Црна гора -- Црква на Румији биће уклоњена

Ne griješim, ratovali su Crnogorci, koji su pomagali svojoj braći. A kako su im se poslije braća odužila... :roll:
Naravno da ne bi izdali, a ja mislim da nijesmo ni mi nikoga izdali priznavanjem Kosova, a jednog dana ćete, nadam se, to i shvatiti.
Ovo u petom redu ti je velika glupost.
Moji su ratovali za Crnu Goru, nijesam siguran da li je neko bio u Mojkovačkoj bitci, mada je vrlo moguće i da jeste

Зар се посебност не може изразити на други начин, а не мјењањем националног имена? И ја сам црногорац, али моја фамилија која живи у Црној Гори није промијенила националну свијест. Мислим, можда и гријешим, да ова генерација људи у Црној Гори прави историјску грешку, једно је ићи ка независности, стотину је ту разлога и за и против, али бјежати од поријекла, историје, традиције? Када дође тешко вријеме, помоћ и искрену љубав можете очекивати само од Срба из Србије и Босне и Херцеговине. Немојте то никада заборавити!!!

E da Srbi misle tako danas bi bila sasvim drugacija prica...

Sjeti se sto je pijani Velja Ilic rekao i bice dovoljno... ;)

Мисли тако велики број Срба. Ја нпр. сматрам да је једна од највећих историјских грешака било што су Карађорђевићи уместо Петровића сели на престо после 1. светског рата.

Шта би нам недостајало да су Србија, Црна Гора и Република Српска независне српске државе? Ништа. Ништа против независне Црне Горе, али како се може Црногорац одрећи Петровића? Како се Црногорац може одрећи Српства? Како може погазити целу своју прошлост? Како може Црна Гора да призна Космет као независну државу? Космет за чију слободу су живели црногорски владари и сањали дан, када ће опет бити српски? Зар вам није јасно, да народ који се одрекне своје прошлости нема будућност? Зашто сад сметају и цркве? Не разумем како Црногорац може да гласа за Мила и његову мафију - који пљачкају Црну Гору и Црногорце - за људе којима су нација и вера НОВАЦ?

Нек су вам Бог и Св. Василије, којих сте се исто тако одрекли, у помоћи.

Мисли тако велики број Срба. Ја нпр. сматрам да је једна од највећих историјских грешака било што су Карађорђевићи уместо Петровића сели на престо после 1. светског рата.

Шта би нам недостајало да су Србија, Црна Гора и Република Српска независне српске државе? Ништа. Ништа против независне Црне Горе, али како се може Црногорац одрећи Петровића? Како се Црногорац може одрећи Српства? Како може погазити целу своју прошлост? Како може Црна Гора да призна Космет као независну државу? Космет за чију слободу су живели црногорски владари и сањали дан, када ће опет бити српски? Зар вам није јасно, да народ који се одрекне своје прошлости нема будућност? Зашто сад сметају и цркве? Не разумем како Црногорац може да гласа за Мила и његову мафију - који пљачкају Црну Гору и Црногорце - за људе којима су нација и вера НОВАЦ?

Немам шта додати!

ovo si im dobro reko,narod koji se odrekne svoje proslosti nema buducnosti,sa rusenjem komunistickog rezima Mila Djukanovica nestace i ova novokonponovana cg nacija koja je produkt komunizma i Milovog rezima

Мојковачка битка је вођена од 06.01. до 07.01. 1916. године у околини Мојковца и у њој је Санџачка војска краљевине Црне Горе успешно зауставила аустроугарску офанзиву,чиме је омогућено повлачење војске краљевине Србије преко дијелова краљевине Црне Горе ка Јадранском мору,а самим тим и њена каснија евакуација на Крф.Војском краљевине Црне Горе је командовао сердар Јанко Вукотић...
Незахвалност је јако ружна особина! Ти "вајни црногорски соколови" су на православни Божић оставили своје животе чувајући браћи одступницу.. Срам те и стид било! Ти си ми неки Србин?!

Де,де, полако. Јесте незахвалност ружна особина исто као и присвајање нечега што није баш тако. Па да елаборирамо мало Мојковачку битку:
.............................................................
За четири месеца биће годишњица Мојковачке битке, за коју смо у школи учили, да се одиграла 6 и 7 Јануара 1916 г. а имала је задатак да препречи пут аустроугарској и немачкој војсци која је надирала из правца Босне и Херцеговине и тако осигура одступницу савезничкој српској војсци у повлачењу кроз Албанију. Међутим хронологија догађаја је мало другачија:дана 16.Децембра 1915г.,прве српске трупе стижу у Скадар (Студија:,,Голгота и васкрс Србије,, стр.642 Зборника) и у току следећа три дана,већи део трупа стиже у околину града.Такође,у књизи ,,Кроз Албанију,, на стр.56 пише:српска се војска се у другој половини децембра налазила на албанском приморју. Значи, црногорска војска није осигуравала одступницу српској војсци у повлачењу ( иако јој то можда била намера),већ два дана бранила Црну гору од надирања аустроугарске војске а онда капитулирала.Сердар Јанко Вукотић,поводом капитулације, упућује Наредбу целокупној црногорској војсци да се одмах распусти, да иде својим кућама, исказујући јој ,,најтоплију захвалност за јуначко, славно,достојно, иако залудо досадашње држање``.
...........................................
Постоји та црта Црногораца да себи припишу заслуге веће од стварно учињених. Не треба то узимати за грех јер је то дубоко усађена одлика и карактерише велики број црногорских житеља. Да није тако, неби било ни гусала ни уз гусле мноштво испричаних легенди.
Јесам ли нешто погрешио.
Да чујем!

Pobacace njih SPC sto u more,sto u Morachu........blizu su i predodredjeni za kolektivnu smrt,a SPC ce izaci jos jaca:ok:

Немој тако јер је СПЦ хришћански организован да проповеда Хришћанство и прашта.
Но, нема их нешто о 6:30 сати. Или си их ти поплашио СПЦ-еом или припремају одговор за Мојковац.
`ајд, сачекаћемо!

Дошђох да видим требл те појачање ал видим да пети ,жика 39,њутн лав8, и мачак
протераше Милове војнике са линије форнта
а још им притом одржаше малу курс историје

како зике каже измотили их Турци?
е мој арнауте још ниси научио ни историју народа и земље коју присвајаша за своју

Poslednja izmena:
е мој арнауте још ниси научио ни историју народа и земље коју присвајаша за своју

Остани, не губи се. Треба и логистика а када нас има више лако ћемо се договорити ко ће у логистику а ко у траншеје испред. У војсци има појам који се зове ,,повратан губитак``(значи рањен и онеспособљен, привремено отсутан) и ,,неповратан губитак`` (значи погинуо, не враћа се више). Зато треба да нас има више у овом вербалном рату, ради попуне.
Него нема их, изгубише се као другог дана на Мојковцу. Пушке у трње и тутањ!
Но живи били они нама, још ћемо пити ,,Никшићко`` с њима. Воле они да се бусају у груди а ми да их меркамо, слушамо, ту и тамо повлађујемо да причу наставе и па онда ,,кец`` до балчака.
Срби смо ми,еј!

Proćeraše strašno :rotf::rotf::rotf::rotf:

Back