodje su i dokazane da postoje, habl je cak detektovao i zracenje koje emituju C R tako sto postoje 2 cestice koje nastaju i kao + i - veoma kratko traju i medjusobno se unsiste- poniste. One nastaju u svakom delicu svemira, poenta je kod crne rupe zato sto tu jednu crna rupa usisa a suprotno naelekrisanu odgurne, i tako nastaje zracenje vezano za samo crne rupe. Takodje i postoje teorije da su crne rupe jako gradivne za univerzum.
E sad mene mnogo zanima, voleo bi da procitam nesto sto nisam znao, a pojma nemam

.
Predhodni moj post je bio posvecen tamnoj energiji, naucnici misle da ona siri svemir. Bas se pitam, ja sam laik za ovo, pa mozda bude smesno, ipak foton moze da prenese energiju i da odgurne stvari od sebe, ( nasini naucnici veruju da solarnim jedrima mogu da dostignu i 90 % brzine svetlosti (samo sto treba jako puno vremena da razvije tu brzinu) a ako me dobro sluzi secanje vec cu slali satelite sa ovom tehnologijom na udaljene planete) tako da sa povrsinom galaksija i uzajamnim bombardovanjem fotona moze doci do odaljavanja jedno od rugih, zar nije neko probao da isracuna koju silu fotona deluje jedna galaksije na drugu i samim polozajem galaksija (neka stoji horizontalno i okrenuta je vecom povrsinom i ima vecu silu delovanja na solarni vetar, dok druga stoji u profilu u onosu na drugu galaksiju i ima jako malu povrsinu i slabije ubrzava na solarni vetar, tako mogu najbolje izracunati razliku delovanje solarnog vetra i crne energije, takodje treba navesti i uticaj gravitacija istih)
MiIslim da ova moja pretpostavka je dosta jednostavna i realna, da naucnici su sigurno to i uocili ali nigde nisam to procitao, to me najvise zanima.
ZNACI ZANIMA ME UTICAJ SOLARNOG VETRA NA TAKOZVANO SIRENJE SVEMIRA I UBRZAVANJE GALAKSIJA TJ NJIHOVO UDALJAVANJE JEDNA OD DRUGE.
interesujeme svecije misljenje, bilo kakvo bilo, takodje ako je neko nesto procitao, zanima me i izvor, hvala puno elan morin tedronai ako imas vremena slobodno pisi. E i ovo me zanima kako se to ponasaju kao usijana tela, znaci li to da zrace tolotu, nerazumem....