Nije pitanje sta trazi, vec koga

Kazu ja lazem i vredjam. Ja samo prenesem napisano, a licno me bas briga.
Otac Makarije iz Krusedola
Objavljeno u "Muzej zivih ljudi", D. Jovanovic
U Sremu, u manastiru Krusedolu, u "blagovestenju", muskom delu manastira, medu kaluderima, kako se suskalo, pojavio se blud. Poverljivi izvestaj o tome stigao je cak do Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Varnave.
Pozove Njegova Svetost, protu Nikodija iz patrijarsijske administracije i, posto mu je prethodno detaljno opisao u cemu je stvar naredi:
a.. Otidite, oce proto, u manastir Krusedol, jos koliko sutra i ispitajte citavu stvar i utvrdite istinu. Samo vas molim da to uradite na delikatan nacin, poverljivo, da ne biste uvredili ljude ako nisu krivi.
Ode proto Nikodije u Krusedol. Tu ga docekase ne moze bolje biti, jer je prota bio rodom iz sela Krusedola. Posto je veliki post vec bio prosao, rucak je bio bozji! Posle dobre kafe, proto pode u "gostinsku" celiju koja je bila spremljena za njega da se odmori. Usput, kako sleduje, svrati malo
"na stranu". Nuznik cist, cistijan! Sve blista. Daska oribana, zuta kao dunja u oktobru. Papir na svom mestu. Legen s vodom u uglu. Peskir od "narodnog platna" okacen na posrebrenu kuku. Da se obrisu ruke.
Proto obavi "duznost velike nuzde", kao sto je i valjalo posle tako obilnog rucka.
Ali - uvek to neizbezno "ali"! - ko bi mogao i pomisliti da ce se naci neki capkun, da namaze dva-tri listica toaletnog papira tucanom ljutom paprikom. Onom strasnom, crvenom, sremackom. Kao grom!
Cim je legao na krevet, proto oseti da ga nesto pece oko cmara. Nista. Pocesa se malo i zaspa. Ali predvece to postade neizdrzivo. Pozali se proto Nikodije ocu Nikanoru, igumanu manastira.
a.. Nije to nista, brate moj proto Nikodije. Ovde je takva klima. Odvescu te u celiju oca Makarija i on ce te zacas izleciti.
Tako i bi. Otac Makarije vrlo vesto utrlja neku mirisljavu mast u cmar prote Nikodija svojim, nekakvim podebelim prstom. Nista nije bolelo. Cak je bilo i prijatno.
Posle lake vecere i molitve proto zaspa kao dojence.
Usred noci skoci iz sna u krevetu. Kandilo ispod ikone svetog Nikole oskudno je osvetljavalo celiju. Kad se sasvim razbudi proto poce da besni:
a.. O ljudi moji, ta on je mene jeb'o! Nacisto. Oprosti mi, boze! Sta cu ja sad da radim? ...Nikodije proto, smiri se. Ocitaj molitvu prvo! Ne leti kao zdrebe pred rudu. Prekrsti se, covece. 'Ajde polako. Mozda te i nije jeb'o. Seti se svega kako je bilo. 'Ajde sad, redom:
Prvo sam usao u celiju oca Makarija.
b.. Oce proto, skinite prvo mantiju. Taa-ko! Sad spustite caksire i gace do zemlje. Ne stidite se. Mi smo braca. Sad se previjte polako u pasu i stavite oba dlana na ovu klupu. Taaa-ko! Lepo. Sad cemo te, brate, lepo istrljati mojim melemom.
c.. Otac Makarije mi je stavio levu ruku na levo rame a desnu na desno. Onda je polako poceo da mi utrljava melem u cmar. Stoj, bozju ti majku! Pa cime me je trljao kad me je obema rukama drzao za ramena. Ajoj, majku mu mangupsku, jeb'o me je nacisto. Jao, da ne sazna popadija! Moracu cutati
kao zaliven. Boze mi oprosti, da li ima jos u ovom manastiru "junfera", seti se otac proto stare reci iz mladosti, dok je ucio bogosloviju.
Dize se iz kreveta. Klece pred ikonu i zamoli boga da mu oprosti za mnoge izrecene psovke i ruzne reci.
a.. Oprosti mi Boze i sveti Nikola,
rece i ponovo leze. Pa, kao da se priseti, dodade:
a.. Oprosti mi sto cu morati da lazem. Izgleda da je tacno sto ljudi kazu: "Tajne najbolje cuvaju oni koji su ucestvovali u nedelu!"
Kad se vratio podneo je izvestaj Njegovoj Svetosti patrijarhu da je u manastiru sve u redu i da nema pomena o nekakvom bludu. Tamo je sve u najboljem redu, rekao je. Tako je "stvar" legla.
Ali ne zadugo.
Price su i dalje kruzile. Njegova Svetost bila je inace nepoverljivi svetac. A dostave o bludu do njega nisu dolazile anonimno vec od pouzdanog poverenika. Zato on pozva svoga licnog sekretara, mladog i odlucnog protu Jerotija i nalozi mu da ponovo ode u manastir Krusedol s istim zadatkom.
Kao sto je red i nepisano pravilo u ovakvim slucajevima, pre odlaska na put proto Jerotije svrati kod oca Nikodija u kancelariju:
a.. Oce proto, kao sto vam je verovatno poznato ja idem sutra u manastir Krusedol sa istim zadatkom koji ste imali i vi. Hteo bih da vas zamolim da mi kazete neka iskustva i vasa licna zapazanja. Da se lakse snadem. Zadatak nije lak.
Proto Nikodije, covek otvoren i prost, rece mu iskreno:
a.. Znas, brate moj proto, kako ti je. U Krusedolu je takva klima. A klima je klima! Jeben biti moras. Samo se cuvaj oca Makarija!
Iluvatar:
eremita:
Gwydion:
Nije bitno sta je on. Drustvene nauke, a i sve ostale, se zasnivaju na tome da ti uvidis neku cinjenicu. Onda trazis objasnjenje toga i to dokazujes. Pri tome obicno postoje i oni koji misle drugacije pa dokazuju da to nije tako. On je lepo nesto uvideo, onda je traio i potkrepio to necim. Po meni cak prilicno jakom argumentacijom. Sa druge strane takav naucni pristup nije blizak vernicima, zato je i postojo mracni srednji vek, pa oni uvek nece da vide istinu vec nastavljaju da veruju u svoju ideju o tome kako nesto izgleda. "Verujem jer je besmisleno" rece jedan crkveni otac. Dakle meni se Boswellova argumentacija cini veoma argumentovanom i potkrepljenom vizuelnim i pisanim dokazima. I to je to.
Naravno da se "tebi cini" i uopste Ti se mnogo toga pricinjava - bas sve isto kao i nasim
pederima na njihovom jadnom sajtu - mislim zaista se lepo slazete - nemam nista protiv,
To je vasa privatna stvar ALI JE SA TVOJE STRANE BEDNO I NECASNO DA U VASE BOLESNE ZELJE
I FANTAZIJE UVLACITE SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU, RUSKU PRAVOSLAVNU CRKVU - I SVE VERUJUCE
LJUDE - SETI SE DA JE ZABRANJENO NAPADATI VEROISPOVEST. SRAM TE BILO, I NEKA TE
SE STIDE I PRECI I POTOMCI !

ops:

ops:

ops:
i SAMO JOS NESTO DA DODAM:
VESTI Izveštaj State Department- a
U redovnom godišnjem izveštaju State Department- a za 2004. godinu, izražava se, između ostalog i nezadovoljstvo zbog lošeg položaja gej-lezbejske populacije u Srbiji i Crnoj Gori i Kosovu. Konzervativna društvena svest i strah glavni su uzroci «skrivanja».
«Homoseksualna zajednica u Srbiji ostaje skrivena zbog straha od nasilja i diskriminacije. Jedini slučaj kada je ova zajednica bila vidljiva bilo je održavanje gej parade 2002.* godine - ovaj događaj je nasilno prekinut, a napadačima je u tome pomogla policija. U medijima je prisutno omalovažavanje homoseksualaca», navodi se u izveštaju.
Najoštrije, State Department osuđuje položaj gej-lezbejske populacije na Kosovu. Osim tradicionalnih društvenih shvatanja i medija, pretnja su i političke partije.
«Gej-lezbejska populacija se, generalno, oseća nesigurno i postoji mnogo prijava zbog straha za ličnu bezbednost. Štampani mediji samo pojačavaju tradicionalna shvatanja, objavljivanjem negativnih članaka o homoseksualcima, u kojima se oni karakterišu kao mentalno oboleli i skloni seksualnom napastvovanju dece. Postoje i prijave zbog diskriminacije prilikom zapošljavanja. Na Kosovu je usvojen Antidiskriminacioni zakon, koji uključuje i zaštitu od diskriminacije zbog seksualne orijentacije. Ipak, ovaj zakon nije primenjivan u praksi tokom prošle godine. Islamski orijentisana partija Pravde uključuje u svoj program i osuđivanje homoseksualnosti.»
* Gej parada je održana 2001. godine
Izvor: www.state.gov/
11. mar 2005
I EVO - OVDE ZAPRAVO LEZI ODGOVOR NA PITANJE: STA TI ZAPRAVO RADIS NA TEMU CRKVA A TO JE
DA TI KAO I SVE OSTALE ANGLOSAKSONSKE PODGUZNE MUVE IMAS SVOJE MENTORE CIJE MISLJENJE SPROVODIS -
SAMO TO VAM U SRBIJI PROCI NECE !
a sta ti, O Veliki Srbine Pravoslavni Strejtasu Obrazovski trazis po gay sajtovima?
Da nisi latentni?
Seriously, eremita, nemoj da se ljutis, ovo je bila sala, ali sta ti toliko smeta ako se dva tipa karaju u svojoj sobi, van tvog vidokruga?
Ako hoces da probas, svet je veliki, ako te to ne zanima...LET IT GO!
Pusti ljude i gledaj svoja posla. To je ono sto Srbi nikako da nauce da rade. Ama im je slatko da vire u tudje dvoriste a da svoje ne ciste!