@Besomar
Ja zaista ne znam sta se desavalo u CG tokom kampanje. Opet, kao sto rekoh, to je problem u Vasem dvoristu i na Vama je da to rascistite, na ovaj ili onaj nacin. Ono sto sam ja primetio i sto meni smeta je svakako "protiv-srpsko" raspolozenje, koje je po mom utisku, veoma jako tamo. Takva podela moze samo Vama napraviti problem jer ne treba zaboraviti da se 30% ljudi izjasnjava kao Srbi.
Jedna stvar me je vrlo uvredila, pa da kazem i naljutila. Moj stric je posedovao stan u Sutomoru i kako je svake godine dolazio na letovanje tamo, meni i mom ocu je rekao: "Sada sam dosao i nikada vise". Meni nije bilo jasno zbog cega posto znam da je taj isti stric pacifista do jaja! Kada smo ga pitali zbog cega je to rekao on je kazao da je par puta "popio komplimente" i savete da se "vrati odakle je dosao". Takodje, rekao mi je i da je par veceri video i cuo pijane momke kako pevaju stihove "Ubij, zakolji da Srbin ne postoji".E sada, ja kontam da je to manjina dole, ali svakako da narod nije tek tako poceo da prica takve stvari. Cemu to?
Ako cemo iskreno, prosecnog Srbina boli uvo da li je CG postala nezavisna ili ne. Mislim da je to tema koja nije ni u top 10 na listi prioriteta jednog stanovnika Vranja, Backe Topole i Loznice. Kontam da je bilo nepotrebno toliko zatezati situaciju.
Da ne bi ispalo da ja naklapam samo o ponasanju Crnogoraca evo malo i sa ove strane. Naime, postoji deo naroda u Srbiji koji su, ajd' da kazem, uvredjeni odvijanjem cele ove situacije. Ispadosmo okupatori svega i svacega. Takvi danas prave istu takvu pljuvacinu i pricaju o nekakvom iseljenju Crnogoraca iz Srbije... Besmislica, to se nece desiti i ne treba da se desi jer ima i cestitih ljudi koji zive ovde. Jednostavno, svima koji zive ovde treba ponuditi drzavljanstvo po skracenom postupku i kraj price. Drzavljanstvo obavezuje na neke stvari ali isto tako omogucava i neka prava! Da se razumemo, ovo je kvit odnos. Cist racun! Ti ljudi, koji su poreklom iz CG ce ionako, pre ili kasnije, za generaciju ili dve biti sasvim asimilovani. Mozda zvuci malo ruzno, ali to je neminovnost! Sve ostale odnose treba resavati na principu reciprociteta. Slazes se?
Isto tako me nervira i suzdrzanost nase Vlade sto se tice priznanja CG, odnosno komentarisanja rezultata ... Zaista mi nekada nisu jasni. OK, i da nije bilo preko 55%, ipak se vecina izjasnila za nezavisnost. Nikom normalnom u Srbiji ne treba jos 3 godine mucenja i odugovlacenja i cekanja novog referenduma. Lepo, budi sportista, pogledaj istini u oci i kazi "Cestitam, srecan put!". Bili smo jedna kuca, sada smo dve kuce i neke stvari ce se definitivno pormeniti. Necemo ratovati ali veze treba da budu bez ikakvih emocija, cisto poslovne.
Ja iako imam 21. godinu iskreno nisam vise nizakakvo ujedinjenje i "specijalne veze" ni na jednom nivou. Vreme je da Srbija malo bude samostalna zemlja, da se suoci sa svim problemima, da proguta ono sto mora da proguta i da napokon postane jedna dosadna, ali stabilna i srecna drzava.